123 456 7890

Seinäjoen Jalkapallokerhon valmistautuminen historialliseen ensimmäiseen Veikkausliigakauteen on loppusuoralla ja SJK pelaa vielä yhden harjoitusottelun, kun se kohtaa lauantaina Turun Yläkentällä isäntäjoukkue TPS:n.

Veikkausliiga alkaa jo samaina viikonloppuna kolmella ottelulla, kun sunnuntaina 6.4. RoPS kohtaa Vaaasan Palloseuran, MYPA FC Hongan ja HJK Jaron. Loput Veikkausliigajoukkueet aloittavat vasta 12.-13. viikonloppuna.

SJK aloittaa oman kautensa lauantaina 12.4. Rovaniemellä RoPS:n vieraana ja TPS pelaa kotonaan Honkaa vastaan samana päivänä. Tämän lauantain harjoitusottelu toimii siten molemmille joukkueille kenraaliharjoituksena Veikkauslligaan.

Ottelu lähetetään myös ilmaisena livestreaminä netissä TPS-TV:n toimesta ja lähtys alkaa la 5.4. klo 16.00. Livestream löytyy täältä.

Ykkösen Mestarit valmistautuu Veikkausliigaan kohtaamalla lauantaina TPS:n

TPS lähtee sarjaan nuorella joukkueella

Perinteinen pääsarjajoukkue Turun Palloseura joutui viime syksyn ja päättyneen talven aikana toteamaan taloudellisen tilanteensa sen verran heikoksi, että joukkue joutui luopumaan monista avainpelaajistaan ja etsimään korvaajia omista junioreista.

Siksi joukkue lähteekin erittäin nuorella ryhmällä alkavaan kauteen ja tavoitteena on sarjapaikan varmistaminen kaudelle 2015. Myös valmentajaksi palkattiin uusi mies, kun Marko Rapa Rajamäki teki tilaa Mika Laurikaiselle.

Laurikainen on TPS:ssä tuttu mies entuudestaan ja mies palaa kotikaupunkinsa seuraan, toimittuaan viisi edellistä vuotta Suomen nuorten maajoukkueiden päävalmentajana. Laurikainen tulee varmasti hyvin toimeen nuorennetun joukkueen kanssa ja osa pelaajista on hänelle tuttuja valmennettavia jo U21 maajoukkueesta.

TPS:n nuoret ovat myös viime kauden U19 SM-sarjan mestareita, joten mitään heikkoa materiaalia Laurikainen ei tule saamaan muovattavakseen.

Nuorten lisäksi seuraan tekee paluun muutama entinen TPS pelaaja ja todennäköisesti lauantaina SJK:ta vastaan nähdään myös tuttuja, sillä SJK:ssa jopa Kloppien Kannu kaudella 2012 palkittu Patrik Lomski on liittynyt takaisin kasvattajaseuransa riveihin, vietettyään kauden 2013 VPS:n mukana. Samoin viime kaudella SJK:n reservijoukkue Kerho 07:ssa pelannut Eero Tamminen on nykyään TPS:ssä ja talvella SJK:lle näyttöjä Liigacup-peleissä antanut U21 maajoukkueen Jesper Brechtel löysi itselleen uuden kodin Turusta.

Myös SJK:ssa on entisiä Tepsiläisiä, kun TPS kannattajien suosikki Juho Lähde siirtyi viime kauden päätteeksi Seinäjoelle ja valmennuskaksikko Simo ValakariChris Cleaver, dominoi joukkueen keskikenttää yhdessä pelaajina vielä muutamia vuosia sitten.

Pallotaituri Patrik Lomski kirmaa nyt SJK:ta vastaan kasvattajaseuransa paidassa

SJK:lla kaikki pelaajat kunnossa

SJK pääsee kohti sarjan alkua erittäin hyvistä asetelmista, sillä kaikki pelaajat ovat kunnossa ja sopivasti myös laitapuolustaja Gert Kams on jälleen iskussa. Sopimuspelaajien lisäksi mukana on edelleen nuori norsunluurannikkolainen puolustaja Cedric Gogoua näyttöjä antamassa.

Tietenkään aivan kaikki SJK sopimuspelaajat eivät Turkuun lähde, vaan osa suuntaa resevijoukkue Kerho 07:n mukana Helsinkiin, missä heillä on oma harjoitusottelunsa sunnuntaina Käpylän Palloa vastaan. Lisäksi SJK U19 joukkue pelaa viimeisen SM-karsintaottelun lauantaina.

SJK edustuksen mukana normaalisti treenavaavat Tuomas Lähdesmäki ja Elias Ahde olivat viikolla U18 maajoukkueen mukana Puolassa ja nuoret miehet palaavat reissusta vasta perjantaina, joten heidän mukana olonsa joko U19 joukkueen tai SJK edustuksen kanssa, on vielä epävarmaa.

Edustusjoukkueen edellinen ottelu oli Liigacupin finaali, jossa SJK nousijajoukkueena nappasi voiton Pohjanmaan paikallisvastustaja VPS:n nenän edestä. TPS taas pelasi tiistaina Suomen Cupia PS Kemin vieraana, missä TPS selvisi voittajana vasta rangaistuspotkukilpailun jälkeen.

SJK kohtasi TPS:n täsmälleen vuosi sitten samalla päivämäärällä pelatussa harjoitusottelussa Turun Kupittaalla ja tuolloin ottelu päättyi 1-1 tulokseen. Maalintekijöinä oli TPS:n puolelta Mikko Hyyrynen ja SJK:lta Matti Lähitie. Silloin kenttää ympäröi vielä puolimetriset lumikinokset, mutta nyt lumesta ei ole enää tietoakaan.

TPS – SJK harjoitusottelu Turun Yläkentällä, lauantaina 5.4. klo 16.00.

Kuvassa keskellä tuulettava Matti Lähitie iski viime vuonna TPS verkkoon 1-1 tulokseen päättyneessä harjoitusottelussa.