123 456 7890

Johannes Laaksonen kantoi tänään kapteeninnauhaa.

SJK kaatoi Pietarsaaren Jaron Tellushallissa pelatussa harjoitusottelussa. SJK:n maalin iski Arttu Aromaa, jolle maali oli ensimmäinen miesten joukkueessa. SJK oli matkassa ryhmällä, joka oli sekoitus SJK:n edustusjoukkueesta ja Akatemiasta ja lähinnä pelaajia jotka eivät pelanneet perjantain Suomen Cup -kohtaamisessa.

FF Jaro – SJK 0-1 (0-0)
0-1 65 min Arttu Aromaa

Ensimmäinen puoliaika oli maaliton, mutta molemmilla joukkueilla oli siinä omat hyvät jaksonsa. SJK pystyi pitämään palloa ja liikutti sitä lyhyillä syötöillä. Keskikentän kapellimestari Johannes Laaksonen oli suuressa roolissa.

SJK sai jakson parhaan tilanteensa jo 6 minuutin jälkeen kulmatilanteesta, kun pallo jäi elämään Jaro-maalin eteen. Useampikin pelaaja pääsi koittamaan, mutta jostain aina löytyi Jaro-puolustaja tai maalivahti eteen. Myös Jarolla oli erinomainen paikka mennä johtoon, kun Papa Niang pääsi 28. minuutilla keskeltä karkumatkalle. Hän leikkasi sisään boksiin oikealta ja koitti hakea taka-alakulmaa, mutta maalissa Paavo Valakari venyi hyvään torjuntaan ja esti maalin synnyn. Molemmilla joukkueilla oli myös muutama kaukolaukauksilla tullut tilanne, mutta nämä suuntautuivat joko yli tai suoraan päin maalivahtia.

Toisella jaksolla Jaro tuli peliin vahvasti ja pystyi painamaan pelin SJK:n päätyyn. Varsinaisia maalintekotilanteita ei tullut tai kauempaa tulleet vedot suuntautui kohti SJK:n maalivahti Valakaria. Myös SJK:lla oli muutama paikka vastaiskuista, mutta näistä ei saatu vetoja aikaiseksi.

65’ minuutilla SJK sai kulman, joka annettiin lyhyenä. Johannes Laaksonen kuljetti palloa päätyrajaa pitkin kohti maalia ja antoi matalan syötön maalineteen. Pallo pommpasi maalivahdista suoraan Arttu Aromaalle, joka teki uransa ensimmäisen maalin edustusjoukkueessa.

Maalin jälkeen SJK sai pelistä otteen ja pystyi luomaan useammankin tilanteen Jaron maalille. Varsinkin Antti Palomäki toi hyökkäyspeliin uutta virtaa. Lisämaaleja ei kuitenkaan nähty ja siten SJK vei voiton Pohjanmaan paikallisessa harjoitusottelussa. Seuraavalla kerralla joukkueet kohtaavat tosimielellä Suomen Cupissa, kun SJK vierailee Tellushallissa lauantaina 4.2.

Johnny (Laaksonen) pisti hyvän pallon sinne maalineteen ja se jäi hieman pomppimaan. Pääsin sitten kakkospallosta tuikkaamaan sisään. Hyvä fiilis, kertaa ensimmäisen miesten maalinsa tehnyt Arttu Aromaa.

Mielestäni se oli tiukka peli, varsinkin ensimmäinen puoliaika. Kokeneemmat pelaajat näyttivät kurinalaisuutta ja saivat nyt hyviä minuutteja vyölleen. Mielestämme pelasimme siten kuin piti, kenties olisimme tarvinneet hieman lisää laatua viimeiselle kolmannekselle. Mutta tänään oli hienointa nähdä nuoret pelaajat yhdessä kentällä kokeneiden pelaajien kanssa, kommentoi ottelun valmennuksesta tänään vastannut Brian Page.

SJK: Paavo Valakari MV, Stefan Marinkovic, Ville Tikkanen, Johannes Laaksonen, Arttu Aromaa, Nicolas Kotamäki (63’ Antti Palomäki), Jesse Sarajärvi, Tomas Hradecky, Aleksis Lehtonen, Dominic McGiveron ja Toni Lehtinen (76’ Joonas Mäkelä)