123 456 7890

Viime kauden SM-hopeamitalisti ja Suomen A-maajoukkuerinkiin noussut Niko Markkula siirtyy SJK:n paitaan. SJK ja oikean laidan puolustaja Markkula ovat allekirjoittaneet kahden vuoden sopimuksen. Markkula liittyy SJK:n harjoitusrinkiin tammikuun alussa.

Suomen Cupin kaudella 2018 voittanut ja SM-hopeamitalia kauden 2019 päätteeksi FC Interin kanssa juhlinut 29-vuotias Niko Markkula on Jyväskylän JJK:n kasvatti ja pelannut urallaan myös FC Hakassa ja Ruotsin Eskilstunassa.

Liityn erittäin hyvillä fiiliksillä SJK:n vahvuuteen. Kartoitin kauden jälkeen eri vaihtoehtoja ulkomailta, mutta lopulta näin SJK:n ylivoimaisesti parhaana vaihtoehtona. Olen erittäin innoissani päästessäni suomalaisvalmentajien ehdottomaan kärkeen kuuluvan Jani Honkavaaran valmennukseen, koska hänen pelityylinsä tukee omia vahvuuksiani erinomaisesti. Olen saanut Honsusta muilta pelaajilta pelkästään positiivisia kommentteja ja odotankin jo malttamattomana tammikuun alussa alkavia joukkueharjoituksia, kertoo Niko Markkula

OmaSp Stadion on Markkulalle tuttu paikka, mutta tulevalla kaudella hän astuu kentälle ensimmäistä kertaa SJK:n paidassa.

OmaSp Stadionille ensimmäistä kertaa kotijoukkueen väreissä astuminen tulee varmasti olemaan ikimuistoinen kokemus. Olen pelannut täällä muutaman kerran vierasjoukkueen riveissä ja vaikka muistot niistä otteluista olekaan välttämättä pelkästään positiivisia, ovat maalin takana intohimoisesti ääntä pitävät kannattajat jääneet vahvasti mieleeni. Kannattajapäädyn meteli on parhaimmillaan juuri sellainen, jonka edessä jokainen jalkapalloilija haluaisi pelata viikosta toiseen, jatkaa Markkula.

Markkulan ajatuksia lisää tammikuun pidemmässä haastattelussa.

Niko Markkulan hankinta on jatkumoa syksyllä alkaneelle joukkueen uudistamiselle. SJK:n urheilupuolen tekninen johtaja Richard Dorman onkin erittäin tyytyväinen tuoreeseen hankintaan.

Olemme todella onnellisia siitä, että Niko päätti liittyä osaksi SJK-perhettä ottaakseen seuraavan askeleen urallaan. Hän tuo joukkueeseemme lisää ulottuvuuksia ja sopii täydellisesti siihen pelityyliin, millä haluamme pelata tulevaisuudessa, toteaa Dorman.

SJK:n päävalmentaja Jani Honkavaara puolestaan näkee Markkulassa olevan edelleen lunastamatonta potentiaali.

Nikon tuleminen Seinäjoelle on hieno juttu. Niko on pelaaja, jolla on vielä nälkää jäljellä ja uskoakseni hän omaa edelleen lunastamatonta potentiaalia. Hän pelasi hyvän viime kauden, mutta haluaa edelleen parantaa. Se kertoo hänestä paljon. Nikon profiili hyökkäävänä laitapuolustajana sopii meille erinomaisesti, mutta yhteinen tavoitteemme on monipuolistaa hänen pelaamistaan entisestään. Odotan innolla yhteistyötämme, sanoo SJK:n päävalmentaja Jani Honkavaara.

Markkula liittyy SJK:n harjoitusvahvuuteen tammikuun alussa, joten hän ei ole vielä mukana illalla pelattavassa harjoitusottelussa FF Jaroa vastaan. Ottelu alkaa klo 18.30 ja siihen on vapaa pääsy. Harjoitusottelu päättää samalla SJK:n joulukuun harjoitusjakson. Joukkueen valmistautuminen tammikuun lopussa alkavaan Suomen Cupiin jatkuu tammikuun alussa. SJK:n kausikortit kaudelle 2020 ovat myynnissä Lippu.fi-kanavissa sekä arkisin klo 9-17 SJK Shopissa.


Niko Markkula

Jyväskylässä 27. kesäkuuta vuonna 1990 syntynyt Niko Markkula on Suomen A-maajoukkuerinkiin viime kaudella noussut laitapuolustaja tai keskikenttäpelaaja. Markkulan pelipaikka on yleisimmin puolustuksen oikeassa laidassa ja profiililtaan häntä voi kuvailla erittäin hyökkäysvoittoiseksi.

Markkula on Jyväskylän JJK:n kasvatti. Hän teki ensimmäisen sopimuksensa edustusjoukkueen kanssa kaudelle 2008 ja pääsi samalla debytoimaan kotikaupunkinsa ylpeyden riveissä. Kauden päätteeksi JJK nousi Ykkösestä Veikkausliigaan ja seuraavalla kaudella myös Markkulan vastuu kasvoi entisestään. Kauden 2009 aikana Markkula pelasi 11 ottelua antaen yhden maaliin johtaneen syötön. Hänen varsinainen läpimurtokautensa oli 2010, jolloin hän pelasi jo 24 ottelua, tehden tehot 2+1. Kausien 2011 ja 2012 aikana Markkula nousi JJK:n runkopelaajien joukkoon ja sementoi asemansa joukkueen oikealla laidalla.

Tammikuussa 2013 Markkula siirtyi Ruotsin kolmannella korkeimmalla sarjatasolla pelaavaan Eskilstunan joukkueeseen. Pelejä tuli Ruotsissa kasaan 9, kunnes hän palasi takaisin elokuussa 2013 takaisin JJK-paitaa. Loppukaudesta hän pelasi vielä 4 Veikkausliigan ottelua, mutta JJK:n pudotessa kauden päätteeksi Ykköseen, jatkoi moni joukkueen kokeneemmista pelaajista matkaansa eteenpäin. Näin teki myös Markkula, joka puki kaudelle 2014 päälleen Ykkösessä pelanneen Valkeakosken Hakan pelipaidan. Markkula pelasi Hakan paidassa 12 ottelua, palaten kuitenkin kauden päätteeksi jälleen kotiinsa Jyväskylään.

Kausilla 2015 ja 2016 Markkula pelasi JJK:n paidassa Ykkösessä 48 ottelua tehden peräti kahdeksan maalia ja antaen neljä maaliin johtanutta syöttöä. JJK:ssa vietettyjen kausien jälkeen FC Inter huomasi hyökkäysvoimaisen laitapuolustajan ja kiinnitti Markkulan tammikuussa 2017 riveihinsä seuraaviksi kolmeksi kaudeksi.

Markkulan ensimmäinen kausi FC Interissä meni loukkaantumisen vuoksi heikommin, mutta kahdella seuraavalla Markkula murtautui lopullisesti Veikkausliigan eliittiin ja lopulta jopa Suomen A-maajoukkuerinkiin saakka. Debyytti Huuhkajien pelaavassa kokoonpanossa odottaa edelleen itseään, mutta Markkula kuuluu niihin pelaajiin, jotka saattavat onnistuessaan napata paikan jopa tulevan kesän EM-kisoihin lähtevästä joukkueesta. Hänellä on ennestään pelejä Suomen U21-maajoukkueessa kausilta 2011 ja 2012.

FC Interissä hän pelasi kolmen kauden aikana yhteensä 60 ottelua ja teki niissä kaksi maalia sekä antoi kahdeksan maaliin johtanutta syöttöä. Kaudella 2018 Markkula oli mukana voittamassa FC Interin kanssa Suomen Cupia ja kausi 2019 päättyi hopeamitaliin. Kaikkiaan Markkula on pelannut Veikkausliigassa 133 ottelua ja 61 Ykkösen ottelua. Maaleja on syntynyt yhteensä 14 ja syöttöjä 12 kappaletta. Markkulan SJK:n kanssa tänään julkistettu sopimus kattaa kaudet 2020 ja 2021.