123 456 7890

Ottelun voittomaali syntyy tässä, Joona Lautamajan toimesta.

SJK U23 otti maukkaan voiton Kakkosen C-lohkossa, kun se kaatoi kotiottelussa naapuriseura Vasa IFK:n. Ensimmäinen jakso oli maaliton, mutta toisella vaasalaiset onnistuivat menemään johtoon. SJK U23 ei kuitenkaan luovuttanut, vaan painoi ottelun ensin tasoihin ja lopulta ohi. Loppupuolella hieman tunteetkin kävivät derbymatsille ominaisesti kuumana ja loppuvihellyksen jälkeen kotijoukkueen pelaajien kasvoilta paistoi tyytyväisyys. Päivän onnistujia oli erityisesti molemmissa maaleissa mukana ollut Aleksi Pöntinen. Keskikentällä vielä B-junnnuikäinen Robbie Malolo esiintyi mallikkaasti ja SJK myös puolusti tiiviisti ja varmasti koko joukkueen voimin. Ottelu päättää SJK U23:n kolmen ottelun härkäviikon ja saalina kolmesta ottelusta on kuusi pistettä. SJK nousi voitolla ohi kärjessä olleen VIFK:n, mutta samalla GBK voitti suurinumeroisesti oman ottelunsa ja nousi paremman maalieron turvin kärkeen. SJK U23 on tasapisteissä toisena. Seuraava ottelu on vasta viikon päästä sunnuntaina 20.5. klo 18:30, kun SJK U23 matkustaa Närpiön Kraftin vieraaksi.

SJK U23 – VIFK 2-1 (0-0)
0-1 53 min Roni Jääskä
1-1 68 min Joonas Lepistö
2-1 73 min Joona Lautamaja

Ensimmäinen puoliaika oli maaliton ja sitä kenties hallitsi hienokseltaan vierailija VIFK. SJK U23 piti kyllä palloa, mutta tiloja ylhäältä ei tahtonut löytyä ja VIFK ei lähtenyt kovin hanakasti prässäämään ylhäältä.

Toisella jaksolla vaihtui hieman osat ja SJK antoi pallohallinnan VIFK:lle, iskien itse vastahyökkäyksillä. Tämä toikin muutaman hyvän tilanteen vastustajan maalille. Silti avausosuman teki VIFK. Se oli myös komea ja siin nostettiin pallo yli SJK:n puolustuksen pienellä kaaripallolla. Linjan välistä karkasi matkaan hyökkääjä Roni Jääskä ja hän nosti kengän kärjellään pallon yli vastaan tulleen Severi Ikäheimon.

Maalin jälkeen penkki reagoi ja teki vaihdon, heittämällä sisään Aleksi Pöntisen. Pöntinen toi heti virtaa SJK U23:n hyökkäyspeliin ja loi vaaraa yhdessä toisella laidalla kirmaavan Daniel O’Brienin kanssa. Hyökkäykseen vaihdettiin hetkeä myöhemmin Joonas Lepistö ja tämä kolmikko loikin tasoituksen. Ensin O’Brien leikkasi boksissa ristiin Lepistön kanssa ja syötti pallon vasemmalle laidalle juosseelle Pöntiselle. Pöntinen syötti samantien aivan maalin eteen vapaaksi päässeelle Lepistölle ja tämä tuikkasi pallon sisään.

Voittomaaliksi jääneen maalin arkkitehtinä oli jälleen Pöntinen, joka antoi sivuvaparin, tällä kertaa oikealta laidalta, reilusti boksin ulkopuolelta. Pallo tuli pilkun kohdille ja siitä parin puskun tai pompun kautta, se tippui takatolpalla olleelle Joona Lautamajalle. Kapteeninnauha hiassaan Lautamaja otti askeleen keskelle ja laittoi pallon varmasti ohi VIFK maalivahdin.

Lopussa nähtiin vielä muutama torikokous ja kovaa vääntöä, kun naapuriseurat iskivät vastakkain kärkipään kamppailussa. VIFK ei saanut kuitenkaan kunnon painetta SJK U23:n päähän ja ikuisuudelta tuntuneen lisäajan SJK pelasi aikaa vastustajan kulmalipuilla.

Hyvä peli ja hyvä fiilis. Ennenkaikkea se että pystyimme nousemaan voittoon, sillä meillä oli pitkä putki kun pystyimme pitämään nollan omassa päässä. Edellisessä pelissä omiin meni pari maalia ja nyt taas tänäänkin lähdettiin vähän takaa-ajajan asemasta. Mutta iso krediitti jätkille – hieno nousu. Tyytyväinen olen kokonaisuuteen, sanoi SJK U23 vastuuvalmentaja Jani Uotinen pelin jälkeen.

Vaihdot toi meille virtaa tosi paljon. Meillä on ollut rankka kolmen pelin viikko, jossa osa on painanut jopa kaikki kolme peliä kokonaan. Hienosti jaksoivat ja vielä lopussakin jaksettiin juosta. Oikeasti pelattiin joukkueelle tänään. Se oli hienoa, jatkoi Uotinen.

Ensimmäinen jakso oli tänään meiltä ehkä enemmän pallonhallintapeli ja toinen jakso sitten enemmän vastahyökkäyspeliä. Saimme hyvin riistoja ja pääsimme niistä nopeasti eteenpäin. Olisimme ehkä voineet luoda niistä lisääkin vaaralllisia tilanteita. Mutta ne jäi hieman piippuun. Lopussa kun suojelimme johtoa sen noin kaksikymmentäminuuttia, niin ei siinä mielestäni vastustaja oikein tilanteita saanut. Se oli hyvä puolustuspei meiltä, päätti Uotinen.

Meillä oli vähän matalampi prässi tänään ja annettiin suosiolla SJK:n pitää palloa siellä omalla puoliskolla. Mielestäni he eivät päässeet vaarallisiin tilanteisiin, joten siinä mielessä kontrollissa oli peli. Ja mielestäni kun tultiin syvälle vastustajan puoliskolle, pystyimme silloin pitämään palloa ja luomaan tilanteitakin. Saimme pelin avautumaan siten muutamaan kertaan oikeinkin hyvin, mutta ei saatu sitä viimeistä syöttöä tai viimeistä keskitystä, emmekä saaneet vaarallisia paikkoja. Toisella jaksolla vähän samansuuntaista, emmekä mielestäni olleet hätää kärsimässä missään vaiheessa. Mutta ne maali siinä sitten, niin niissä oli muutama nukahtaminen. Toki sitten kun alettiin nostamaan porukkaa ylöspäin niin siinä saatiin muutaman puolittainen tilanne. Mutta se mikä jäi meiltä lopussa, niin vähän alettiin hosumaan ja ruvettiin puskemaan, vaikka aikaa oli vielä, sanoi tappioon pettynyt VIFK päävalmentaja Max Peltonen.

Tämmöinen helle ja molemmat joukkueet pelanneet viimeksi torstaina, niin se pikkuisen vaikutti otteluun. Mutta loppua kohden siihen tuli vähän pulssia mukaan. Hyvä näin, sanoi Peltonen vielä lopuksi.

SJK U23: Severi Ikäheimo MV, Joonas Sundman, Nicolas Kotamäki, Arttu Aromaa, Valentin Trouiller, Joona Lautamaja, Robbie Malolo (85’ Diego Martins), Joonas Kuivalainen (57’ Aleksi Pöntinen), Daniel O’Brien, Sami Viljanen (63’ Joonas Lepistö) ja Oskar Pihlaja.

Seuraava ottelu on sunnuntaina 20.5. klo 18:30 pelattava Kraft – SJK U23. Seuraava kotiottelu on sunnuntaina 27.5. klo 18:30, kun OmaSp Stadionille tulee vieraaksi OLS.