123 456 7890

SJK U23 haki Närpiöstä täyden pistepotin 1–2-voitolla. Semsudin Mujkic vei Närpes Kraftin johtoon ensimmäisellä puoliajalla, mutta Daniel O’Brien ja Sami Viljanen onnistuivat viimeisen 20-minuuttisen aikana. Lopussa Kraft painoi vielä päälle, mutta SJK U23:n puolustus, Paavo Valakari ja tolpat kestivät loppuun asti. SJK U23 on voitolla Kakkosen C-lohkon kärjessä yhdessä TPV:n kanssa. TPV:llä on kuitenkin peli vähemmän pelattuna.

Närpes Kraft – SJK U23 1-2 (1-0)
20min 1-0 Semsudin Mujkic
73min 1-1 Daniel O’Brien
76min 1-2 Sami Viljanen

Närpes Kraft meni ottelussa johtoon 20. minuutilla. SJK U23 menetti pallon laidassa keskialueella, ja kotijoukkue pääsi nopeaan vastaiskuun. Jonas Granfors pääsi palloon ja syötti Oskar Ivarsille, joka keskitti pallon takaviistoon Semsudin Mujkicille. Mujkic pääsi laukomaan vastapalloon ja veto painui oikeaan alakulmaan.

Ensimmäisellä puoliajalla ei maalipaikoilla juhlittu. Kulmapotkuja sen sijaan nähtiin todella paljon, Kraftilla oli peräti 10 kulmapotkua ensimmäisen 45-minuuttisen aikana. Kraft pelasi omat kulmapotkunsa suoraan maalille, ja SJK U23 yritti lyhyiden kulmapotkujen kautta.

SJK U23:n avauspuoliajan paras maalipaikka tuli 39. minuutilla. Diego Martins pääsi hyvin syöttöön väliin ja antoi viereen Sami Viljaselle. Viljanen jatkoi vielä linjan taakse Daniel O’Brienille, mutta Karl-Filip Eriksson pystyi torjumaan tilanteen kulmapotkuksi, josta ei kuitenkaan tulosta tullut.

Jonas Granforsilla oli kelvollinen maalipaikka vajaan tunnin kohdalla, mutta ”Huntelaarin” kuti meni hieman yli maalin. SJK U23 siirtyi ottelussa kuskin paikalle, kun tunnin maaginen raja ylittyi. Sitä vauhditti myös tuplavaihto 59. minuutilla, kun Aleksi Pöntinen ja Joonas Lepistö tulivat kentälle.

Parikymmentä minuuttia ennen loppua SJK U23:n tasoitusmaali oli jo lähellä. Arttu Aromaa puski boksiin tulleen keskityksen Daniel O’Brienille, jonka jatko tärähti ylärimaan. Hetkeä myöhemmin Daniel O’Brien pääsi juhlimaan entisen kotiyleisönsä edessä, kun hän pääsi laukomaan boksissa, ja teki kauden neljännen maalinsa. Tuuletuksessakaan ei säästelty.

Lisää tuli muutama minuutti myöhemmin, kun Sami Viljanen sai pallon linjan taakse, ja viimeisteli pallon tyylikkäästi ohi Erikssonin. Maali oli Viljaselle kauden kolmas.

SJK U23:n hallinta jatkui maalin jälkeenkin, ja 1–3-maaliinkin oli mahdollisuudet. Loppuhetkillä paine siirtyi toiseen päähän, ja kotijoukkueella oli muutama erinomainen paikka tasoittaa ottelu. Etenkin Semsudin Mujkic ja Jonas Granfors tuottivat ongelmia SJK:lle. Joukkue puolusti uhrautuvasti, ja Paavo Valakarin torjunnat tolppien avustuksella pitivät tilanteen 1–2:ssa loppuun asti.

Ensimmäinen jakso ihmeteltiin kenttää ja tuulta ja kaikkea. Toisen jakson esitykseen olen tyytyväinen, se oli erittäin hyvä. Selvittiin myös lopun hässäkästä. Tolppa taisi pelastaa meidät, ja Paavo (Valakari) otti muutaman hyvän torjunnan. Meidän olisi pitänyt pystyä tappamaan peli aiemmin, siihenkin oli paikkansa. Se olisi vapauttanut ja rauhoittanut peliä. Meidän pallollinen pelimme parani toiselle puoliajalle, ja tilaa tuli enemmän. Vaikka kenttä oli mitä oli, kyllä siinä pystyi maatakin pitkin pelaamaan. Etenkin ensimmäinen puoliaika oli katkonaista, tuli paljon kulmapotkuja ja rajaheittoja, kaikki meni todella hitaasti. Puhuimme tauolla siitä, että haluamme nopeuttaa peliä, sillä se auttaa meitä. Vaihdot auttoivat peliä, niin kuin pitääkin. Kaikki pelaajat tekivät hyvin duunia, hyvä kokonaisuus koko joukkueelta. Yritimme tarkoituksella pelata kulmapotkut lyhyenä, sillä vastustajalla oli fyysinen ylivoima, ja sen takia he sitten pelasivat ne suoraan, sanoi SJK U23:n päävalmentaja Jani Uotinen.

SJK U23 on pelannut nyt viisi ottelua Kakkosessa, ja voittanut niistä neljä.

Kaikki pelit ovat olleet tasaisia, lukuun ottamatta ensimmäistä peliä TP-47:a vastaan. Joka pisteen eteen pitää tehdä paljon töitä. Kentät ovat olleet niin vaihtelevia, että jokainen peli on ollut omanlaisensa. Pitää aina osata sopeutua kenttään. On ollut paljon taistelupelejä, ja hienoudet ovat jääneet vähän taka-alalle. Mutta jos pitää taistella, niin sitten taistellaan, sanoi Uotinen.

Daniel O’Brien siirtyi Närpes Kraftista SJK:hon täksi kaudeksi. O’Brien on tehnyt Kakkosessa kolmessa ottelussa neljä maalia, ja hän on pelannut myös kaksi ottelua Veikkausliigassa. Tänään hän onnistui maalinteossa entistä joukkuettaan vastaan.

Maali oli helpottava, sillä minun olisi pitänyt tehdä maali jo hetkeä aiemmin. Siitä aiemmasta paikasta oli varmaan vaikeampi osua ylärimaan kuin maaliin. Maalissa oli helpotusta ja iloa, mutta se oli myös vähän katkeransuloinen. Kraft antoi minulle mahdollisuuden pelata Suomessa ja mahdollisuuden päästä SJK:hon. He ovat tukeneet minua myös siirron jälkeen. Tuuletin maalia, ja kaikki eivät siitä varmaan tykänneet, mutta se on jalkapalloa, sanoi Daniel O’Brien.

SJK U23: Paavo Valakari MV, Nicolas Kotamäki, Joona Lautamaja, Valentin Trouiller, Arttu Aromaa, Diego Martins, Robbie Malolo, Joonas Kuivalainen (59’ Aleksi Pöntinen), Oskar Pihlaja (59’ Joonas Lepistö), Daniel O’Brien (89’ Janne Tuohisaari), Sami Viljanen

SJK U23:n kausi jatkuu ensi viikon sunnuntaina 27.5. kotiottelulla Oulun Luistinseuraa vastaan. Ottelu alkaa OmaSp Stadionilla klo 18:30. Liput portilta 5€ ja SJK:n kausikortit käyvät otteluun. Carlsberg Sports Bar palvelee koko ottelun ajan.