123 456 7890

Sunnuntaina 6.5. Pyynikin urheilukentällä TamU vs. SJK U23 klo 18:30. SJK:n akatemian edustusjoukkue, SJK U23, matkustaa sunnuntaina Tampereelle ja kohtaa Kakkosen ottelussa isäntäjoukkue Tampere Unitedin. Ottelu on kauden toinen ja SJK U23 aloitti sarjan komealla 4–0-voitolla TP-47:sta. Varsinkin Danny O’Brien oli tuossa ottelussa iskussa, sillä nuori englantilainen teki hattutempun ja syötti Oskar Pihlajan debyyttimaalin miesten sarjoissa. O’Brien palkittiin suorituksestaan minuuteilla SJK:n edustuksen riveissä Veikkausliigassa, kun hän tuli vaihdosta sisään torstaina SJK – KuPS -ottelussa.

Voitosta huolimatta SJK U23 -joukkueen vastuuvalmentaja Jani Uotinen ei ollut täysin tyytyväinen esitykseen. Uotinen manasi ottelun jälkeen toisen puoliajan alun herpaantumista, jonka aikana TP-47 oli päästä mukaan otteluun. Keskialueelta lähtenyt huolimaton syöttö oli kostautua, kun TP-47 sai rangaistuspotkun 2–0-tilanteessa. Jos siinä vaiheessa olisi tullut kavennus, olisi peli voinut muuttua vaikeaksi SJK:lle. Onneksi veto meni yli maalin ja SJK U23 kuittasi tekemällä 3–0-osuman. Noin yleisesti tietenkin 4–0-voitto ja nolla omassa päässä oli erittäin paljon valmentajan mieleen.

Myös TamU:n kausi alkoi voittolla, kun se kaatoi kotiottelussa JBK:n 2–1. Voittomaali syntyi aivan ottelun viime hetkillä, kun Verneri Uimonen laukoi noin paristakympistä unelmavedon yläriman kautta sisään. Tamperelaiset johtivat ottelua Berat Grabovcin toisen puoliajan alkupuolella tekemällä rangaistuspotkumaalilla, mutta JBK tasoitti ottelun hetkeä myöhemmin. Loppuratkaisu aloitti villit juhlat kotijoukkueen kannattajien katsomonosassa.

Entinen Suomen mestari Tampere United, suljettiin kilpailutoiminnan ulkopuolelle kauden 2011 kynnyksellä. TamU ei kuitenkaan kadonnut, siitä pitivät huolen seuran kannattajat. TamU-K –nimeä kantanut joukkue osallistui Tampereen piirin harrastesarjaan. Seuraavaksi kaudeksi TamU-K siirtyi kilpailulliseen sarjaan, Tampereen piirin Kutoseen. Kaudelle 2016 TamU-K:Sta tuli jälleen Tampere United. TamU jatkoi TamU-K:n nousujuhlia, ja joukkue nousi kauden 2016 päätteeksi Kakkoseen.

Nyt Tampere United aloittaa toisen kautensa Kakkosessa. Ensimmäinen päättyi kuudenteen sijaan B-lohkossa. Edessä on matkustamisen osalta hieman erilainen kausi, sillä C-lohkon etäisyydet ovat valtavat.

Veikkausliiga-kokemusta joukkueesta on maalivahti Antti Kuusisella Ilveksestä, tosin vain yhden ottelun verran. Leroy Maluka pelasi TPS:ssä kausina 2010–1014 yhteensä 37 liigaottelua. Maluka on sivussa sunnuntain ottelusta henkilökohtaisen syyn vuoksi, jonka hän on sopinut seuransa johdon kanssa jo sopimusta allekirjoitettaessa.

Edellisen ottelun avausmaalin tehnyt Berat Grabovci on pelannut kaksi edellistä kautta Kolmosessa Ilves-Kissoissa, missä hän on tehnyt varsin kohtuullisesti yhteensä 65 maalia kilpailullisissa peleissä kahden viime kauden aikana. Grabovci pelasi Kakkosessa kokonaisen kauden viimeksi vuonna 2013, ja teki silloin 15 maalia. Hän on pelannut paljon myös Ykkösessä, mutta siellä maaleja ei ole kovin paljon tullut. Viime kaudella Unitedin paras maalintekijä oli Roope Kostiainen, joka onnistui maalinteossa yhdeksän kertaa.

SJK U23:n riveistä puuttuu Danny O’Brien, joka pelasi edustuksen riveissä torstaina. Edellisestä ottelustakin sivussa olleet Tuomas Rintamäki ja Ayyub Achenchab on edelleen sivussa. Myös Joonas Lepistö on loukkaantuneena. SJK:n edustusjoukkueella on ottelu maanantaina Veikkausliigassa ja koska siellä on useita miehiä sivussa, SJK U23 tuskin saa mukaansa vahvistuksia Veikkausliigaringistä tähän otteluun. Hyvin sarja-avauksessa torjunut Paavo Valakari, on todennäköisesti ainoa edustusjoukkueen sopimuspelaaja, joka on mukana.

Erittäin mielenkiintoinen ottelu on tulossa ja peli näkyy suorana TamU-TV:n YouTube-kanavalta. Lähetys ottelusta alkaa sunnuntaina jo tuntia ennen matsia, eli klo 17:30 ja lähetys on selostettu. Pääset TamU-TV:n lähetykseen tästä linkistä.

Kakkosen C-lohkon ottelu, TamU – SJK U23 sunnuntaina 6.5. klo 18:30 Tampereen Pyynikin Urheilukentällä.

SJK:n akatemian SJK U20 joukkue matkustaa A-nuorten SM-sarjassa Kuopioon ja KuPS U20 vs. SJK U20 pelataan sunnuntaina 6.5. klo 13:30

SJK U17 pelaa B-nuorten Ykköstä ja kohtaa lauantaina 5.5. klo 19:30 kärkikamppailussa JJK:n OmaSp Stadionilla.