123 456 7890

SJK U20 matkustaa lauantaina Lahteen ja aloittaa siellä A-nuorten SM-karsintasarjan. Isäntäjoukkueena toimii FC Lahden yhdistelmäjoukkue ja ottelu alkaa klo 15.00.

Kauteen valmistavat harjoitusottelut on joukkueelta sujunut hyvin ja voitot tuli Vasa IFK:n U20-joukkueesta ja SJK Akatemian Kakkoseen valmistautuvasta U23-joukkueesta. Toki jälkimmäisessä ottelussa moni pelaaja edustaa kesällä U23-joukkuetta, mutta pelasi nyt U20:n mukana.

SJK U20 sai paikan tämän talven SM-karsintaan suoraan viime vuoden perusteella, kun se pelasi kesällä varsinaisessa SM-sarjassa. Tavoite on voittaa paikkaa SM-sarjasta myös tälle kesälle. Vastuuvalmentajana joukkueella toimii AC Oulun edustusjoukkueeta seitsemän edellistä vuotta valmentanut Rauno Ojanen.

A-nuoret onkin ainoa ikäluokka, mitä en ole aiemmin valmentanut. Olen aloittanut 5-vuotiaista pojista aikoinaan ja siitä sitten viimeiset junnuvalmennusvuodet ennen AC Oulua meni neljä vuotta B-junnujen kanssa. Tässä on tullut myös sarjamuutoksia välissä ja nykyään mukana on 20-vuotiaitakin pelaajia. Ennen vanhimmat juniorit olivat 18-vuotiaita. Eli juniorikäsite on venynyt ja se tuo tähän semmoisia asioita, että on armeijaa, opiskelujen sovittamisia ja monenlaista juttua mikä tuo lisähaastetta hommaan, kertoo SJK U20-joukkueen vastuuvalmentaja Rauno Ojanen.

Toinen juttu on sitten taas se, että tämän ikäisillä pelaajilla on jo monenmoista mielipidettä pelaamisesta ja elämästä, joten se on erilaista valmentaa A-junioreita kuin esimerkiksi B-junioreita. He ovat jo itsenäisiä aikuisia pelaajia, mikä on tietenkin hyvä asia, mutta se on myös vähän erilainen asia. Ja siten se on vähän jotain sinne edustusjoukkueen suuntaan. Mutta edustusjoukkueessa, kun sinulla on kolmekymppinen pelaaja, niin sillä on jo sitten elämänkokemustakin ihan toisella tavoin, Ojanen naurahtaa.

Se mistä olen ollut todella vaikuttunut, on näiden pelaajien sitoutuminen, harjoittelumotivaatio ja harjoittelumoraali, mikä on ollut aivan älyttömän kova. Se kertoo, että täällä on tehty asioita hyvin. Täällä ei myöskään vanhemmat maksa tätä hommaa, joten pelaajilta voidaan myös vaatia. Se on todella hyvä homma pelaajien itsensä ja heidän kehittymisensä kannalta, sanoo Ojanen.

Uskon, että kun meillä on kaikki pelaajat kasassa ja terveenä, niin meillä on hyvä joukkue. Mutta en ole toisaalta nähnyt sarjan muista joukkueista kuin Vasa IFK:n, joten on vaikea lähteä vertaamaan. Oma menestyminen on kuitenkin aina suhteessa muihin joukkueisiin. Klassisesti olemmekin keskittyneet oman joukkueemme tekemisiin. Puolustamispeliä olemme muokanneet isolla kädellä, sillä siinä oli asiota joita piti parantaa. Hyökkäyspeli tulee näiltä jätkiltä jo selkäytimestä ja siitä olemme hioneet vain joitain pieniä asioita kuntoon, kertoo Ojanen joukkueesta.

Pojat todella haluaa oppia ja he myös oppivat. Se on todella hieno asia edellytys sille että voimme pelata joukkueena hyvin, päättää Ojanen lopuksi.

SJK U20 joukkue harjoittelee yhdessä U23:n kanssa ja harjoituksia vetää Ojasen kanssa yhdessä SJK Akatemian johtaja ja U23-joukkueen vastuuvalmentaja Jani Uotinen. Valmennusryhmään kuuluu myös SJK U17-joukkueen vastuuvalmentaja Toni Lehtinen sekä maalivahtivalmentajat Luis Fernando ja Jari Kujala. Fysiikkaharjoittelun on organisoinut edustusjoukkueen fysiikkavalmentaja Stefan Strömborg.

SJK U20 -joukkueen tavoite voittaa paikka kesällä pelattavaan varsinaiseen SM-sarjaan. Siihen vaaditaan, että joukkue sijoittuu karsintalohkossa neljän parhaan joukkoon. Lisäksi lohkojen viidenneksi ja kuudenneksi sijoittuneet pelaavat jatkokarsinnan ristiin toisen lohkon joukkueiden kanssa. SM-sarjaan etenee 10 joukkuetta ja kaikkiaan kahdessa lohkossa paikkoja tavoittelee 20 joukkuetta.

SJK U20:n kanssa pelaa samassa lohkossa FC Lahden lisäksi FF Jaro, JJK, Ilves, FC Kuusysi, KuPS, Pallo-Iirot, FC Haka ja TPV.

Löydät SJK:n U20-joukkueen koko karsintaohjelman omasta otteluohjelma -osiostaan.

SJK U17 pelaa lauantaina kotipelin

SJK U17 aloitti oman B-nuorten SM-karsintansa jo viime viikonloppuna ja se jatkaa pelejä niin ikään tänä lauantaina, kohtaamalla Wallsport Areenalla klo 15:30 pelattavassa ottelussa FF Jaron. Toni Lehtisen valmentama joukkue aloitti kautensa 1-1 tasapelillä FC Jazzin kanssa.

Kausi ja pistetili on jo avattu, nyt lähdetään avaamaan voittotiliä, kommentoi SJK U17 vastuuvalmentaja Toni Lehtinen

Sarja-avaus oli positiivinen suoritus ja oikeastaan vain voitto jäi puuttumaan. Nyt jatkamme samalla energialla ja tekemisellä lauantain otteluun FF Jaroa vastaan, Lehtinen sanoo lopuksi.

Lauantain kotiotteluun on vapaa sisäänpääsy. SJK U17-joukkueen otteluohjelma löytyy tästä.

Voit lukea lisää SJK U17-joukkueesta, heidän omasta sarja-avauksen ennakosta viime viikolta. Uutinen löytyy tästä.