123 456 7890

SJK Akatemia pelaa sunnuntaina Kakkosta Vaasassa ja SJK U17 pelaa Oulussa. SJK U20 pelaa lauantaina OmaSp Stadionilla.

SJK Akatemialla Pohjanmaan paikallinen sunnuntaina

Kakkosen C-lohkoa puhtaalla pelillä johtava SJK Akatemia, matkustaa sunnuntaina Vaasaan, missä se kohtaa Pohjanmaan pikku-derbyssä VPS J Akatemian. Ottelu alkaa su 30.6. klo 18:30 ja se pelataan Vaasan Elisa Stadionilla.

SJK Akatemia on voittanut kaikki pelaamansa yhdeksän ottelua ja johtaa lohkoa kuuden pisteen erolla KuPS:n reservijoukkueena toimivaan KuFu-98:n verrattuna. Joukkueen paras maalintekijä Joonas Lepistö johtaa myös Kakkosen maalipörssiä ja on osunut jo 11 kertaa. SJK Akatemia onkin tehnyt yhteensä 28 maalia ja päästänyt omiin vain kolme.

Sunnuntaina vastaan tuleva VPS J AKatemia, on nousijajoukkue ja on tällä hetkellä viimeisenä, kerättyään vain kolme pistettä. Se tuli tilille kauden avausottelussa, Kajaanin Hakan vieraana. VPS on onnistunut tekemään vain viisi maalia kaikissa otteluissa ja paras maalintekijä Jesse Kankaanpää on osunut vain kahdesti. Joukkueen Tobias Björkqvist on sivussa korttitilin täyttymisen vuoksi sunnuntain ottelusta. VPS J Akatemia kohtasi viime tiistaina juuri sarjakakkosena olevan KuFu:n ja vaikka joukkue hävisi ottelun, oli sen esitys toivoa herättävä. Mukana oli myös useita VPS:n edustuksen pelaajia, joita varmasti nähdään myös sunnuntaina kokoonpanossa.

Joukkueet kohtasivat toisensa myös viime tammikuussa Kakkosen cupin ottelussa Vaasassa. Silloin SJK Akatemia oli 0-2 numeroin parempi. Sunnuntain ottelussa tuskin sarjatilanteella on suuremmin merkitystä, kun Pohjanmaan seurat kohtaavat.

Kakkosen C-lohkoa VPS J Akatemia – SJK Akatemia sunnuntaina 30.6. klo 18:30 Elisa Stadionilla.

SJK U20 joukkueen lauantain ottelun jälkeen alkaa sarjatauko

SJK U20 kohtaa A-nuorten SM-sarjan kevätkierroksen päätösottelussa Ilveksen OmaSp Stadionilla. Ottelu alkaa lauantaina 29.6. klo 14:00 ja siihen on vapaa pääsy. Carlsberg Sports Bar palvelee ottelun aikana.

Ottelun jälkeen sarja menee peräti kuukauden kesätauolle ja tuona aikana pelaajat lomailevat sekä pelaavat pelejä miesten sarjoissa.

Sarjataulukossa joukkueet ovat perätysten sijoilla 7. ja 8. Ilveksellä on yksi voitto enemmän tilillään, joten voittamalla lauantaina, voisi SJK U20 nousta heidän edelleen. Ilveksellä tosin maaliero on juuri nyt kaksi maalia plussalla, kun SJK:lla se on kahdella miinuksella.

Ilves on tehnyt sarjassa eniten maaleja ja neljä kertaa on osunut Santeri Kallio. Kolme maalia on tehnyt Artturi Ruuth. Samaan kolmeen maaliin on yltänyt myös SJK U20-joukkueen Antti Torniainen.

A-nuorten SM-sarjaa, SJK U20 – Ilves U20 klo 14:00 OmaSp Stadionilla

SJK U17 päättää B-nuorten kevätkierroksen Oulussa

SJK U17 pelaa sunnuntaina Oulussa B-nuorten Ykkösen kevätkierroksen viimeisen ottelun, kun se kohtaa isäntäjoukkue OLS U17:sta klo 15:00 alkavassa ottelussa.

Ottelulla ei ole enää suuremmin merkitystä ainakaan SJK:lle sarjataulukon kannalta, sillä molemmat joukkueet ovat jo varmistaneet pääsynsä syksyn ylempään loppusarjaan. OLS U17 on kuitenkin sarjassa toisena ja voitolla se voisi nousta sarjan piikkipaikalle ja ottaa kolme aloituspistettä syksyn sarjaan. Kärjessä on JIPPO-j, jolla on kaksi pistettä OLS:a enemän kerättynä.

SJK U17 on kolmen pisteen päässä kolmannesta sijasta, josta irtoaisi yksi lähtöpiste syksyyn, mutta maaliero on TP-47:n hyväksi niin murskaava, että käytännössä mahdollisuudet kolmanteen sijaan on jo mennyt. Sunnuntain ottelu onkin SJK U17 joukkuulle lähinnä valmistautumista syksyn sarjaan.

B-nuorten Ykköstä, OLS U17 – SJK U17, sunnuntaina 30.6. klo 15:00 Oulussa.