123 456 7890

SJK:n U17-joukkue aloittaa sunnuntaina B-nuorten SM-karsintasarjan kotipelillä FC Jazzia vastaan. Ottelu pelataan Wallsport Areenalla ja se alkaa klo 13:50.

Viime kaudella SJK:n tämä ikäryhmä josta U17-joukkue koostuu, pelasi vielä Ykkösessä ja sen toiminnasta vastasi SJK-juniorit. Joukkue kuitenkin voitti paikan mukaan SM-karsintaan hyvien esitysten kautta ja vuoden vaihteessa ikäluokka siirtyi SJK akatemian alaisuuteen.

Joukkue jatkoi harjoittelua syksyllä ja alkutalvesta akatemian maalivahtivalmennuksesta ja U17-joukkueen apuvalmentajana toimivan Jari Kujalan johdolla. Joukkueen vastuuvalmentajana toimii kuitenkin Toni Lehtinen, yhteistyössä akatemian vanhempien ikäluokkien vastuussa toimivien Jani Uotisen ja Rauno Ojasen kanssa. Fysiikkaharjoittelu on organisoitu edustusjoukkueen fysiikkavalmentaja Stefan Strömborgin toimesta.

Viime viikonloppun SJK U17-joukkue pelasi harjoitusottelun Vaasassa VPS:n samaan sarjaan valmistautuvaa joukkuetta vastaan ja loppunumerot olivat murskaavat 7-0 SJK:n hyväksi.

VPS-ottelu toi meille tietenkin paljon itseluottamusta ja uskoa omaan tekemiseemme. Tavoite on päästä SM-sarjaan ja varsinkin kotona lähdetään voittamaan kaikkia pelejä. Joten odottavin mielin tässä mennään kohti sunnuntain FC Jazz-peliä, kertoo SJK U17-joukkueen vastuuvalmentaja Toni Lehtinen.

Meillä on hyvä joukkueellinen pelaajia. Reilut kaksikymmentä pelaaja joka harjotuksissa. Tähän aikaan vuodesta on tietenkin ainak vähän sairastumisia, mutta saamme peliin hyvän ryhmän, Lehtinen jatkaa.

Pelaajat ovat treenanneet hyvin. Tammikuun loppuun nähden olemme tosi hyvässä kunnossa ja valmiina aloittamaan sarjan, Lehtinen totetaa vielä lopuksi.

Tälle kaudella SJK teki kovia satsauksia nuoriin pelaajiin juuri akatemian osalta. Jo pidempään on ollut haaveena saada Seinäjoelle akatemiatoiminta samanlaiseksi, kuin se on seuroissa ympäri maailman. Joukkueet harjoittelevat, opiskelevat ja asuvat yhdessä ja akatemiaan saadaan houkuteltua oman kaupungin nuorten lisäksi maakunaan ja koko Suomen parhaita talentteja. Tärkeää on että joukkueet saavat hyvätasoisia otteluita ja Suomessa niitä saa SM-sarjassa.

Tavoite on siten voittaa paikka kesällä pelattavaan varsinaiseen SM-sarjaan ja se tapahtuu sijoittumalla omassa lohkossa vähintään neljän parhaan joukkoon. SJK U17:n kanssa pelaa samassa lohkossa FC Jazzin lisäksi FF Jaro, VPS, JJK, FC Kuusysi, KuPS, OLS ja RoPS. Näistä KuPS ja JJK ehtivät jo aloittaa sarjan, kun KuPS kaatoi JJK:n 2-0.

Kaikkiaan karsinnoissa on mukana 19 joukkuetta. Lohkojen neljän parhaan lisäksi viidenneksi ja kuudenneksi sijoittuneet pelaavat ristiin toisen lohkon kanssa jatkokarsinnan ja siten kesällä pelattavaan varsinaiseen SM-sarjaan etenee yhteensä 10 joukkuetta.

Löydät SJK:n U17-joukkueen koko karsintaohjelman omasta otteluohjelma-osiostaan.

Tervetuloa kannustamaan SJK U17 voittoon SM-karsinta-avauksesssa sunnuntaina 28.1. klo 13:50 Wallsport Areenalle.