123 456 7890

Seinäjoen Jalkapallokerho matkustaa lauantaina Pietarsaareen, ratkaisevaan ja viimeiseen Liigacupin alkulohkon otteluun. Vastaansa se saa lohkossa viimeisenä olevan isäntäjoukkue FF Jaron.

Pohjanmaan lohko on sikäli kimurantti, että ainoastaan VPS on varma jatkoon menijä ennen viimeistä ottelua. Eikä heidänkään lopullinen sijoitus lohkossa ei ole vielä selvillä, vaan se riippuu Jaro – SJK -ottelun tuloksesta. Voittamalla suurinumeroisesti Jaron lauantaina, nousisi SJK lohkon kärkeen ja VPS sijoittuisi toiseksi.
Jos taas SJK häviää lauantaina, loppuu Kerhon Liigacup taival siihen ja Jaro nousee lohkon kakkostilalle. SJK on silti pienessä etulyöntiasemassa, sillä tasapelikin takaisi jatkopaikan, mutta ei lohkon kärkisijaa.

Loukkaantumisiin ei SJK:n iskukyky ainakaan kaadu, sillä aivan kaikki sopimuspelaajat ovat täydessä pelikunnossa ja tämä tietenkin ilostuttaa päävalmentaja Simo Valakaria.

Hieno tilanne, kun kaikki pelaajat ovat kunnossa ja vapaana lauantain kokoonpanovalintaa varten, kommentoi Valakari.

Kaikki SJK pelaajat Josua lukuunottamatta, ovat myös pelanneet viimeisen viikon sisällä, sillä viime viikonlopun voitollisesta VPS ottelusta sivussa olleet pelaajat saivat pelituntumaa Kerho 07:n harjoitusottelussa keskiviikkona.

Myös Jyri Hietaharju on taas täydessä iskussa ja mies pelasi ensimmäisen ottelunsa tälle vuodelle Kerhon mukana, tehden samantien hattutempun.

Tellushalli on perinteisesti aika paha paikka vierasjoukkueille, mutta väännettiin siellä jo viime vuonna hyvät pelit ja nyt on vielä voitto alla. Lähdetään sinne hakemaan sitä lohkon ykköspaikkaa, eli pitää tehdä maaleja sielläkin, kommentoi hattutemppuilija Hietaharju suu hymyssä vuoden ensimmäisen ottelunsa jälkeen.

Joukkuetta lähtee paikanpäälle tukemaan myös SJK Kannattajien bussireissu, joten lauantaina on Tellushallissa pöytä katettuna tunnelmalliselle ja erittäin intohimoiselle futisillalle.

FF Jaro – SJK ottelu alkaa Tellushallissa lauantaina klo 15.15.

Myös tuomarilla oli hommia SJK:n ja Jaron ensimmäisessä kohtaamisessa Seinäjoella.

Myös Jaro saa miehiä takaisin riviin

Entinen Suomen maajoukkuepelaaja Fredrik Svanbäck ja saksalainen Hendrik Helmke, tehnee paluun Jaron kokoonpanoon tässä ottelussa. Svanbäck siirtyi tänä talvena takaisin Suomeen, vietettyään 10 vuotta Ruotsissa, pelaten Helsingborgin ja Landskronan paidassa. Alunperin Jarosta maailmalle lähtenyt Mini Svanbäck ehti pelata jo yhden Liigacup ottelun VPS:ää vastaan tänä talvena, mutta hän palasi vielä Ruotsiin järjestelemään muuttoa Suomeen. Nyt mies on kuitenkin mukana taas ja tuo aimo annoksen johtajuutta Jaron keskikentälle.

Myös Helmke on paluumuuttaja, sillä brasiilialaistaustainen keskikenttäpelaaja ehti ihastuttaa pietarsaarelaisyleisöä jo kaudella 2013, mutta hän siirtyi kesken kauden Norjan Tromsn riveihin. Norjassa asiat eivät kuitenkaan sujuneet halutulla lailla, joten Helmke purki kahden vuoden sopimuksensa ja palasi tuttuihin ympyröihin hakemaan pelipaikkaa. Jaron mukana Helmke on toistaiseksi testimiesstatuksella.

Jaro saa myös uutta verta mukaansa, sillä Trinidad & Tobagon maajoukkuepuolustaja, lähes 190 senttinen David Aubrey liittyy mukaan testipelaajastatuksella.

Alexei Eremenko saa siten valmennettavakseen jälleen kovan ryhmän, millä koitetaan kotihallissa kammeta seinäjokelaistulokkaat alkulohkon hännille.

SJK ja Jaro ovat kohdanneet toisensa jo useamman kerran, ja näistä Jaro on voittanut kaksi kertaa, kaksi kertaa on pelattu tasan ja SJK on voittanut kertaalleen. Näistä kuitenkin vain kaksi ottelua on olleet virallisia kilpailuja ja niissä molemmilla kerroilla varsinainen peliaika on päättynyt tasan. Viimeisin näistä oli tämän vuoden helmikuussa SJK:n Liigacup avauksessa, kun Jaro nappasi pisteen mukaansa Seinäjoen Wallsport Areenalta 1-1 lukuihin päättyneessä ottelussa. Tuolloin Jaron maalista vastasi testimies Miles Byass, joka ei ole enää mukana ja SJK:n maalin iski pilkulta entinen Jaro peluri Jussi Aalto.

Tellushalli tunnetaan erittäin pahana paikkana vierailla, sillä Jaro ei siellä juuri kenelläkään tapaa hävitä. SJK on tämän ihmeen kuitenkin onnistunut tekemään ja se tapahtui viime vuonna, kun SJK kaatoi Jaron Tammiturnauksen välierässä 3-2 luvuin.

Myös SJK keskikenttäpelaaja Marco Matronella on Jaro taustaa.

SJK haluaa jatkoon Liigacupissa

Kaikki SJK pelaajat on pelikunnossa ja vaikka Josu ei ole vielä pelannut tämän vuoden puolella yhdessäkään ottelussa, on hänkin jo täydessä iskussa.

Viime lauantaina SJK kaatoi hyvällä esityksellä vieraskentällä Vaasan Palloseuran 3-2 luvuin ja tuolloin maaleista vastasi espanjalainen testimies Carlos Lopez, joka nähdään todennäköisesti mukana myös Pietarsaaressa, jo neljännen maalinsa talvikaudella iskenyt Juho Lähde ja Richie Dormanin huikean nousun jälkeen maalin sijoittanut Justin Moose.

Tuo voitto toi koko joukkueelle hurjasti itseluottamusta ja tähän uskoo myös uusi serbialaistoppari Zeljko Savic.

Me pelasimme hyvän pelin VPS:ää vastaan viime lauantaina ja se oli ensimmäinen vierasottelumme. Olimme hiukan epäonnekkaita antaessamme heille kaksi maalia, mutta kuitenkin siitä pelistä saimme luottamusta ja uskon että jos pelaamme samoin, voitamme Jaron, kertoi Savic SJK TV:n haastattelussa.

Hänen toppariparinaan viime lauantaina oli maanmies Pavle Milosavljevic, joka kuitenkin missasi ensimmäisen Jaro pelin.

Muistan kun katsoin viime ottelun täällä Jaroa vastaan ja se oli mielestäni kova peli. Uskon että siitä tulee kova peli myös nyt, sillä pelaamme heidän kotikentällään, arvioi viime kaudellla SJK kannattajaryhmä Kloppien Vuoden Pelaajana palkittu Milosavljevic.

SJK haluaa jatkoon ja vielä parempaa olisi kiilata koko lohkon kärkisijalle, ohi VPS:n, mutta se vaatii täydellistä onnistumista lauantaina.

Huikea kamppailu viimeisestä jatkopaikasta joka tapauksessa on luvassa ja kannattaakin lähteä mukaan SJK Kannattajien bussireissulle Kerhoa voittoon kannustamaan.

Lisää bussireissusta voit lukea täältä: Kannattajabussi Pietarsaareen lauantaina

Liigacupin alkulohkoa, FF Jaro – SJK, Pietarsaaren Tellushallissa lauantaina 1.3. klo 15.15.

Juho Lähde on ollut SJK:n tehokkain talvikaudella, sillä mies on iskenyt jo neljä maalia ja ollut järjestelemässä kolmea.


SJK TV

SJK TV:ssä Pavle Milosavljevic, Zeljko Savic, Jyri Hietaharju, Luis Fernando ja Kerho 07 valmentaja Max Peltonen. Englanninkieliset haastattelut on tekstitetty suomeksi.

Tästä katsomaan: