123 456 7890

Seinäjoen Jalkapallokerho solmi yhteensä neljä merkittävää pelaajasopimusta, kun vielä viime kaudella Pietarsaaren Jarossa pelannut laitahyökkääjä Timo Tahvanainen, Viron maajoukkueringissä ja Englannin Sheffield Unitedissa palloja torjunut maalivahti Mihkel Aksalu, FC Hongan ja mm. Urheilulehden vuonna 2010 superlupaukseksi julistama keskikenttäpelajaa Juuso Simpanen, sekä Rauman Pallo-Iirojen keskikenttää viime kaudella dominoinut Juuso Aalto allekirjoittivat sopimukset.

Kaikkien sopimus käsittää alkavan kauden, lisäksi Simpasella ja Aallolla on optio myös seuraavasta kaudesta.

– Kaikki uudet pelaajat sopivat hyvin meidän seuraan ja joukkueeseen. Heillä, kuten seurallakin, on vielä isoja tavoitteita omille urilleen ja pelaajat näkevät että SJK on näiden toteuttamiseen heille hyvä paikka. Meidän päivittäinen tekeminen auttaa heitä kehittymään entisestään ja varmasti monelle on tullut vähän jopa yllätyksenä, että vaikka olemme Ykkösen seura, ei siirtyminen tänne missään tapauksessa ole askel väärään suuntaan. Olen tyytyväinen näihin hankintoihin, kommentoi uusia pelaajia SJK päävalmentaja Simo Valakari.

– Joukkueen tilaan olen ollut jo muutenkin pitkään tyytyväinen. Olemme olleet yhdessä jo pitkään, tehneet paljon töitä yhdessä ja tällä hetkellä joukkue on valmis vaikka kausi alkaisi huomenna. Aina tietenkin tehdään täsmähankintoja ja pidämme silmämme auki, jos löytyy joku pelaaja joka sopii meille tai tuo vielä jotain uutta joukkueeseen. Eli siinä mielessä emme jää paikoilleen, mutta olen tämän hetken ryhmään tyytyväinen, jatkaa Valakari.

– Aksalu, Simpanen ja Tahvanainen, tuovat paljon kokemusta, vaikka he kaikki ovat kuitenkin vielä nuoria pelaajia. Maajoukkueessa ja Englannissa pelannut Mihkel Aksalukin on vielä nuori maalivahtina, sillä maalivahdit voivat pelata nelikymppisiksi. He kaikki tuovat paljon tähän joukkueeseen ja tuovat myös tarvittavaa rutiinia. Aallon Juuso on ollut aivan ylivoimainen pelaaja Kakkosessa, joten nyt on iso kausi tulossa hänelle ja hänessä näen pajon potentiaalia. Tämä on hänelle paikka näyttää ihmisille mihin hän pystyy, kommentoi uusia pelaajia SJK urheilutoimenjohtaja Keith Armstrong.

SJK:lla on nyt koossa yhteensä 24 pelaajasopimusta. SJK kohtaa tämän viikon perjantaina harjoitusottelussa Turun Palloseuran Turun Yläkentällä. Ykkösen sarjakausi alkaa 28.4. ja SJK:n ensimmäinen kotipeli pelataan lauantaina 4.5. Jouppilanvuoren Tekonurmella.

Mihkel Aksalu

Mihkel Aksalu on 28 vuotias ja 194 senttiä pitkä Viron maajoukkuemaalivahti, joka on urallaan pelannut mm. 10 peliä A-maajoukkueessa, 12 peliä Viron U21 maajoukkueessa sekä Viron pääsarjaa FC Florassa yhteensä 122 ottelua.

Kaudella 2010 hän siirtyi Englannin Sheffield Unitediin kahden vuoden sopimuksella, mutta ei siellä päässyt penkkiä pidemmälle selkävamman ja valmentajan vaihtumisen vuoksi. Kuntouduttuaan hän pelasikin pääosin seuran reserveissä ja kävi lainalla Mansfield Townin joukkueessa, mistä kuitenkin palasi viime kauden lopulla takaisin FC Floran maaliin.

Seinäjoelle Aksalu saapuu nostamaan SJK:ta kohti pääsarjaa ja sopimus kattaa koko alkavan kauden.

– Minä todella tykkään olla täällä. Täällä kaikki on alusta alkaen tuntunut hyvältä, taustat, muut pelaajat ja erityisesti valmennus. Tuntuu että täältä puuttuu vain se 30 000 henkeä vetävä stadion tuosta vierestä, mutta muuten olot ei eroa pahemmin vaikkapa Sheffield Unitedissta missä olin aiemmin, kommentoi Mihkel Aksalu SJK:ta.

– Kun palasin Englannista Viroon, palasin lähinnä kuntouttamaan selkävammaani ja FC Flora teki minulle siinä suuren palveluksen kun sain pelata heidän kanssaan pari kuukautta. Oli kuitenkin heti selvää että haluan jatkaa uraa ulkomailla, enkä Viron liigassa, missä olen omasta mielestäni saavuttanut jo kaiken mitä mahdollista on. Maajoukkueeseen en niinkään haaveile takaisin, mutta tietenkin se on takaraivossa edelleen. Tällä hetkellä kuitenkin on tärkeintä vakiinnuttaa paikka SJK:ssa ja auttaa parhaani mukaan nostamaan SJK Veikkausliigaan, jatkaa siirrostaan Aksalu.

– Ensimmäisen kerran kun miehen näki, niin heti huomasi että huippu-urheilijasta on kyse. Ensimmäisissä pallotreeneissä varmuus paistoi heti läpi ja pallot pysyi hyvin hyppysissä. Sen jälkeen tiesi heti, että jos hän pystyy pelaamaan jalalla ja ohjaamaan peliä, niin olemme löytäneet etsimämme. Ja niinhän siinä kävi, kommentoi uutta valmennettavaansa SJK maalivahtivalmentaja Jari Kujala

– Suu kävi pelissä heti niin, että ei hallissa ole ollut tuollaista pitkiin aikoihin, naurahtaa Kujala.

– Mikun pelinohjaus on tehnyt paljon ihan meidän koko puolustuspeliin. Hän vaatii itseltään todella paljon, mutta kannustaaa samalla muita. Hän elää mukana treeneissä, eikä keskity pelkästään omaan tekemiseen. Vaikka kilpailutilanne maalivahdeilla vain kovenee, luo Miku kuitenkin positiivisen ilmapiirin. Hän on hyvin avoin ja kyllä minä olen ollut häneen tyytyväinen, päättää Kujala.

Juuso Simpanen

Nuoresta iästään huolimatta, vuonna 1991 syntynyt Juuso Simpanen on ehtinyt jo pelata Veikkausliigaa FC Hongassa kaksi täyttä kautta ja tehdä ensi esiintymisensä Veikkausliigassa kaudella 2010. Nuorempana hän kävi myös näytillä Glasgow Rangersin riveissä. Vantaaan TiPS:n kasvatti on pelannut pelejä myös Pallohongassa ja on käynyt läpi Suomen poikamaajoukkueet.

FC Hongan keskikentän keskellä isossa roolissa pelejä on kertynyt yhteensä 65 kappaletta ja niissä on maaleja syntynyt kaksi. Vapari- ja kulmaspesialistina Hongassa tunnettu Simpanen siirtyy Seinäjoelle 1+1 mallisella sopimuksella.

– SJK on todella laadukas joukkue, enkä näe että ainakaan taso siinä mielessä tippuu, vaikka Ykköseen nyt siirrynkin. On hieno haaste olla mukana luomassa nostetta tänne Seinäjoelle ja uskon että tämä tulee olemaan vielä iso futiskaupunki tulevaisuudessa, kommentoi siirtoaan Juuso Simpanen.

– Tämä on tavallaan uusi alku itselleni, kun tuossa muutama vuosi tuntui olevan aika kovaa hypetystä ja sen osalta viime kausi sujui ehkä vähän laskusuunnassa. Etenen kuitenkin itse päivä kerrallaan, enkä ota mitään paineita. Omat tavoitteet on edelleen korkealla ja haluan vielä jonain päivänä pelata ulkomailla, mahdollisimman korkealla sarjatasolla. Simo valmentajana vaatii paljon ja hänellä on varmasti minulle paljon annettavaa. Myös vanha valmentajani Mika Lehkosuo vaati paljon ja opin häneltä paljon. Simo voi opettaa minulle kuitenkin nyt uusia ja ehkä vähän erilaisia asioita, arvioi Simpanen.

– Uusi alku Juusolle ja se on täysin normaalia nuoren pelaajan kehittymisprosessia, kun muutaman nopean kehitysvuoden jälkeen tulee vähän taantumaa. Muutos kuitenkin antaa hänelle taas uuden mahdollisuuden ja Juusolla on ehdottomasti kaikki ominaisuudet nousta huippupelaajaksi meidän kanssa, arvioi Simpasta päävalmentaja Simo Valakari

Timo Tahvanainen

Viime kaudella Veikkausliigaa FF Jarossa pelannut Timo Tahvanainen on syntynyt vuonna 1986. Hän on Outokummun OuPa:n kasvatti ja on voittanut useita taitokisoja juniorina. OuPasta ura vei Joensuun JIPPOON, vaikka hän kävi tuolloin näytillä myös Veikkausliigan KuPS:ssa. Kauden 2010 päätteeksi Timo siirtyi Joensuusta Veikkausliigan Jaroon ja debyytti liigassa syntyi kaudella 2011.
Tahvanainen kävi aluksi lainalla KPV:ssa, mutta siirtyi takaisin liigajoukkueeseen loppukaudeksi ja pelasi 15 ottelua kaudella 2011.

Kausi 2012 meni kokonaan Jarossa ja kaikenkaikkiaan liigamatseja on tilillä jo 45 peliä. Niissä on syntynyt myös kaksi maalia.
J
ipossa sekä KPV:ssa Ykkösen pelejä tuli yhteensä 69 ja niiissä 8 maalia.

Tahvanainen on taitava, nopea sekä yllätyksellinen pelaajana ja pelipaikka löytyy vasemmalta laidalta tai hyökkäyksestä. Sopimus SJK:n kanssa käsittää koko alkavan kauden.

– Halusin itse uusia haasteita uralleni. Lähtökohta kauteen on aivan erilainen, kun päätavoite on voittaa jokainen ottelu ja voittaa sarja, se tarjoaa hyvän haasteen, kommentoi Timo Tahvanainen siirtoaan Jarosta Kerhoon.

– Täällä on kaikki hoidettu hienosti heti testijaksoista lähtien. Pidettiin heti huolta että kaikki vakuutukset ja muut tausta-asiat on kunnossa. Olin jo alunperin kiinnostunut seurasta kun täältä otettiin yhteyttä, muttta kun kävin testijaksolla, tuntui heti niin hyvältä että halusin tänne, päättää Tahvanainen.

– Timo pelaa meidän tapaista futista, hän on taitava ja nopea. Vasempijalkaisena hän tuo lisäksi kaivattua tasapainoa joukkueeseen ja kuten pelimäärät liigassakin osoittaa, hän tuo myös rutiinia ja kokemustakin, kommentoi Simo Valakari Tahvanaisen ominaisuuksia.

Juuso Aalto

Kotikaupunkinsa Rauman Pallo-Iirojen pelintekijänä tunnettu Juuso Aalto on syntynyt vuonna 1990. Hän nousi Kakkosen keskikenttäpelaajien eliittiin kausilla 2009 ja 2010, jonka jälkeen siirtyi Ykkösessä pelaavan FC PoPa:n riveihin. Ykkösessä pelejä tuli 18 ja niissä pari maaliakin.

PoPa kuitenkin meni konkurssiin ja Juuso palasi kasvattajaseuraansa, ollen viime kaudella joukkueensa parhaimpia pelaajia. Hän on luova pelaaja, joka pystyy pitämämään palloa pienessäkin tilassa.

Kerhossa pelipaikka löytynee laidalta tai kärjen alapuolelta. Sopimus kattaa koko alkavan kauden ja siinä on optio kaudesta 2014.

– Viime kauden jälkeen halu oli päästä ylemmäs pelaamaan ja pääsinkin Seinäjoelle ensin viikon testileirille. Se meni hyvin ja tulin uudelleen KOMIA-turnaukseen. Sen jälkeen kun huomasi miten täällä asiat hoidetaan, en enää halunnutkaan minnekään muualle ja hienoa että pääsimme sopimukseen. Fiilikset on todella hyvät, kommentoi sopimusta Juuso Aalto.

– SJK on aivan varmasti kärkikahinoissa ja uskon että meillä on mahdollisuus voittaa joka peli, joten ei kai siinä mitään muuta tavoitetta olekaan kuin sarjanousu. Itse asetan tavoitteeksi päästä pelaamaan mahdollisimman paljon tietenkin, mitään maalitavoitteita tai muita en kuitenkaan asettele, päättää Aalto.

– Juuso on hiukan erilainen pelaaja kuin mitä meillä on täällä. Hän on ovela ja pystyy kentällä yllättäviinkin ratkaisuihin. Vähän semmoinen kirjoittamaton kortti. Hänestä on varmasti paljon käyttöä jo tälläkin kaudella ja aivan varmasti tulevaisuudessa. Olemme keskustelleet hänen kanssaan paljon asioista mihin pitää vielä kiinnittää huomiota, arvioi “Minilitmaseksi” tituleerattua uutta keskikenttätaituriaan Simo Valakari.