123 456 7890

Seinäjoen Jalkapallokerho on vahvistanut rivejään kahdella uudella pelaajalla, kun nuori ruotsalainen maalivahti Joakim Jans ja serbialainen puolustaja Pavle Milosavljevic allekirjoittivat sopimukset tällä viikolla.

– Pavle tuo meille kokoa ja voimaa puolustukseen. Hänestä näkee että hän on kova urheilija ja hän hoitaa puolustustehtäviä ylpeydellä. Joakim taas on vielä kehittyvä maalivahti, omaa paljon potentiaalia ja on meille vähän semmoinen tulevaisuuden nimi, kommentoi uusia sopimuspelaajia päävalmentaja Simo Valakari.

Milosavljevicin sopimus kattaa alkavan kauden ja sitä seuraavan, Jansin sopimus kattaa alkavan kauden ja sopimuksessa on optiot tulevista kausista.

– Milosavljevic teki erinomaisen vakutuksen KOMIA-turnauksessa, missä hän pelasi neljänä päivänä kolme peliä. Suorituksen arvoa nostaa vielä se että Pavle ei ollut ennen sitä koskaan pelannut tekonurmella tai sisähallissa. Vielä vie aikaa päästä täysin sisään pelitapaan ja uskonkin että hän parantaa vielä paljon kun pääsemme ulos pelaaman. Pavle on nöyrä työntekijä harjoituskentällä, mukava ihmisenä ja odotukset ensi kaudelle on korkealla hänen suhteensa, kommentoi Urheilutoimenjohtaja Keith Armstrong.

– Joakim taas on huippulupaus ja toivon että hän haastaa muut meidän maalivahdit jo tällä kaudella taistelussa ykkösmaalivahdin paikasta, hän on erittäin mukava tyyppinä ja hänellä on valtava halu kehittyä ja mennä eteenpäin urallaan, arvioi nuorta ruotsalaismaalivahtia Armstrong.

– Olen tyytyväinen molempien sopimuksista, päättää Keith Armstrong.

Joakim Jans – nimi tulevaisuudelle

19 vuotias Joakim Jans on kotoisin Etelä-Ruotsista, Jönköpingistä. Jans teki jo 16-vuotiaana debyyttinsä paikallisen 2.divisioonan Tenhults IF:ssä ja on käynyt läpi Ruotsin poikamaajoukkueita. Superettanissa pelaava Nörrköping IFK kiinnitti silmänsä pelaajaan jo nuorena, mutta antoi miehen kehittyä Tenhultsissa, missä hän on nyt pelannut ykkösmaalivahtina kaksi edellistä kautta. Seinäjoella Jans pelannee aluksi tulevalla kaudella pääosin reservijoukkueena Kakkosdivisioonassa toimivan Kerho 07:n riveissä, mutta jos otteet siellä vakuuttavat, voi Jans nousta mukaan edustusjoukkueen maalin suulle. Joka tapauksessa erittäin lupaavasta maalivahdista on kysymys ja potentiaaalia tällä Elfsborgissa, Italian Vicenzassa ja Espanjan Atletico Madridissakin näytillä käyneellä ruotsalaisella on edetä urallaan pidemmällekin. Jansin sopimus kattaa ensi kauden ja siinä on optiot tulevista kausista.

– Olin heti valmis tulemaan mukaan joukkueeseen, kun kävin täällä ensimmäisen kerran. Kaikki oli niin ammattimaista ja olen varma että kehityn täällä. Olen myös kotiutuinut tänne hyvin ja saanut kavereitakin, kommentoi siirtoa Joakim Jans.

– Maalivahtivalmennuksessa on ero kuin yöllä ja päivällä. Muutenkin SJK treenaa paljon ammattimaisemmin kuin Tenhults IF, jossa pelasin aiemmin. Sielläkin kyllä treenattiin kovaa, mutta täällä homma on perusteellisempaa ja keskitytään eri asioihin kuin Ruotsissa, jatkaa Jans.

– Tämä on suuri askel uralllani, siirtyminen täysammattilaiseksi. Haluan harjoitella kovaa ja tietenkin pelata myös mahdollisimman paljon, mutta täällä on kova kilpailu ykkösmaalivahdin paikasta ja minä olen vielä nuori. Uskon kuitenkin että tämä auttaa minua kehittymään ja haaveissa on pelata tulevaisuudessa Euroopan suursarjoissa. Ensin taistellaan kuitenkin SJK:n ykkösmaalivahdin paikasta, päättää Jans hymyillen.

Joakim Jans on käyny näytillä myös Italian Vicenzassa ja Espanjan Atletico Madridissa.

– Joulukuussa kun Jans tuli treeneihin, olin aluksi vähän skeptinen niiden jälkeen. Mutta koska Ruotsissa Joakimia kuitenkin pidettiin kovassa arvossa, jopa yhtenä lahjakkaimmista nuorista maalivahdeista siellä ja miehellä on raamitkin fyysisesti kunnossa, päätimme pyytää hänet uudestaan mukaan tammikuussa kolmen viikon jaksolle. Ja hän nimenomaan itse oli innostunut ja halusi tänne takaisin. Tuona aikana sitten näimme hänen pelaavan ja huomasimme heti että mies pelaa paljon paremmin kuin harjoittelee, ja se nyt kuitenkin on maalivahdille kaikkein tärkeintä. Hän luki hyvin peliä, suu kävi juuri kuten pitää ja hän otti maalin edustan haltuun hyvin, kommentoi uutta valmennettavaansa maalivahtivalmentaja Jari Kujala.

– Nyt kun hän on omaksunut meidän harjoitteemme ja treenitapamme, on hän parantanut koko ajan. Hän on myös mukava poika ja on päässyt hyvin sinuiksi Seinäjokelaisen futiskulttuurin sekä muun joukkueen kanssa. Vielä on vaikea sanoa ottaako Jans sitten ykkös-, kakkos- vaiko kolmosmaalivahdin paikan ja varmastikin ainakin aluksi peliaikaa haetaan Kerho 07:n kautta. Mielenkiinnolla kuitenkin odotan mitä tämä vuosi ja tulevaisuus tuo tullessaan, arvioi Kujala.

Puolustuksen lukoksi Pavle Milosavljevic

Serbialainen Pavle Milosavljevic tuo SJK puolustukseen sitä kokoa ja fyysisyyttä, mitä on kaivattu jo useamman kauden ajan. Alunperin Belgradissa vuonna 1987 syntyneen ja 186 senttiä pitkän Pavlen jalkapallo-opit on ammennettu FK Sremin joukkueessa, Etelä-Serbiassa, samassa joukkueessa missä mm. nykyään Englannin Valioliigaa Chelsean joukkueessa pelaava Branislav Ivanovic aloitti uransa.
FK Sremissä hän on pelannut Serbian ykkösdivisioonaa yhteensä 62 pelin verran ja onnistunut näissä maalinteossakin kolmasti. Yleensä topparina tai oikeana laitapuolustajana viihtyvä Milosavljevic on myös ollut näytillä FK Vojvodinan pääsarjajoukkueessa ja on treenannut siellä viime kauden päättymisestä alkaen.
SJK pyysi hänet näytille helmikuussa ja Seinäjoen KOMIA-turnauksessa miehen hyvät otteet vakuuttivat valmennusjohdon ja sopimusneuvottelut aloitettiin.
SJK:lle Milosavljevic on kaivattu vahvistus puolustukseen ja sopimus on suoraan kaksivuotinen.

Pavle Milosavljevic vakuutti valmennusjohdon otteillaan IV KOMIA-turnauksessa

– Olen todella tyytyväinen saadessani olla osa SJK:ta, sillä olen nähnyt niin paljon hyviä asioita täällä ollessani. Tämä on selvästi iso seura ja täällä tehdään kaikki ammattimaisesti. Täällä on hyvät valmentajat, kannattajat, paljon hyviä pelaajia ja minut on otettu hienosti vastaan täällä. Olen varma että minusta tulee täällä parempi pelaaja ja toivon myös että voin olla mahdollisimman paljon hyödyksi SJK:lle. Uskon että tästä tulee hyvä kausi ja odotan malttamattomana kauden alkua, kommentoi sopimusta Pavle Milosavljevic.

– Uskon myös että parannan omaa suoritustani kun pääsen paremmin sinuiksi pelitavan ja pelialustan kanssa. En ole koskaan aiemmin pelannut tämmöisissä olosuhteissa. Sisällä hallissa ja tekonurmella. Myös peli on erilaista kuin Serbiassa. Siellä pelaajat pelaavat enemmän yksilöinä ja pelataan hieman suoraviivaisemmin. Pelaajat ehkä tykkäävät kikkailla pallon kanssa yksinään hieman enemmän. Kun täällä taas hyökkäyksiä rakennetaan rauhallisemmin ja joukkueet pelaavat muutenkin organisoidummin. Palloa myös liikutetaan paljon nopeampaa täällä. Itse tykkään tälläisestä pelitavasta ehkä enemmän, arvioi Milosavljevic kotiutumistaan suomalaiseen jalkapalloon.