123 456 7890

Seinäjoen Jalkapallokerho jätti viime keskiviikkoisen Suomen Cupin katastrofin taakseen voittamalla Ykköseen nousseen Tampereen Ilveksen Wallsport Areenassa pelatussa ottelussa lukemin 1-0. Vaikka tuloksen perusteella matsi oli tiukka niin Kerho hallitsi ensimmäistä puoliaikaa lähes mielin määrin ja sillä oli lukuisa määrä hyviä paikkoja, joista palloa ei vain saatu toimitettua maaliin asti.

SJK – Ilves 1-0 (0-0)
48 min 1-0 Justin Moose

Johannes Laaksonen (oik.) ja Gert Kams (vas.) pysäyttämässä Ilveksen Gullit Zolamesoa.

Ottelu alkoi hieman verkkaisesti kotijoukkueen kuitenkin ottaessa pelivälineen hallinnan heti itselleen. Ensimmäisen kerran Ilveksen maalia hätyyteltiin tositarkoituksella kympin paikkeilla, kun Jyri Hietaharju tarjoili oikealta laidalta Aki Sipilälle, joka ei saanut palloon kunnon kosketusta aikaiseksi.

Muutama minuutti myöhemmin vierailijoiden Kalle Multanen pääsi kokeilemaan vitosen rajoilta, mutta veto suuntautui kymmenisen metriä yli virolaisen testimaalivahdin Mihkel Aksalun vartioiman maalin. Tämän jälkeen peli vyöryi jatkuvalla syötöllä keltapaitojen päätyyn ja vain huono viimeistely ja onni pelastivat vierailijat takaiskuilta.

Vartin pelin jälkeen Ilveksen puolustus joutui venymään maaliviivalta Justin Moosen puskun kulmapotkuksi. Nelisen minuuttia tästä Chris Cleaver pääsi tälläämään Gert Kamsin erinomaisesta syötöstä, mutta jälleen peliväline pöllytti ainoastaan Wallsportin verkkoja.

Reilun 20 minuutin jälkeen kokeilemaan pääsivät perätysten sekä Sipilä että Johannes Laaksonen. Sipilä yritti kentän pirteimpänä miehenä saksipotkua siinä hieman epäonnistuen ja Laaksonen veti taas voimalla ohi. Näiden jälkeen nähtiin myös toinen Ilveksen puolittainen paikka, kun viime kaudella vielä FC Hämeenlinnassa pelannut Aapo Lappalainen pääsi vetämään kaukaa todella pahan kierteisen pallon, johon Aksalu kuitenkin onnistui venymään eteen.

Mihkel Aksalu SJK Maalissa torjui varmasti kaikki Ilveksen tilanteet

Puolen tunnin väännön jälkeen vierailijoiden päävalmentaja Mika Malinen oli ehtinyt jo huutaa äänensä käheäksi, kun lähes poikkeuksetta jokainen Ilveksen purkuyritys omalta alueelta napsahti suoraan seinäjokelaisten jalkaan. SJK sai ensimmäisen kolmivarttisen aikana myös useita mahdollisuuksia avata maalitilinsä erikoistilanteista, mutta valmista ei niistäkään tullut.

Vielä ennen taukoa oli Kerho viimein saada kuparisen rikki, mutta Hietaharjun antamaan keskitykseen väliin päässyt Sipilä pompotteli pallon hiuksenhienosti ohi vasemmalta. Näin Ilveksen maalivahti Gustav Lå;ngbacka ja muu puolustus pääsivät hieman hengähtämään ja miettimään kuinka saada kotijoukkue kuriin toiselle puolikkaalle.

Erityisen hyvin kissapedot eivät siinä ainakaan välittömästi onnistuneet sillä SJK osui vihdoin, kun jälkimmäinen nelivitonen oli vanhentunut ainoastaan kolme minuuttia. Kim Palosaari onnistui katkaisemaan pelin keskialueella ja jatkamaan pallon suoraan läpiajoon Mooselle. Jenkki odotti Lå;ngbackan ratkaisun rauhassa ja ujutti pelivälineen sen jälkeen maalivahdin oikean jalan vierestä sisään. Kerho onnistui maalinteossa toistamiseenkin 10 minuuttia myöhemmin, mutta Cleaverin tekemä osuma liputettiin avustavan toimesta paitsioksi.

SJK – Ilves peli keräsi Wallsportiin taas runsaasti yleisöä.

Reilun tunnin pelin jälkeen oli soida jälleen vierailijoiden päädyssä, kun Cleaver nousi keskittämään oikealta laidalta. Pallo löysi rangaistusalueen sisältä Laaksosen pään, mutta voimakas pusku suuntautui metrin pari oikealta ohi. Tämän jälkeen Ilves pääsi viimein peliin mukaan kotijoukkueen laskettua aavistuksen tempoa ja se rakentelikin viimeisen puolen tunnin aikana pari kelpo paikkaa onnistumatta kuitenkaan ohittamaan Aksalua.

Seuraavan kerran SJK astelee pelikentälle vajaan viikon päästä Pietarsaaressa paikallisen Veikkausliigajoukkue FF Jaron vieraana. Ottelu pelataan Tellushallissa perjantaina 22.3. ja se alkaa klo 18.15.

SJK: Mihkel Aksalu, Richard Dorman, Matti Lähitie (61. Juuso Simpanen), Kalle Taimi, Gert Kams, Chris Cleaver, Johannes Laaksonen, Aki Sipilä, Justin Moose, Jyri Hietaharju (42. Timo Rauhala), Kim Palosaari (57. Daniel Caumo)

Videohaastattelussa SJK – Ilves ottelun jälkeen päävalmentaja Simo Valakari, maalintekijä Justin Moose ja keskikentällä raatanut Aki Sipilä.