123 456 7890

Seinäjoen Jalkapallokerhon A-nuoret, eli SJK U19, luopuu SM-karsintasarjan paikasta. Samalla Kakkosessa pelaavasta Kerho 07:sta tehdään Akatemia, jonka tarkoituksena on kehittää nuorista pelaajia SJK edustukseen entistä tehokkaammin. A-nuorten sarjapaikkaa on tarjottu SJK-juniorit ry:lle ja he tekevät sarjaan osallistumisesta päätöksen lähipäivinä. SM-karsintasarjan on tarkoitus alkaa tammikuun puolen välin paikkeilla.

A-nuorten sarjassa on nykymuodossaan liian paljon bussissa istumista, eikä se toimi tällä hetkellä meidän mielestämme parhaalla mahdollisella tavalla. Pelaajille on myös liian raskasta osallistua kahteen sarjaan, sillä jo viime kaudella Kerho 07 pelasi pääosin omista nuorista kasatulla joukkueella. SJK U19 joukkuetta ei kuopata lopullisesti, mutta ainakaan tulevalla kaudella emme osallistu sarjaan. Tässä muutoksessa on myös kyse pelaajien kehityksen nostamisesta uudelle tasolle. Joukkueeseen tulee kovempi kilpailu pelipaikoista ja try out kestää helmikuun loppuun asti. Kaikki pelaajat ovat tervetulleita antamaan näyttöjä, kertoo SJK:n virkaatekevä toimitusjohtaja Janne Kotamäki.

Tulemme myös julkistamaan tammikuun 3. päivä yhteistyösopimuksen Ykkösessä pelaavan seuran kanssa, mutta tuosta kerromme lisää vasta ensi vuoden puolella, jatkaa Kotamäki.

Tämä on erittäin mielenkiintoinen ja uudenlainen kuvio mitä lähdemme hakemaan. Haluamme mukaan motivoituneita nuoria ja nyt pelaajilla on mahdollisuus todella näyttää mitä haluavat jalkapallouraltaan. Pelaamme tavella aikuisjoukkueita vastaan ja se valmistaa joukkuetta paljon paremmin ensi kesän Kakkoseen. Mielenkiintoinen uudistus kaikin puolin ja uskon tähän järjestelmään. Uskon että saamme näin entistä paremmin kasvatettua nuoria pelaajia edustukseen tulevaisuudessa, kertoo Kerho 07 Akatemian vastuuvalmentaja Max Peltonen.

Käytännössä Kerho 07 ja SJK U19 on ollut samaa ryhmää valmentajista alkaen. Jo viime kaudella Kerho 07:n avauksessa pelasi noin yhdeksän A- tai B-junioria. Kun vielä osa SJK U19 joukkueen pelaajista pelaa säännöllisesti myös seuran B-junioreissa, on tämä asettanut omat haasteensa joukkueiden toimintaan. Nyt toiminnassa keskitytään selkeämmin nuorten pelaajien kanssa yhteen joukkueeseen ja junioritoiminta nuoremmilla ikäluokilla, on SJK-junioreilla erinomaisesti hoidossa. SJK U19 joukkueen pelaajille päätöksestä ilmoitettiin sunnuntaina.

Kerho 07 Akatemia tulee pelaamaan talven aikana useita harjoitusotteluita ja pelaajia etsitään mukaan myös oman seuran ulkopuolelta. Kerho 07 Akatemia pelaa ensi kesänä Kakkosen Pohjoislohkossa. Kerho 07 Akatemian Vastuuvalmentajana toimii Max Peltonen ja hänellä on apunaan kaksikko Heikki Tuomilehto ja Jorma Tuohisaari. Maalivahtivalmennuksesta vastaa Jori Särkkä ja fyysisestä valmennuksesta Jaakko Nevanlinna sekä Juha-Jaakko Ulvila, jotka vastaavat näistä myös edustusjoukkueen osalta. Kerho 07 Akatemian huoltajina toimii Kari Hietamäki ja Jari Ojanperä.