123 456 7890

Veikkausliiga aloitti tänään reilun puolentoista viikon mittaisen maajoukkuetauon ja pelit jatkuvat taas 14.10. Silloin SJK isännöi Seinäjoella FC Lahtea OmaSp Stadionilla ja ottelu alkaa klo 18.30. Peli on toiseksi viimeinen kotiottelu ja kolmanneksi viimeinen sarjassa.

Osa SJK:n pelaajista lähtee kuitenkin maajoukkuetauon aikana edustamaan maataan eripuolille maailmaa ja pääsee kohtaamaan mielenkiintoisia supertähtiä ja joukkueita. Yhteensä yhdeksän pelaajaa ja yksi valmentaja, on maajoukkuetehtävissä tauon aikana.

Juhani Ojala (Suomi), Marc Vales (Andorra) ja Mihkel Aksalu (Viro)

MM-karsintoihin lähtee Suomen maajoukkueen Juhani Ojala, joka on mukana kun Suomi kohtaa ensin 6.10. pelattavassa vierasottelussa kesän EM-kisoissa hurmanneen Islannin maajoukkueen. Sunnuntaina 9.10. Suomi ja Ojala kohtaa Tampereen Ratinassa Kroatian tähdet, Barcelonan Ivan Rakiticin ja Real Madridin Luka Modricin johdolla.

Marc Vales pääsee hänkin pelaamaan supertähtiä vastaan perjantaina, kun hän saa Andorran paidassa pideltäväkseen mm. Portugalin supertähti Cristiano Ronaldon. Andorra kohtaa Portugalin vierasottelussa ja ensi viikon maanantaina se isännöi lohkoa johtavaa Sveitsiä.

Kolmas SJK-pelaaja MM-karsinnoissa on Viron maajoukkueen Mihkel Aksalu, joka pelaa kaksi kotiottelua Viron mukana. Ensin Viro kohtaa perjantaina Gibraltarin ja maanantaina Kreikan.

Matej Hradecky (Suomi U21) ja Matti Klinga (Suomi U21)

Suomen U21-maajoukkue pelaa puolestaan EM-karsintojen päätösottelut ja Suomen joukkueen mukaan on valittu SJK:n keskikentän kaksikko Matej Hradecky ja Matti Klinga. Suomi kohtaa Azerbaidzhanin Helsingissä perjantaina 7.10. ja Venäjän Himkissä tiistaina 11.10.

Kaikki viisi SJK:n edustusjoukkueen pelaajaa on taas mukana kun Veikkausliiga jatkuu.

Lisäksi lainalla Ykkösen Hakassa pelaava hyökkääjä Elias Ahde ja Kakkosen SalPassa oleva maalivahti Paavo Valakari, lähtee Suomen U20-maajoukkueen mukaan Eerikkilän kolmen maan miniturnaukseen. Suomi kohtaa siellä 6.-11.10. Tanskan ja Ruotsin.

Paavon nuorempi veli ja SJK-junioreita sekä SJK Akatemiaa edustava Onni Valakari, lähtee edustamaan Suomea U18-maajoukkueen kaksoismaaotteluun Puolaa vastaan. Suomi kohtaa Puolan Urjalassa ja Tampereella 8. ja 10.10.

Suomen U17-maajoukkue kohtaa vielä tänään maananataina 3.10. Bulgarian Raahessa, EM-karsintaturnauksessa. Suomen paitaa kantaa tuossa turnauksessa SJK-junioreiden Emil Pannula. Pannula on myös pelannut SJK Akatemian paidassa tällä kaudella.

SJK:n maalivahtivalmentaja Jori Särkkä lähtee myös maajoukkuetehtäviin U19-maajoukkueen kanssa. Suomen U19-maajoukkue kohtaa EM-karsintaturnauksessa Belgiassa Venäjän, Belgian ja Kazakstanin. Särkkä palaa Seinäjoelle turnauksen jälkeen ja on mukana kun SJK kohtaa FC Lahden.

Koko SJK väki toivottaa onnea ja menestystä kaikille maajoukkuetehtäviin lähteville.

Elias Ahde ja Paavo Valakari (Suomi U20) sekä Jori Särkkä (Suomi U19 valmennus)