123 456 7890

Seinäjoen Jalkapallokerho kohtaa Veikkausliigan päätöskierroksella FC Interin Seinäjoen OmaSp Stadionilla. Ottelu alkaa klo 15:00 ja ennakkoliput ovat myynnissä SJK:n verkkokaupassa ja arkisin klo 9-16 SJK Shopissa. Ottelun panoksena on säilyminen Veikkausliigassa.

Yhdeksäntenä 12 joukkueen Veikkausliigassa oleva SJK, tarvitsee päätösottelussa vähintään tasapelin tai voiton, jotta se varmistaa paikkansa Veikkausliigassa kaudeksi 2019. Myös tappiolla sarjapaikka voi säilyä, mutta se vaatisi myös muiden samaan aikaan pelattavien otteluiden suotuisia tuloksia. Suoraan ei SJK voi kuitenkaan Veikkausliigasta enää tippua, sillä Veikkausliigan viimeinen on jo selvillä. Toiseksi viimeisestä, eli karsijan paikasta, pelaa SJK:n kanssa tasapisteissä oleva IFK Mariehamn ja kaksi pistettä takana oleva TPS. SJK on kolmikosta vahvimmilla, sillä heillä on selvästi parempi maaliero kuin takana tulevalla kaksikolla. Tasapisteissä SJK olisi heidän edellä maalieron perusteella. IFK Mariehamn kohtaa päätöskierroksella pronssimitaleista ja europaikasta kamppailevan KuPS:n ja TPS Suomen mestaruuden jo varmistaneen HJK:n. HJK tavoittelee kuitenkin edelleen omaa Lehkosuon ajan piste-ennätystään, jonka se saisi kasaan voittamalla viimeisen ottelun. SJK:n vastustaja FC Inter pelaa vain kunniasta.

Kaiken mennessä SJK:n kannalta päätöskierroksella huonosti, kohtaisi se vielä kaksiosaisessa karsintaottelussa Ykkösessä toiseksi sijoittuneen joukkueen, joka on joko Kokkolan KPV tai Helsingin IFK. Myös Ykkösen päätöskierros pelataan lauantaina. Mahdollisuus sille, että SJK putoaisi, on siis varsin pieni, mutta se on kuitenkin olemassa. Helpoimmalla SJK pääsee, kun se hoitaa oman ottelunsa ja kauden päätökseen voitolla.

Peliin SJK saa takaisin pelikieltonsa kärsineet Mehmet Hetemaj’n ja Richie Dormanin sekä saattaa saada myös takaisin muita loukkaantumisista kärsineitä pelaajia, joten SJK lähtee vahvalla kokoonpanolla kauden viimeiseen otteluun.

SJK onkin omistanut lauantain pelin omalle yhteisölleen, jolta se toivoo otteluun mahdollisimman suurta tukea. Koko kauden on SJK:n tukena ollut kannattajat, sponsorit, koko Seinäjoen kaupungin ja ympäröivän maakunnan väki. Vaikka kausi ei ole mennyt millään muotoa mainiosti, on silti kotiotteluissa ollut 2000 – 3000 katsojaa omiaan tukemassa. Se on valtava voimavara ja osoittaa että SJK todella merkitsee alueen ihmisille. SJK haluaa palkita kannattajansa voitolla viimeisessä ottelussa. SJK haluaa myös osoittaa yhteisönsä merkityksen ja viikolla ennen päätösottelua. SJK jalkautuu Seinäjoen kaupunkiin näkyvästi. SJK:n pelaajia, SJK:n akatemian pelaajia, kannattajia ja SJK:n elektronisen urheilun joukkueen – SJK eSportsin väkeä, voi tavata Seinäjoella keskiviikkona 24.10. SJK:n pelaajia on klo 16:00 – 18:00 välisenä aikana Epstorilla, Torikeskuksessa, Citymarketeissa Jouppi ja Päivölä, Minimanissa ja Prismassa. Samoin SJK:n pelaajia osallistuu SJK-junioreiden kauden päätöstilaisuuteen torstaina 25.10. ja käyvät kutsumassa heitä mukaan kauden viimeiseen otteluun. SJK tulee myös näkymään pelaajineen vahvasti sosiaalisessa mediassa tällä viikolla.

Jos ja kun sarjapaikka varmistuu lauantaina, kuten SJK:n leirissä vahvasti uskotaan, järjestetään lauantain pelin jälkeen myös kauden päätöstilaisuus OmaSp Stadionin Carlsberg Sports Barissa. Jos tilaisuudelle on tarvetta, alkaa se klo 20:00 ja sinne on kaikilla vapaa pääsy. Tilaisuudessa olisi mukana myös SJK:n seuraväki ja pelaajat.

Veikkausliiga-kauden päätösottelu, SJK vs. FC Inter lauantaina 27.10. klo 15:00 Seinäjoen OmaSp Stadionilla. Portit ja palvelut aukeaa klo 13:00. Varsinainen otteluennakko tulee SJK:n nettisivuille torstai-iltana ja siitä voit lukea lisää ottelun järjestelyistä, molemmista joukkueista sekä SJK:n joukkueen tunnelmista ennen lauantain tärkeää ottelua.