123 456 7890

Palloliitto on arvioinut SJK:n seuratoiminnan Suomen parhaalle tasolle. SJK nousee Palloliiton laatumittareissa tasolle viisi, joka on korkein mahdollinen. Palloliiton arviointi koskee kaikkea seuratoimintaa, junioritoiminnasta edustusjoukkueeseen, valmentajakoulutukseen, seurayhteistyöhön, aina seuran viestintään asti. SJK järjesti aiheesta tiedotustilaisuuden maanantaina 2.12. yhdessä SJK-juniorit ry:n kanssa. Paikalla oli SJK:n ja SJK-juniorien seurajohtoa sekä SJK:n päävalmentaja Jani Honkavaara.

Suomen Palloliiton Laatujärjestelmä-toiminnassa on mukana 193 seuraa. Tasoja on viisi ja korkeimmalla tasolla on nyt SJK:n lisäksi FC Inter, HJK, Ilves ja KuPS, kertoo Palloliiton seurakehityspäällikkö Henri Alho.

Kyseessä on ensisijaisesti seuran toiminnan kehittämiseen suuntaava työkalu, jonka arviointiin vitostasolla osallistuu Palloliiton edustajan lisäksi Laatukeskuksen ulkoinen arvioija, ja arviointi pohjautuu EFQM Laatustandardin Radar-arviointilogiikkaan, Alho jatkaa.

SJK on ollut jo aiemminkin mukana seuratoiminnan kehittämishankkeissa sekä Palloliiton laatuauditointi prosesseissa, kuten Sinetti- ja Tähtiseura-projekteissa. Näillä toimilla SJK pyrkii olemaan yksi Suomen johtavista seurayhteisöistä ja vahva yhteiskunnallinen vaikuttaja.

Olemme puhuneet SJK:n yhteydessä useasti ammattimaisuudesta ja laadukkaasta tekemisestä. Palloliiton tasolle 5 nouseminen on erittäin hieno konkreettinen osoitus kokonaisvaltaisesta tekemisen tasostamme ja seuramme kehityksestä, sanoo SJK:n toimitusjohtaja Sami-Petteri Kivimäki.

Yhteistyömme SJK-yhteisön sisällä on ottanut huomattavia edistysaskeleita ja nousu ylimmälle tasolle asettaa sopivan riman päivittäisen tekemisemme kehitykselle myös tulevaisuudessa, Kivimäki jatkaa.

Haluan tässä kohtaa kiittää kaikkia prosessiin osallistuneita ja todeta olevani erittäin tyytyväinen seurayhteisömme nykytilaan, kertoo Kivimäki vielä lopuksi.

SJK-juniorit on ollut mukana Laatujärjestelmähankkeessa sen alusta lähtien ja olemme halunneet sen avulla kehittää seuran toimintoja askel kerrallaan parempaan. Laatujärjestelmän kehitysprosessit ja ulkoiset arvioinnit, ovat tavallaan ”pakottaneet” meidät miettimään, missä me seurana tällä hetkellä olemme ja mihin me haluamme mennä, kertoo SJK-juniorien toiminnanjohtaja Hannu Huilla

Tämä Tason 5 kehitysprosessi Palloliiton johdolla vaati kovasti töitä, mutta se kannatti ja samalla se yhdisti ja lähensi merkittävästi koko SJK-yhteisöä. Tämän prosessin jälkeen, yhteistyö SJK-juniorit ry:n ja SJK oy:n välillä on sujunut mallikkaasti ja meillä molemmilla on nyt vahva yhteinen visio tulevaisuudesta.

Tässä on myös mahdollisuus tavoittaa koko maakunnan alueelta tuhansien pelaajien yhteistyöverkko, jota pyrimme kehittämään yhdessä yhteistyöseurojen kanssa. Tästä hyötyvät kaikki ja saamamme palaute seuroilta on ollut todella positiivista läpi linjan. Jos olemme rehellisiä, SJK on ehkä aiemmin nähty ympäröivässä maakunnassa eräänlaisena peikkona, mutta nyt näkisin, että tämä asetelma on kääntynyt positiiviseen suuntaan, päättää Huilla.

Koko SJK-perheeseen kuuluu yli 800-pelaajaa ja seura pystyy tarjoamaan korkealla tasolla koko jalkapalloilijan uran 3-5 -vuotiaista Snadi-Kerholaisista aina miesten edustusjoukkueisiin asti. Nyt mukana on myös tyttöjoukkue, erityisliikuntaryhmä Tiikerit, sähköpyörätuolifutista pelaava SJK Powerchair ja elektronisen kilpapelaamisen joukkue SJK eSports. SJK omistaa oman jalkapallostadionin, OmaSp Stadionin sekä oman talviharjoituskeskuksen, Wallsport Areenan. Ainoana SJK:lla on seuravetoinen jalkapallolukio yhdessä Kuortaneen urheilulukion kanssa sekä ammattimaisesti toimiva jalkapalloakatemia.