123 456 7890

SJK hioo askelmerkit kuntoon leirillä.

SJK pelaa Eerikkilässä harjoitusottelun Ykkösessä pelaavaa FC Hakaa vastaan perjantaina 8.3. klo 13.30. Joukkue leireilee Eerikkilässä loppuviikon. Harjoituspelin lisäksi joukkue käy läpi yhteisiä asioita ja nostaa joukkuehenkeä entisestään. Veikkausliigakauden avausotteluun on aikaa tasan kuukausi, kun SJK:n kausi alkaa lauantaina 6.4. klo 15.00 OmaSp Stadionilla pelattavalla SJK – HIFK -ottelulla.

Leiripaikka Eerikkilä on Suomen Palloliiton virallinen harjoituskeskus, missä leireilee kaikki Suomen maajoukkueet, ja siellä on valmiiksi räätälöidyt leirimahdollisuudet huippujalkapallolle.

Tällä viikolla on pari erilaista tarkoitusta. Ensinnäkin lähdemme hetkeksi pois kotihallistamme. Olemme olleet nyt oikeastaan kolme kuukautta Wallsportilla ja tekee päälle hyvää päästä vähän pois rutiineista ja vaihtaa vähän ympäristöä, sanoo SJK:n päävalmentaja Alexei Eremenko.

Samalla pääsemme käymään yhdessä läpi asioita ja arvioimaan omaa tekemistämme kaikilla tasoilla. Pääsemme Eerikkilässä parantamaan entisestään myös yhteishenkeämme ja työskentelemään heidän mentaalisen valmennuksen osaston kanssa. Eli haluamme kehittää entisestään meidän seuraamme ja joukkuettamme tässä. Pojat pääsevät paremmin tutustumaan toisiinsa. Ja on tärkeää, että joukkue viettää yhdessä aikaa myös ilman meitä staffin jäseniä, ei pelkästään harjoituskentällä, ja leirillä se onnistuu, Eremenko jatkaa.

Perjantain pelissä saamme hyvän vastustajan FC Hakasta. Siten näemme, mitä olemme saaneet aikaan ja mitä meidän pitää vielä kehittää. Kokonaisuutena näkisin, että meillä on leirille erittäin hyvä ohjelma ja erittäin hyvät suunnitelmat. Joukkueemmekin on tällä hetkellä lähes valmis. Kenties vielä yksi pelaaja on tulossa, päättää Eremenko.

Ennen Eerikkilää, SJK vietti alkuviikon fyysisten testien muodossa SJK:n yhteistyökumppanina toimivan Kuortaneen Urheiluopiston testilaboratorioissa.

Olimme tämän vuoden alussa tammikuussa Kuortaneella tekemässä testejä ja nyt teimme saman testipaketin. Tulokset ovat menneet sen mukaan eteenpäin juuri niissä treeneissä mitä olemme tehneet, joten olen tyytyväinen kehitykseen. Totta kai työ kuitenkin jatkuu koko ajan ja nyt tarkennamme näiden testien tuloksien perusteella harjoittelua entisestään. Me käytämme tehokkaasti hyväksi ajan mitä on vielä ennen sarja-avausta, mutta totta kai kehitystyö ja analysointi jatkuvat myös tulevaisuudessa meidän treeneihin ja viikkoihin. Eli tämä on jatkuva prosessi, sanoo SJK:n fysiikan- ja suorituskyvyn osaston johtaja Mikko Kujala.

Hyvä viikko on ollut meillä ensin Kuortaneella ja nyt tullaan jatkamaan tätä prosessia. Eerikkilän yhteistyö liittyy tähän samaan kokonaisvaltaisen toiminnan kehittämiseen. Puhutaan siis koko lajista, ei pelkästään fysiikan kehittämisestä. Pelin kehittämisestä kokonaisuudessaan. Se liittyy taktiikkaan, pelin kokonaisuuteen, pelaajan valmistautumiseen, palautumiseen ja henkiseen puoleen. Tämä prosessi aloitetaan nyt Eerikkilässä. Saamme siitä sieltä hyviä tuloksia ja jatkamme kaiken toimintamme kehittämistä niiden pohjalta, Kujala kertoo.

Tässä kaikessa Eerikkilä ja Kuortane nivoutuvat hyvin yhteen ja jatkossa syvennetään entisestään tätä yhteistyötä. Tämä täydentää tätä meidän kokonaisuuttamme. Nyt on saatu ensimmäiset askeleet ja koko ajan analysoidaan omaa tekemistämme ja tehdään viilauksia samaan aikaan sitten eteenpäin, päättää Kujala.

Leiri kestää maanantaihin 11.3. asti. SJK pelaa Eerikkilän leirin jälkeen vielä lisää harjoitusotteluita ja ainakin kaksi ottelua on jo sovittu tuleville viikoille, kun SJK kohtaa ensi viikolla Ykkösessä Hakan tapaan pelaavan TPS:n, ja sitä seuraavalla Veikkausliigan KuPS:n. Molemmat ottelut pelataan vieraskentillä. Kauden alkuun on jäljellä kuukausi, ja SJK ehtii mahdollisesti pelata vielä harjoitusottelun kotistadionillakin ennen avausottelua. Löydät kaikki sovitut ottelut ja SJK:n Veikkausliigan otteluohjelman runkosarjan päättymiseen asti, nettisivujen Ottelut-kohdasta.

Tällä tietoa FC Haka – SJK -ottelusta ei saada ainakaan liikkuvaa kuvaa, mutta otteluraportti tulee perjantai-illan aikana SJK:n kanaville tuttuun tapaan. Mahdollisesti myös jonkinlainen liveseuranta SJK:n Twitteriin. Ottelu alkaa Eerikkilän harjoituskeskuksen sisähallissa perjantaina 8.3. klo 13.30.

Eerikkilän harjoituskeskus sijaitsee Forssan ja Hämeenlinnan välissä, Tammelan kunnassa.

Mikko Kujala on tyytyväinen tämän hetken kehitykseen.

Perjantaina leirillä vastassa FC Haka

SJK saa perjantaina vastaansa Ykkösessä pelaavan, perinteikkään Valkeakosken Hakan, joka kulkee tätä nykyä Teemu Tainion valmennuksessa. Seura täytti vastikään 85 vuotta ja seurajohto onkin asettanut alkavalle juhlakaudelle tavoitteeksi paluun Veikkausliigaan. Viimeksi Haka on pelannut pääsarjaa kaudella 2012 ja SJK nappasi Ykkösessä kaudella 2013 liigapaikan aivan Hakan nenän edestä. Haka on joka tapauksessa yksi Suomen menestyneimpiä seuroja, yhdeksällä Suomen mestaruudella ja kahdellatoista Suomen Cupin voitollaan.

Hakan ja Suomen maajoukkueen entinen keskikenttäpelaaja Teemu Tainio toimi vielä viime kaudella Keith Armstrongin kakkosvalmentajana. Tainio nostettiin päävalmentajaksi tälle kaudelle ja hyvää työtä Hakassa kahdella edellisellä kaudella tehnyt Armstrong keskittyy jatkossa TV-kommentaattorin rooliin. Seuran toimitusjohtajana toimii niin ikään tunnettu entinen jalkapalloilija ja valmentaja Olli ”Oka” Huttunen.

39-vuotias Tainio aloitti valmentamisen pelaajauransa päättymisen jälkeen ja toimi aluksi HJK:n juniorivalmennuksessa ja Klubi 04:n valmentajana, nykyään RoPS:aa valmentavan Toni Koskelan kanssa. Kaksikko kohtaa toisensa tämän vuoden Suomen Cupin neljännesvälierissä omien joukkueidensa päävalmentajina. HJK:n organisaatiosta hän siirtyi vuonna 2017 Hakaan Keith Armstrongin valmennusryhmään. Haka-pestinsä lisäksi, hän on apuvalmentajana Suomen U21-maajoukkueessa, Juha Malisen alaisuudessa.

SJK-laisittain suuri mielenkiinto kohdistuu FC Hakan hyökkääjään, juuri keskiviikkona 6.3. 23-vuotissynttäreitään viettävään Elias Ahteeseen. Ahde tosin loukkaantui helmikuun puolivälissä eikä ole sen jälkeen pelannut. Hänen pelikuntonsa perjantain ottelun suhteen ei vielä ole tiedossa.

Ilmajoelta kotoisin oleva Ahde on IK:n lisäksi SJK:n kasvatti, ja SJK vapautti hänet sopimuksesta viime talvena. Ahde ei onnistunut vakiinnuttamaan paikkaansa SJK:n hyökkäyksessä ja SJK lainasi häntä moneen kertaan Ykkösen tai Veikkausliigan muihin seuroihin. Siitä huolimatta Ahde on pelannut SJK:ssa kaikkiaan 16 ottelua ja tehnyt niissä 4 maalia. Maalit ovat syntyneet Suomen cupin otteluissa. Veikkausliigassa hän pelasi SJK-paidassa seitsemässä ottelussa, mutta maalitili jäi avaamatta. Veikkausliigaa hän on pelannut lainapapereilla myös JJK:n ja TPS:n paidassa, ja yhteensä 34 liigaottelussa on syntynyt yhteensä kuusi maalia. Ykköseen Ahde on erinomainen vahvistus ja hän on edustanut Hakaa myös aiemmin lainapapereilla kaudella 2016. Silloin 11 ottelussa syntyi seitsemän maalia. Ykköstä hän pelasi myös SJK:n yhteistyöseurana olleen FC Jazzin sekä ja KPV:n paidassa. Ykkösessä Ahteella on kasassa 56 ottelua ja niissä 26 maalia. Tämän kauden Suomen Cupin karsintasarjana toimineessa Ykkösen cupissa hän on tehnyt kolmessa ottelussa kaksi maalia FC Hakalle.

SJK ja FC Haka kohtasivat viimeksi joulukuussa 2017 pelatussa harjoitusottelussa ja SJK voitti tuolloin 3–0-tuloksella. Joukkueet kohtasivat samana vuotena aiemmin, ennen edellistä kautta helmikuussa pelatussa harjoitusottelussa ja silloinkin SJK oli vahvempi 2–0-tuloksella. Viimeinen virallinen ottelu pelattiin kesäkuussa 2016 Suomen Cupissa, kun SJK haki Valkeakosken Tehtaankentältä 6–1-voiton.

Ykkösen cupissa Haka pelasi tänä talvena neljä ottelua, joista se hävisi vain yhden. Joukkue eteni jatkoon Suomen Cupin 16 parhaan joukkoon ja kohtaa neljännesvälierissä RoPS:n ensi viikolla.

Elias Ahde on SJK:n kasvatteja ja täyttää 23 vuotta keskiviikona 6.3. SJK onnittelee! Kuva Pasi Palo.

SJK:n joukkue lähes valmiina kauteen

SJK matkusti Eerikkilään kaikkien sopimuspelaajien voimin, ja mukana on myös muutamia akatemiaan ainakin alustavasti kaavailtuja pelaajia. Mukaan ei kuitenkaan pääse laitapuolustaja Joona Lautamaja, jolla riittää vielä koulukiireitä.

Pelaajisto alkaa myös olla kunnossa, ja varmuudella sivussa ovat ainoastaan operaatiosta toipuva laitapuolustaja Jarkko Hurme ja hyökkääjä Billy Ions, joka on kuitenkin jo päässyt aloittamaan kevyen harjoittelun joukkueen kanssa. Ions pystyy jo juoksemaan normaalisti, ja tekemään asioita pallon kanssa. Hänen ja muidenkin loukkaantuneiden pelaajien kuntoutuminen tehdään kuitenkin kärsivällisesti, jotta siinä ei tule enää mitään yllättäviä takapakkeja. Myös maalivahti Mihkel Aksalu on kärsinyt pienestä alaraajavammasta, mutta tällä tietoa hän pystynee osallistumaan harjoituksiin jo leirin aikana. Myös pientä flunssaa on kiertänyt joukkueessa, mutta muuten joukkue alkaa olla iskussa.

Mukana leirillä on myös uusin vahvistus, puolustaja Nadson. Muut tämän talven hankinnat ovat hyökkääjä Dion Acoff ja keskikenttäpelaajat Moshtagh Yaghoubi, Sergei Eremenko ja Jude Arthur. Heistä Arthurille Haka on ennestään tuttu joukkue, sillä Arthur oli ensin testissä Hakan riveissä, ennen tuloa SJK:n mukaan. Mukana on tietenkin myös jo viime kauden lopun jälkeen mukaan liittyneet nuoret, hyökkääjä Jere Streng ja laitapelaaja Daniel Håkans.

SJK on viimeksi pelannut Eerikkilässä ottelun mestaruuteen päättyneen kauden 2015 pre-seasonilla helmikuussa. Silloin SJK pelasi maalittoman harjoitusottelun KuPS:n kanssa.

Veikkausliiga-kausi alkaa lauantaina 6.4. klo 15.00 pelattavalla SJK – HIFK -kotiottelulla. Ennen sitä SJK on sopinut pelattavaksi ainakin kolme harjoitusottelua. Mahdollisesti vielä yksi tai kaksi lisää.

Nadson nähtäneen ensimmäistä kertaa kentällä SJK:n paidassa.