123 456 7890

Sunnuntaina 26.7. klo 18.30 pelataan Tampereen Tammelassa Ilves – SJK Veikkausliigan ottelu.

SJK kaatoi kotonaan edellisessä ottelussa Helsingin IFK:n 4-1 luvuin ja Ilves hävisi vieraskentällä FC Lahdelle 1-3. Sarjassa SJK on sijalla kolme, seitsemän pisteen päässä edellä tasapisteissä olevista HJK:sta ja RoPS:sta. Molemmilla on kuitenkin enemmän pelejä pelattuna. Ilves puolestaan on kymmenentenä ja se tarvitsee kipeästi pisteitä säilyäkseen sarjassa.

Joukkueiden aiempi kohtaaminen tällä kaudella, päättyi SJK:n 3-0 voittoon Seinäjoen Keskuskentällä.

Otteluun odotetaan suurta yleisömäärää ja Seinäjoeltakin peliin lähtee täysi bussilastillinen kannattajia, sekä useita omilla kyydeillä paikalle lähteviä. Tammelan stadion ei ehkä ole kaikkein modernein, mutta sitäkin tunnelmallisempi – kunnollinen jalkapallostadion. Yleisö pääsee lähelle pelaajia ja tunnelma nousee siten merkittävästi niin katsomossa kuin kentällä.

– Siellä pelit tuntuvat aina jotenkin suuremmilta ja isoilta tapahtumilta. Siellä on iso kenttä ja erinomainen kentän pinta. Sen pitäisi sopia meille, jos saamme pelimme kulkemaan ja pystymme iskemään heidän heikkouksiin, kommentoi SJK valmentaja Chris Cleaver.

Cleaver pelasi aikoinaan pelaajana SJK:n kanssa kahdesti Tammelassa. Nyt vastassa on myös tuttu valmentaja Keith Armstrong.

– Keke osaa kyllä herättää pelaajansa meitä vastaan. Se on varmaa. Meillä on kuitenkin hyviä muistoja Tammelasta ja toivottavasti pystymme jatkamaan niitä myös sunnuntaina, jatkaa Cleaver.

Tammelassa on pelannut myös SJK:n maalivahti ja kapteenistoon kuuluva Mihkel Aksalu.

– Yleisö pääsee siellä lähelle ja se tuo erityistä latausta myös pelaajille. Mutta varmasti se on parempi vielä kannattajille ja katsojille, joita sinne tulee varmasti nytkin paljon. Kun tilanteet tapahtuu lähempänä, pääsee katsojat mukaan peliin paremmin, sanoo Aksalu.

– Ilves on hyvä joukkue, hyvä organisaatio ja heillä on hyvä valmentaja, joka tuntee meidät kenties parhaiten koko sarjasta. Siitä tulee varmasti vaikea peli, mutta jos pystymme pitämään päämme kylmänä, uskon että pärjäämme, Aksalu jatkaa.

Ilves – SJK Tammelan Stadionilla sunnuntaina 26.7. klo 18.30.

Ottelu näkyy suorana ISTV:ssä ja suora linkki lähetykseen löytyy tästä.

Seinäjoella lähetystä pääsee katsomaan Carlsberg Sports Barissa. SJK Kannattajien bussireissusta löytyy lisäinfoa täältä.

Tammelassa yleisö pääsee lähes kosketusetäisyydelle pelaajista.

Ilves on kova kotonaan

Ilves on hävinnyt kotonaan tällä kaudella vain kerran. Kolme kertaa on tullut voitto ja kolmasti on jääty tasapeliin. Ainoa tappio tuli toukokuun 3. päivä, kun RoPS vieraili Tammelassa. Sen jälkeen viisi seuraavaa kotipeliä on päättynyt kolmesti voittoon ja kahdesti tasapeliin.

SJK vieraili viimeksi Tampereen Tammelassa Ykkösen kaudella 2013. Tuolloin SJK oli tyly vieras, sillä se voitti molemmat kohtaamiset. Toukokuussa peli päättyi SJK:lle 4-2 ja elokuussa SJK oli parempi luvuin 3-1. Silloin Ilves tosin onnistui kaatamaan SJK:n Keskuskentällä 2-1 luvuin. Joukkueet kohtasivat viime talvena myös harjoitusottelussa ja SJK voitti silloin 1-0.

Ilveksen valmentaja Keith Armstrong tuntee kuitenkin SJK:n lähes kuin omat taskunsa, sillä hän on joukkuetta ollut kasaamassa toimiessaan SJK:n urheilutoimenjohtajana pari edellistä vuotta. Seinäjoella Kekeä arvostetaan muutenkin kovasti, sillä hänen panoksensa kaupungin jalkapallohistoriaan on merkittävä. Jopa jo aikoinaan pelaajana. Odotettavissa onkin siten varmasti lämmin jälleennäkeminen.

Tähän peliin Ilves joutuu ilman puolustaja Antti Ojanperää, joka on pelikiellossa, korttitilin täyttymisen vuoksi. Loukkaantumisen johdosta viime peleistä on puuttunut talven Liigacupissa vahvistukselta vaikuttanut hyökkääjä Chido Ugwunna. Hänkin on aloittanut jo harjoitukset, mutta ei kenties ole vielä pelikunnossa sunnuntaina. Joukkueen paras maalintekijä on jo aikoinaan Tampere Unitedissakin loistanut Tomi Petrescu, joka on osunut kolmasti. Kaksi maalia on puolestaan kaksikolla Mika Lahtinen ja Jonne Hjelm.

Ilvestä valmentaa tuttu mies – Keith Armstrong.

Jussi Vasaralle tulossa juhlapeli

SJK:n keskikenttäpelaaja Jussi Vasara saa tässä pelissä 200 Veikkausliiga ottelua täyteen, jos hän pelaa ottelussa. Hieno saavutus ja tällä kaudella samaan kerhoon aiemmin pääsi hyökkääjä Toni Lehtinen. Vasara johtaa SJK:n sisäisesti IS-tähtipörssiä ja tällä kaudella hän on onnistunut sekä maalien teossa että niiden luomisessa. Kasassa on kaksi maalia ja neljä maaliin johtanutta syöttöä. Syöttötilastossa Vasara on niin ikään SJK:n ykkösenä. Kolme maalisyöttöä ja kaksi tehtyä maalia löytyy myös laitapuolustaja Richie Dormanilta.

Akseli Pelvas pamautti viime ottelussa peräti neljä maalia HIFK:n verkkoon ja nousi suvereenisti SJK:n parhaaksi maalintekijäksi yhdeksällä maalillaan. Tuolla määrällä hän jakaa koko Veikkausliigan maalipörssin kakkossijan yhdessä Juho Mäkelän kanssa. Tilastoa johtaa RoPS:n Aleksandr Kokko, jolla on 11 maalia. SJK:n toiseksi paras maalintekijä on Toni Lehtinen, jolla on kasassa viisi täysosumaa.

SJK:n loukkaantumistilanne on pysynyt muuttumattomana lähes kauden alusta asti. Sivussa on ainoastaan keskikenttäpelaaja Marco Matrone, joka hänkin osallistuu jo normaalisti harjoituksiin. Vielä ei miestä riskeerata kuitenkaan kentällä. SJK hommasi myös vahvistusta hyökkäykseen viime viikolla, kun maajoukkuerinkiinkin kuuluva Roope Riski siirtyi loppukauden lainasopimuksella SJK:n riveihin. Norjan pääsarjasta siirtyvä Riski, ei ole kuitenkaan vielä pelikelpoinen, sillä kansainvälinen siirtoikkuna aukeaa vasta elokuun alussa.

SJK:lla ei ole pelikieltoja, joten Tampereelle lähdetään kovalla ryhmällä voittoa metsästämään.

Jussi Vasara onnistui maalinteossa tällä kaudella juuri Ilvestä vastaan.