123 456 7890

SJK kohtaa lauantaina vierasottelussa RoPS:n klo 17:00. Seinäjoella sitä voi katsoa ilmaiseksi ja suorana OmaSp Stadionin Kisakatsomossa, Carlsberg Sports Barissa. Ovet aukeavat siellä klo 16:00. Kotikoneilta peli näkyy ISTV:n ja Ruutu+:n maksullisten palveluiden kautta.

RoPS ja SJK kohtasivat reilu viikko sitten Seinäjoella ja tuolloin SJK oli vahvempi 2-1-luvuin. Myös edellinen kohtaaminen Rovaniemellä viime kaudella, päättyi SJK:n komeaan 3-0-voittoon. RoPS on kuitenkin tällä kaudella ollut todella vahva ja se on sarjassa toisena HJK:n takana. Piste-ero kolmanteen sijaan on heillä peräti viisi pistettä, joten RoPS on todenteolla kiinni mitaleissa tällä kaudella.

Inter-pelin tappio oli meille tietenkin kova takaisku. Varsinkin hävitä sillä tavalla kahden erittäin hyvän esityksen jälkeen. Joten, meidän pitää päästä pikaisesti takaisin sille tielle millä olimme ennen sitä. Olen varma että pelaajammekin ymmärtävät, jopa ilman sen suurempia analysointejakin, että mitä siinä pelissä tapahtui ja kuinka meidän pitää keskittyä tulevaan otteluun, sanoo SJK:n päävalmentaja Alexei Eremenko.

Uskoisin, että tästä pelistä tulee entistä varovaisempi ja tarkempi peli, sillä kohtasimme vain reilu viikko sitten toisemme. Joukkueissa on tullut sen jälkeen myös muutamia muutoksia, RoPS:lta lähti keskikenttäpelaaja Wato Kuaté. Meiltä Billy Ions on todennäköisesti sivussa ja Jesse Sarajärvi on loukkaantuneena. Samalla taas molemmilla on pelaajia tulossa takaisin loukkaantumisista. Odotan siitä kovaa ja tasaista peliä, Eremenko jatkaa.

Siitä huolimatta, että peli on varmasti kova, odotan pelaajien keskittyvän oikeisiin asioihin ja antavan kentällä kaikkensa voittaakseen, päättää Eremenko lopuksi.

Yksi loukkaantumisista parantunut, ja parempaan pelikuntoon taas päässyt pelaaja, on keskikentän Matti Klinga. Hän on samoilla linjoilla valmentajansa kanssa tulevasta pelistä.

Meidän edellinen kohtaaminen oli kova vääntö ja onnistuttiin voittamaan hyvällä pelillä. Pelattiin silloin taktisesti hyvä peli ja pidettiin RoPS hyvin poissa maalipaikoilta. Lauantaina on kuuma keli, joten on tärkeää pelata fiksusti, jotta pysyy terävänä koko 90 minuuttia, muistuttaa SJK:n keskikenttäpelaaja Matti Klinga.

SJK jatkaa vieraspelejä vielä kolmannella vierasottelulla putkeen tämän jälkeen, kun se kohtaa myös IFK Mariehamnin vieraissa ensi viikon sunnuntaina. Vieraskiertue johtuu Seinäjoella pelattavista U19 EM-kisoista, joiden finaali pelataan niin ikään ensi viikon sunnuntaina. Seuraava kotiottelu on perjantaina 3.8. pelattava Pohjanmaan derby SJK vs. VPS.

Nyt keskitytään kuitenkin lauantain otteluun ja siihen, miten SJK palaa takaisin voittojen tielle. RoPS vs. SJK lauantaina 21.7. klo 17:00.

Paikanpäälle matkustaa varmasti muutamia omatoimimatkaajia kannustamaan SJK:ta. Mitään yhteismatkaa ei ole kuitenkaan luvassa. Rovaniemellä vieraskannattajat ovat perinteisesti sijoittuneet aurinkokatsomon pohjoispäähän, jossa on myös omat palvelut. Sieltä löytynee samanhenkiset paikalle lähteneet.

RoPS:n rinki elää

Vielä edellisessä kohtaamisessa RoPS:n riveissä pelasi portugalilainen, taitava keskikenttäpelaaja Wato Kuaté, joka ei kuitenkaan sopeutunut joukkueen sisäisiin sääntöihin ja pelikuriin, joten sopimus purettiin. Kuaté on ollut vastaavissa ongelmissa urallaan muuallakin jo ennen Suomeen tuloaan. Pelaajana hän on kuitenkin RoPS:lle menetys. Jo aiemmin oli tiedossa, että RoPS:n paras maalintekijä, hyökkääjä Filip Ivanovski lähtee heinäkuun lopussa, kun hänen lainapestinsä päättyy. Huhut ovat viemässä myös ainakin yhtä muuta RoPS-pelaajaa muualle lähiaikoina.

Kuatén tilalle RoPS:lla on kuitenkin jo korvaaja, sillä mukana ringissä on kongolainen Sterling Yakete, jolla ei kuitenkaan vielä ole pelilupaa. Yakete on keskikenttäpelaaja, joka on ollut jo jonkin aikaa RoPS:n mukana. Vielä ei ole kuitenkaan tiedossa, onko pelilupa kunnossa jo lauantaina.

RoPS:lla on myös loukkaantumishuolia, sillä juuri paluun joukkueeseen maailmalta tehnyt Aleksandr ”Boris” Kokko, loukkaantui edellisessä ottelussa SJK:ta vastaan. Samoin sivussa ovat Juho Hyvärinen, Lassi Lappalainen ja Eetu Muinonen.

Päävalmentaja Toni Koskelalla on kuitenkin edelleen kasassa hyvä pelaajaryhmä, jossa on hänelle ennestään tuttuja pelaajia HJK:n ajoilta. Koskela on myös luonut joukkueelle pelitavan, joka toimii. Ennen SJK-tappiota, RoPS oli pelannut kuusi ottelua tappioitta ja näistä neljä oli voittoja. Koko kaudella RoPS on hävinnyt vain neljä ottelua, kun mukaan lasketaan SJK-tappio.

RoPS:n tärkeimmät pelaajat löytyvät alakerrasta, jossa espanjalainen maalivahti Antonio Reguero on pelannut peräti 12 nollapeliä tällä kaudella. Kokenut ja kenties koko sarjan nimekkäin tähtipelaaja Taye Taiwo on johtanut RoPS-puolustusta kaikissa kauden otteluissa. Nuori lupaus Leo Väisänen on kuntoutunut pelikuntoon ja on taatusti Italiassa pelaavan isoveljensä tapaan monen ulkomaalaisseuran kiikarissa. Keskikenttää johtaa peliuransa tähän kauteen lopettava Antti Okkonen. Hän on joukkueensa kapteeni ja ikitaistelija. Nuori Lucas Lingman siirtyi Koskelan mukana HJK:sta ja esitykset ovat olleet mainoita. 18 ottelussa Lingman on tehnyt viisi maalia ja antanut kolme maaliin johtanutta syöttöä. Lingman onkin Ivanovskin jälkeen joukkueen paras maalintekijä. Ivanovski on osunut vain kerran enemmän. Loukkaantuneena oleva Lassi Lappalainen on osunut neljästi.

RoPS pääsee lauantain otteluun pidemmällä huililla kuin SJK, sillä heillä ei ollut viime viikonloppuna ottelua. RoPS:n edellinen peli on lähes kaksi viikkoa sitten Seinäjoella pelattu SJK – RoPS. Siten pelaajia on saattanut toipua pelikuntoon tänä aikana.

Paluu voittokantaan haussa

SJK on pelannut edelliset viisi ottelua kohtuullisesti, sillä niistä on tullut kaksi voittoa ja yksi tasapeli. Olipa joukkueella pieni tappioton putkikin, kun se pelasi kolme ottelua tappioitta putkeen. Tuo putki kuitenkin katkesi viikko sitten lauantaina, kun SJK vieraili Turussa Interiä vastaan pelatussa ottelussa. Ottelu sai katastrofialun, kun vain minuutissa pallo oli SJK:n maalissa. Ja lisää tuli reilu kymmenen minuuttia edellisestä. Sen jälkeen FC Interillä oli helppo työ vain keskittyä maalinsa varjeluun ja vetäytyä mahdollisimman alas omalle alueelle.

Turussa molemmat maalit tulivat henkilökohtaisista virheistä, joita on nähty paljon tällä kaudella. Henkilökohtaisista virheistä pitää päästä eroon ja toivotaan, että nyt lauantaina nähdään taas se SJK, joka nähtiin kahdessa viimeisimmässä kotiottelussa. Kuumaa tulee olemaan joka tapauksessa myös Rovaniemellä, sillä säätiedotus lupaa jopa kuumempaa säätä kuin oli Turussa. Rovaniemellä ottelu pelataan myös tekonurmella, mikä toisaalta sopii SJK:lle paremmin kuin Turun luonnonnurmi, mutta tekonurmella lämpötila nousee entisestään. Varsinkin kun Rovaniemellä ei ole kentän kastelulaitteistoa toisin kuin Seinäjoella. Kuumuus voi olla useita kymmeniä asteita kovempi kentän pinnassa.

Joukkue matkustaa Rovaniemelle jo perjantaiksi ja ainakin siten otteluun valmistaudutaan jälleen huolella. Matkaan lähdetään samalla ryhmällä kuin Inter-peliin. Marc Vales, Jesse Sarajärvi, Dani Hatakka ja Billy Ions ovat todennäköisesti myös sivussa lauantaina. Varmuudella poissa on myös pitkään sivussa ollut Obed Malolo ja Ville Tikkanen, joka on edustamassa Suomea parhaillaan Seinäjoella ja Vaasassa pelattavissa U19 EM-kisoissa.

Tilasto on ainakin näissä kohtaamisissa vahvasti SJK:n puolella, sillä edellisen kerran RoPS on voittanut SJK:n elokuussa 2015. RoPS oli silloin kotonaan 2-0 parempi. SJK kuitenkin marssi kauden päätteeksi historiansa ensimmäiseen ja toistaiseksi ainoaan Suomen mestaruuteen. Joukkueiden kohtaaminen lauantaina on tälle kaudelle toinen. SJK voitti ensimmäisen ja kolmas kohtaaminen on Rovaniemellä syyskuun 30. päivä.