123 456 7890

SJK kohtaa perjantaina Suomen Cupin karsinnoissa hallitsevan Suomen mestari KuPS:n klo 18.30. Peli näkyy suorana Seinäjoella uuden torin kupeessa sijaitsevassa Vekseli-ravintolassa ja kotikoneilta maksullisen Ruutu-palvelun kautta.

Perjantain ottelu on monella tapaa mielenkiintoinen, sillä se on ensimmäinen kerta kun SJK:n päävalmentaja Jani Honkavaara palaa Kuopioon, johdettuaan viime kaudella KuPS:n Suomen mestariksi. KuPS puolestaan on muuttunut uuden norjalaisen päävalmentajansa, Arne Erlandsenin ja uusien pelaajien myötä. Samalla se on tärkeä ottelu molemmille seuroille mahdollisen Suomen Cupin jatkopaikan kannalta. KuPS voisi varmistaa jatkopaikan voitolla ja SJK taas pitää jatkomahdollisuudet voitolla elossa.

Omalla tavallaan tietenkin erikoista mennä Kuopioon, mutta kun on tähän työhön jo tottunut mitä tekee nyt Seinäjoella, niin ei se nyt niin kummalliselta tunnu. Ehkä se on kuitenkin ne ihmiset siellä ja omat vanhat pelaajat, jotka tuntee niin hyvin. Se on kiva kaupunki, paljon ystäviä ja tuttuja, pohtii Jani Honkavaara.

Vastaan tulee siellä äärimmäisen suoraviivainen joukkue ja juoksuvoimainen joukkue. Sitä KuPS oli jo omana aikanani, mutta se on nyt vielä entisestään juoksuvoimaisempi. Melko fyysinen myös, mutta heidän pelityylinsä on aika kamppaileva. He heittävät palloa suoraviivaisesti ylös ja siitä sitten kamppaillaan. Siitä se fyysisyys tulee. Heillä on hyviä yksilöitä ja he ovat onnistuneet pelaajahankinnoissa, arvio Honkavaara vastustajaa.

Pelissä on tavallaan myös isot panokset. Kyllä me lähdimme kaikkia näitä aikaisempiakin pelejä voittamaan. Nyt tässä pelissä on kovat panokset ja siinä mielessä olisi kiva ottaa voitto tästä, että tämä on meille tavallaan pahin mahdollinen paikka. Alusta johon emme ole yhtään tottuneet ja kova vastustaja vierasottelussa. Vaikein mahdollinen paikka, mutta tällaisessa tilanteessa monesti se käänne voi tulla, Honkavaara miettii

Emme lähde kuitenkaan varsinaisesti tuloksesta pelaamaan, sillä kyllä meillä on näissä peleissä aina joku ajatus mihin lähdetään vastaamaan. KuPS ei varsinaisesti hae pelissä kontrollia, vaan toimittaa sen pallon aika suoraviivaisesti ylös ja he haluavat pelata peliä ylempänä. Meillä on tietenkin hieman sama, mutta me haluamme päästä kontrollin kautta ylöspäin. Joten KuPS varmasti haluaa prässätä meitä ylhäältä. Kuopiohallin alusta on toisaalta sen verran nopea alusta, että jos olet hyvä pallolla, niin sitä kautta pystyy sen prässin avaamaan. Ja lähteä ehkä sillä tavalla pelaamaan sitä kuuluisaa omaa peliä. Me ei voida lähteä siihen KuPS:n futikseen, sillä ei meidän pelaajatyypit ole sellaisia, että me painittaisiin heitä vastaan. Meidän pitää pelata muilla aseilla, valottaa Honkavaara lopuksi.

SJK vahvisti rivejään viime viikonloppuna Kosovon A-maajoukkuepelaaja Anel Rashkaj’la jolle Arne Erlandsenin norjalainen pelityyli on tuttu kuuden Sandness Ulfissa vietetyn kauden ajalta. Hän myös kohtasi kertaalleen Erlandsenin tuolloin valmentaman Fredrikstadin Sandnessin kanssa. Rashkaj on pelikelpoinen perjantain ottelussa ja on varsin todennäköistä, että hän tekee pelissä myös debyyttinsä SJK-paidassa.

Paluun kokoonpanoon tekee myös Keaton Isaksson, joka oli varotoimenpiteenä sivussa molemmat Suomen Cupin karsintojen kotiottelut, aiemmassa RoPS-ottelussa päähän tulleen iskun vuoksi.

Tässä vaiheessa kautta pitää kuitenkin olla sen verran fiksu, ettei halua ottaa vielä mitään isompia riskejä, sanoo Isaksson omasta kolhustaan.

Nyt ollaan tässä vähän katsottu yhdessä tulevaa vastustajaa ja tosi suoraviivainen joukkue sieltä näyttää olevan tulossa vastaan, joka prässää korkealta. Ollaan siihen kehitetty lääkkeitä ja katsotaan jos pari-kolme maalia sieltä saataisiin ja voitto mukaan, se on tavoite, Isaksson jatkaa.

Tuloksia pitää saada, mutta ollaan käyty läpi näitä pelejä ja osin meillä on ollut vähän huonoa tsägää joissain tilanteissa. Ollaan yritetty ottaa positiiviset asiat näistä peleistä ja kun niitä kuitenkin on ollut. Kaikki pelaajat tietää, että pitää parantaa tietyissä asioissa ja niitä on sitten yritetty treeneissä parantaa ja mennä läpi. Uskon, että se näkyy jo tässä seuraavassa pelissä. Joukkueena ollaan kuitenkin hyvin yhdessä, parannetaan peliä yhdessä ja kaikki alkaa näkymään pikkuhiljaa myös tuloksena, sanoo Isaksson.

Isaksson liittyi SJK:n riveihin tänä talvena ja hän on nyt ehtinyt asumaan ja harjoittelemaan Seinäjoella pari kuukautta uudessa seurassa.

Nämä ensimmäiset kuukaudet SJK:sta on kyllä olleet todella hyvät. Vaikka ei olla oltu vielä pitkään yhdessä, niin silti jo huomaa, että joukkueessa on todella hyvä yhteishenki. Kaikki tulee tosi hyvin toimeen toistensa kanssa. Ja oon huomannut myös, että kun on niin kovatasoisia pelaajia joukkueessa, niin on semmoinen positiivinen kilpailuhenki ja se motivoi todella paljon kaikkia pelaajia. Tämä on semmoinen ympäristö, missä itse viihdyn parhaiten, kertoo Isaksson.

Kaupungissakin olen viihtynyt ja SJK on todella ammattimainen seura, joka pitää pelaajistaan huolta niin kentällä kuin sen ulkopuolella. Sen minkä olen myös huomannut, niin vaikka tulokset ei ole olleet vielä hyviä, niin tämä on kyllä jalkapallokaupunki. Paljon väkeä katsomassa ja omiaan kannustamassa. Se on tullut kyllä selväksi ja on ollut loistava asia. Eli kokonaisuudessaan on kyllä tosi hyvät fiilikset tästä alkujaksosta, sanoo Isaksson vielä lopuksi.

Perjantaina pelaa myös SJK Akatemia Ykkösen Cupin kotiottelun Wallsport Areenalla ja se alkaa tuntia myöhemmin klo 19:30. Akatemia saa vastaansa Ykkösen ennakkosuosikki KPV:n ja voit lukea tuosta lisää SJK Akatemian omasta ennakosta.

Suomen Cupin karsintaa: KuPS – SJK perjantaina 14.2. klo 18:30 Kuopiohallissa. Ottelu näkyy suorana Ruutu-palvelun kautta.

Norjalaisopein kauteen lähtevä KuPS vastassa

Hallitseva Suomen mestari KuPS on muuttunut joukkue. Päävalmentajaksi Honkavaaran jälkeen nimetty Arne Erlandsen on monella tapaa erilainen valmentajana ja hänen pelillinen näkemys on myös erilainen. 60-vuotiaan Erlandsenin sanotaan uskovan vahvasti kovaan fysiikkaan sekä äärimmäisen suoraviivaiseen peliin. Myös ensimmäiset ottelut KuPS:ssa tukevat tätä. Erlandsen on kokenut valmentaja, joka aloitti valmentamisen jo 90-luvulla. Ennen KuPS:a hän on valmentanut Norjan ulkopuolella Ruotsissa IFK Göteborgia ja hänen suurin saavutus on vuoden 2001 yllätyshopea Lilleströmin kanssa tai saman seuran kanssa vuonna 2017 otettu Norjan Cupin voitto. Muuten hän on tunnetumpi tippumistaistossa olleiden joukkueiden pelastajana tai sarjanousua hakevien joukkueiden erikoismiehenä.

Joukkue on muuttunut myös, kun kapteeni Petteri Pennanen lähti yllättäen Indonesian pääsarjaan ja laitapuolustaja Luis Carlos Murillo HJK:n paitaan. Myös keskikentällä pelannut Reuben Ayarna ja hyökkäyksessä pelannut Ariel Tuco Ngueukam ovat jättäneet seuran. Mukaan on tullut isokokoisia sekä nopeita vahvistuksia Norjan ja Ruotsin sarjoista. Kärjessä uutena pelaajana on 23-vuotias nigerialainen Aniekpeno Udoh, joka liityi mukana Ruotsin Ljungskile SK:sta. Laidalla on nigerialainen pikakiituri Usman Sale Viking Stavangerista ja puolustukseen on tullut Murillon korvaajaksi norjalainen Mats Haakenstad Lilleströmistä. Keskikentän keskusta vahvistui ghanalaisella, USA:n MLS:ssä pelanneella Bismark Boatengillä, joka on kuitenkin pelikiellossa SJK:ta vastaan perjantaina. Boateng sai kaksi keltaista korttia Ilvestä vastaan pelatussa tasapelissä. Keskikentällä KuPS:lla on juuri nyt hieman miehistövajausta, kun Ville Saxman ja Issa Thiaw ovat loukkaantuneena.

KuPS on Suomen Cupin karsinnoissa ottanut kolmessa ottelussa yhden voiton ja kaksi tasapeliä. Ensimmäisessä ottelussa KuPS tasasi pisteet FC Hakan kanssa 1-1 -tuloksella, sitten voitti FC Lahden 1-0 ja viime viikonloppuna pelasi 1-1 tasapelin Ilveksen kanssa. Se on lohkossa kolmantena, neljän pisteen päässä SJK:n edellä. Voitolla KuPS varmistaisi jatkopaikan Suomen Cupissa. Tappiokaan ei olisi sille katastrofi, vaikka teoriassa on vielä mahdollista menettää jatkopaikka. Viidellä pisteellään KuPS on kuitenkin jo melko todennäköisesti jatkossa ja lohkon neljän parhaan joukossa.

Pelaajatilanne paranemassa

SJK saa tähän otteluun uusina miehinä mukaan Kosovon A-maajoukkueen ja Kosovon U21-maajoukkueen pelaajat Anel Rashkaj’n ja Arjanit Krashniqin. Lisäksi Keaton Isaksson tekee paluun kokoonpanoon, missattuaan varotoimenpiteenä pari edellistä kotiottelua.

Laitapuolustaja Dárvin Chávezin kuntoustusarvio heikkeni hieman viime viikosta ja hän on näillä näkymin sivussa ainakin maaliskuun puolelle asti. Sama tilanne on keskikenttäpelajaa Robin Sidillä. Molempien kohdalla tähtäin on Veikkausliigakauden avausotteluissa. Sivussa on varmuudella myös puolustaja Joonas Sundman ja vielä epävarmana mukana olijana on Ville Tikkanen. Hyökkääjistä Ariel Tuco Ngueukam ei ole vielä saanut maahantulolupaansa ja Billy Ions on sivussa vielä ainakin kauden alkuun asti.

SJK hävisi kaksi pelaamaansa kotiottelua, vaikka esityksissä olikin paljon hyvää. Joukkue on kuitenkin uusiutunut kovasti ja varsinkin uudet vahvistukset eivät ole vielä päässeet pelaamaan näissä otteluissa. Isaksson, Sid, Chávez ja Tuco ovat olleet sivussa. Samoin viimekauden vahvat pelaajat José Nadson ja Denys Oliinyk, ovat olleet mukana vasta muutaman viikon, pahasti keskenkuntoisena. Päivä päivältä tämä kuitenkin paranee ja pelaajia saadaan mukaan sekä lisää harjoituksia yhdessä koko joukkueelle.

Viime ottelussa SJK nosti mukaan 18-vuotiaan puolustaja Joel Laitisen, joka pelasikin debyyttiottelunsa SJK-paidassa FC Lahtea vastaan, tullen sisään vaihdosta toiselle puoliajalle. Nuoren miehen esitys oli varsin lupaava. Mukana oli myös SJK U20 joukkueen kapteeni Matias Vainionpää. Molemmat saatetaan ottaa mukaan myös Kuopioon.

SJK lähtee matkaan jo torstaina iltapäivästä ja joukkue valmistautuu huolella tulevaan otteluun. Perjantain KuPS-ottelun jälkeen, SJK pelaa Suomen Cupin karsinnoissa vielä vierasottelun Ilvestä vastaan. Ilves – SJK pelataan viikon päästä lauantaina 22.2. klo 14:30 Pirkkahallissa. Alustavasti SJK-kannattajat ovat tekemässä otteluun reissun. Tästä lisää ensi viikolla.