123 456 7890

SJK:n UEFA Europe Conference Leaguen 1.kierroksen vastustaja on virolainen FC Flora Tallinn. Otteluparin voittaja yhteistuloksella, etenee toiselle kierrokselle ja saa siinä vastaansa Norjan pääsarjaseura Lillestrømin.

UEFA Conference Leaguen 1. kierros pelataan 7. ja 14.7. ja SJK matkaa ensin Viroon, ja FC Flora – SJK pelataan torstaina 7.7. klo 19:00 Tallinnan A.Le Coq Arenalla. 1.kierroksen toinen osa SJK – FC Flora pelataan torstaina 14.7. klo 19:00 Seinäjoen OmaSp Stadionilla.

Liput Seinäjoella 14.7. klo 19.00 pelattavaan 1.kierroksen 2.osaan myynnissä NYT Lippu.fi-kanavissa ja SJK Storessa. SJK järjestää myös Virossa pelattavaan otteluun, ja voit lukea siitä lisää tästä linkistä. Ilmoittautuminen vieraspelireissulle päättyy keskiviikkona 22.6.

Kun sitä ajattelee pelaamista Euroopassa, sitä ajattelee ensimmäisenä, että matka suuntautuu jonnekin todella kauas tai jonnekin todella eksoottiseen paikkaan, mutta tässä arvonnassa se ei ole niin. Saimme vastustajan läheltä meitä, sarjasta, joka on lähellä meitä ja jonka tunnemme kenties paljon paremmin kuin monen muun sarjan, sanoo SJK:n päävalmentaja Joaquin Gómez. 

FC Flora on kuitenkin erittäin kova joukkue, joka on voittanut mestaruuksia ja pokaaleja valtavasti omassa maassaan. Puolet heidän pelaajistaan on Viron A-maajoukkuepelaajia. He ovat myös kovassa iskussa, joten tiedämme, että Flora tulee olemaan kova vastustaja. 

Samalla kun arvontatulos selvisi, iloitsimme, että se ei tule olemaan liian kaukana meidän faneillemme matkustaa mukaan otteluun sekä päästä kokemaan europeli kotikentän lisäksi myös vierasstadionilla Tallinnassa. Joten tästä tulee mahtava kokemus meidän lisäksemme myös heille, iloitsee Gómez.

Olemme myös erittäin motivoituneita tekemään historiaa, sillä semmoista ei pääse kukaan pelaaja tai valmentaja urallaan usein tekemään. Eli me haluamme ottaa ensimmäisen voiton Euroopassa tälle seuralle, ja tulemme tekemään kaikkemme sen eteen, Gómez vakuuttaa.

Näistä muutamista viikoista tulee nyt todella jännittäviä, ja olemme erittäin tyytyväisiä arvonnan tulokseen. Odotamme pelejä Floran kanssa innolla, Gómez päättää.

Myös SJK:n seurajohdossa iloitaan arvontatuloksesta.

Ylipäätään näihin peleihin pääseminen ja sitten niissä pärjääminen, on taloudellisesti merkittävä asia. Ja nyt kun tuli tuolta Tallinnasta vastustaja, niin totta kai tämä tulee matkustusten ja muiden kustannusten osalta olemaan myös aika kustannustehokas, arvioi SJK:n toimitusjohtaja Sami-Petteri Kivimäki arvonnan tulosta.

Hieno asia on myös, että tämä etäisyys molemmin puolin mahdollistaa kannattajien, yhteistyökumppaneiden ja eri sidosryhmäläisten liikkumisen. Meillä on hyvät kontaktit ja suhteet Floraan ennestään, joten se on siinäkin mielessä hyvä vastustaja. Saadaan varmasti hienot tapahtumat molempiin kaupunkeihin järjestettyä. Siinä mielessä oikein hyvä arpa onni, jatkaa Kivimäki.

SJK ja yhteistyökumppani Härmän Liikenne tulee järjestämään Virossa 7. heinäkuuta pelattavaan vierasotteluun bussimatkan kannattajille ja yhteistyökumppaneille hotelleineen Tallinnassa, ja tuosta tiedotetaan lisää omassa uutisessaan.

1.kierroksen otteluparin voittaja ratkeaa otteluiden yhteistuloksella, ja voittaja etenee UEFA Conference Leaguen 2.kierrokselle, missä se kohtaa Norjan pääsarjaseura Lillestrømin. Häviäjän pelit päättyvät tuohon. Mahdollisen 2.kierroksen ottelut pelattaisiin 21. ja 28. päivä heinäkuuta, ja jos SJK etenee jatkoon, olisi kotipeli Lillestrømia vastaan torstaina 21.7.

Kierrosten arvonnat pidettiin tiistaina 14.6. ja keskiviikkona 15.6. UEFA:n päämajassa, Sveitsin Nyonissa. UEFA Conference Leaguen 3. kierros arvotaan 18. heinäkuuta. Varsinainen lohkovaihe alkaa syyskuussa, finaali pelataan Prahassa 7. kesäkuuta 2023.

SJK:n UEFA Europa Confererence Leaguen ottelut tullaan televisioimaan, ja niistä tiedotetaan lisää lähempänä otteluita.

Vastassa tuttu seura naapurimaasta

 

Viron moninkertainen mestari ja suurseura FC Flora, on SJK:lle tuttu joukkue muun muassa SJK:n järjestämistä Komia-Turnauksista Seinäjoen Wallsport Areenalta, jolloin Flora oli vakiovieras.

SJK ja FC Flora eivät ole kuitenkaan kohdanneet toisiaan koskaan virallisessa ottelussa, mutta yhteyksiä on useita Komia-turnauksen lisäksi. Erityisesti entiset SJK-pelaajat ja jopa legendoiksi Seinäjoella nousseet Mihkel Aksalu ja Gert Kams ovat sellaisia, sillä molemmat ovat myös FC Floran legendoja. Heidän lisäksi nykyinen Viron A-maajoukkuepuolustaja Marco Lukka, on Floran vakiomiehistöä ja hän on saanut jalkapallokasvatustaan Seinäjoella, nykyisessä SJK Akatemiassa. Lukka pelasi tuolloin Kerho 07-nimellä kulkeneessa joukkueessa kaudella 2015 Kakkosessa. Lukka oli tuolloin vasta 18-vuotias, ja pelasi myös SJK-junioreiden joukkueessa. Varsinkin Mihkel Aksalun kautta SJK:n peleissä on nähty usein myös Viron ja erityisesti FC Floran kannattajia. Osa heistä on muodostanut myös ystävyyssuhteita SJK:n kannattajien kanssa.

SJK on vieraillut Tallinnassa aiemmin niin ikään vain harjoitusottelun merkeissä, mutta ei ole kohdannut siellä FC Floraa, joten nyt tuleva kohtaaminen, on ensimmäinen virallinen kohtaaminen Tallinnassa ja ensimmäinen vastakkain.

Vuosien saatossa SJK:lla on ollut kuitenkin hyvät suhteet Viroon ja virolaisiin pelaajiin, kun yllä mainittujen Gert Kamsin, Mihkel Aksalun ja Marco Lukkan lisäksi, SJK:ssa pelanneita virolaispelaajia on Tarmo Kink, Trevor Elhi, Stanislav Goldberg, Maido Pakk, Marten Ritson, Zakaria Beglarishvili (myös Georgian kansalaisuus) ja valmennnusryhmässä kaudella 2020 vaikutti virolainen Rain Nappir. SJK:n valmennusryhmässä Joaquín Gómezin apuna toimiva Guillem Santesmases valmensi Virossa FCI Levadian junioreita, ennen Suomeen ja EIF:iin tuloaan. SJK:n lääkäreinä toimivat isä ja poika, Arvo ja Ranno Kukk, puolestaan omaavat virolaistaustan.

Vuonna 1990 perustettu FC Flora Tallin on Viron kaikkien aikojen menestynein seura, ja sillä on peräti 32 mestaruutta eri seurakilpailuissa. Ennätykselliset 13 Viron mestaruutta, 8 Viron cup-mestaruutta ja ennätykselliset 11 Viron Supercupin mestaruutta. Se on myös kansainvälisesti Viron tunnetuin ja menestynein seura, jonka kotistadion A.Le Coq Areena, tai Lilleküla Stadion ilman sponsorinimeä, vetää yli 14 000 katsojaa. Se toimii myös Viron A-maajoukkueen kotistadionina. Juuri tämän vuoden keväällä päättyneessä UEFA Conference Leaguessa, FC Flora teki historiaa, olemalla Viron kaikkien aikojen ensimmäinen seura Euroopan seurajoukkuekilpailujen lohkovaiheessa. Sen kanssa samassa lohkossa pelasi Belgian Gent, Serbian Partizan ja Kyproksen Anorthosis. Viime kaudella Flora sijoittui Viron pääsarjassa toiseksi, häviten mestaruuden kauden viimeisessä ottelussa FCI Levadialle tasapelillä. Flora olisi tarvinnut voiton, ja mestaruus meni yhden pisteen erolla Levadialle.

A.Le Coq Arena in Tallinn after the game FC Flora Tallinn vs. Paide Linnameeskond (06.05.2016)

Floran päävalmentajana toimii 35-vuotias Jürgen Henn, joka on ollut FC Florassa käytännössä koko valmennusuransa, toimittuaan myös 2016 Viron U21-maajoukkueen kakkosvalmentajana. Nykyinen pesti päävalmentajana alkoi elokuussa 2018, kun ennen sitä Henn oli toiminut virkaa tekevänä päävalmentajana ja kakkosvalmentajana. Hänen alaisuudessaan Flora on voittanut mestaruuden kahdesti ja cupin kertaalleen. Lisäksi hän johdatti Floran tuohon aiemmin mainittuun, historialliseen lohkovaiheeseen viime vuonna.

Pelaajisto Florassa koostuu täysin virolaisista pelaajista, joista suurin osa on myös Viron A-maajoukkuepelaajia. Peräti 13 pelaajaa pelaa tälläkin hetkellä, tai on pelannut Viron A-maajoukkueessa. Isoimpia tähtiä ovat hyökkääjät Henrik Ojamaa ja Sergei Zenjov, sekä kapteeni Konstantin Vassiljev. 37-vuotias Vassiljev on myös Viron A-maajoukkueen legenda, sillä hänellä on peräti 142 ottelua A-maajoukkueessa. Myös keskuspuolustajat Joonas Tamm ja Henrik Pürg sekä keskikentällä Martin Miller ja legendaarisen virolaismaalivahti Mart Poomin poika Markus Poom voidaan nostaa esiin.

15 pelatun ottelun jälkeen, Flora johtaa tällä hetkellä Viron pääsarjaa, Premium Liigaa, tasapisteissä FCI Levadian kanssa. Floran paras maalintekijä on kapteeni Vassiljev seitsemällä osumalla ja hänen perässään tulee kolmikko Zenjov, Martin Miller ja Rauno Alliku, joilla kaikilla on tilillään kuusi maalia. Flora pelaa vielä kolme ottelua ennen ensimmäistä SJK kohtaamista.

SJK puolestaan kohtaa ennen euro-otteluita nyt lauantaina FC Interin OmaSp Stadionilla Superlauantain ottelussa ja ensi keskiviikkona 22.6. FC Hakan OmaSp Stadionilla. Löydät kaikki SJK:n tulevat ottelut SJK:n nettisivuilta. Liput Veikkausliigan otteluihin ja tuleviin europeleihin Lippu.fi-kanavista ja SJK Storesta.