123 456 7890

Parhaillaan Espanjassa harjoitusleirillä oleva SJK kohtaa keskiviikkona norjalaisen Levanger FK:n. Ottelu alkaa Suomen aikaa klo 17:30 ja se pelataan Espanjassa Coínissa, Jose Burgos Quintana -stadionilla. Levanger pelaa Norjan toisella sarjatasolla ja Suomen nuorten maajoukkuepelaaja Hampus Holmgren on heidän sopimuspelaajansa.

SJK matkusti sunnuntaina koko päivän kohti Espanjaa ja pääsi ensimmäistä kertaa harjoittelemaan maanantaina iltapäivällä, Marbella Football Centerin huippukuntoisille alustoille. Keskiviikon ottelu pelataan kuitenkin eri paikassa missä SJK harjoittelee ja SJK toivoo pääsevänsä tutustumaan kenttään ennen ottelua.

Saadaan hyvä kansainvälinen ottelu, mitä olemme hakeneetkin leiriltä. Leiriolosuhteet meillä on mainiot ja tämä viikko palvelee meitä kauteen valmistamisessa erinomaisesti tässä vaiheessa. Vastustaja Levangerista on tiedossa sarjataso ja pelityyli, joka on suoraviivainen. Mutta tässä vaiheessa me keskitymme enemmän omaan tekemiseemme, kommentoi SJK:n päävalmentaja Tommi Kautonen.

(Lisää Kautosen ajatuksia tulossa huomenna ilmestyvässä SJK TV:n jaksossa.)

Harjoitusleirillä aikataulu on tiukka, sillä SJK harjoittelee kahdesti päivässä huippuolosuhteissa, pitää joukkuepalavereja hioen taktiikoita kuntoon alkavalle kaudelle. Marbellan Puerto Banuksessa sijaitsevassa hotellissa joukkueella on käytössä lisäksi kuntosalit, hierojat ja kylpyläpalvelut. Marbella Football Centeristä löytyy useamman harjoituskentän lisäksi huipputasoinen kuntosali sekä kylmä ja kuuma altaat.

Maanantain harjoitus oli enemmän paikkojen availua raskaan matkustuspäivän jälkeen, tiistaina ja keskiviikkona päästään enemmän asiaan ja valmistautumaan näihin meidän kahteen peliin mitä pelataan. Meillä on koko viikko suunniteltu huolellisesti ja maanantain ohjelmakin kuului siihen. Suunntelma tehdään joukkuetasolla ja se tehdään myös yksilötasolla, eli vähän katsotaan missä statuksessa yksittäiset pelaajat ovat. Katsotaan kuormituksen ja levon suhdetta. Meillä on hyvä nippu pelaajia tässä nyt ja näyttää kokonaisuutena oikein hyvältä, kertoo SJK:n fysiikkavalmentaja ja fysioterapeutti Stefan Strömborg.

Lisää Strömborgin ajatuksia ja kuvaa leiriltä alla olevalta videolta.

Keskiviikon ottelusta saadaan Suomeen Twitter-liveseuranta, mahdollisesti videoita jo ottelun aikana, sekä pelin jälkeen videokooste ja haastattelut.

SJK vs. Levanger FK keskiviikkona 7.3. klo 17:30, Estadio Jose Burgos Quintana, Coín, Espanja.

Levanger FK

Norjan toisella sarjatasolla, eli OBOS-ligaenissa pelaava Levanger FK, on kotoisin Trondheimin pohjoispuolelta, läheltä Ruotsin rajaa. Alue on ollut jo keskiajalla vilkas kauppapaikka, mutta kooltaan se on vain noin 20 000 asukkaan kokoinen pikkukaupunki vuonojen rannalla.

Levanger FK on kaupungin ylpeys ja se on pelannut toisella sarjatasolla neljä kautta, noustuaan sinne 2014. Viime kaudella se sijoittui seitsemänneksi, mikä on seuran paras sijoitus koko sen historiassa. Levanger pelaa kotipelinsä sympaattisella 2400 katsojaa vetävällä stadionilla, Trondheim vuonon rannalla. Paikka lähes nähtävyys, erikoisen sijaintinsa vuoksi. Paikalle on suunnitteilla uusi, isompi ja Norjan liiton hyväksymä stadion.

Tälle kaudelle Levanger on vahvistanut rivejään, kun yhdeksän pelaajaa on lähtenyt ja tilalle on tullut kolmetoista uutta. Suomalaisittain mielenkiintoisin nimi on Hampus Holmgren, joka on Vasa IFK:n kasvatti ja Suomen U21-maajoukkueen pelaaja. Nyt 22-vuotias Holmgren siirtyi tälle kaudelle Levangeriin, pelattuaan jo kaudesta 2013 lähtien Ruotsin Åtvidabergissa. Suomessa laitapuolustajan paikalla viihtyvä Holmgren, ei ehtinyt pelata miesten sarjoissa, mutta Ruotsissa hän pelasi kaikkiaan pääsarja Allsvenskanissa 10 ottelua ja toisella sarjatasolla Superettanissa 50.

Holmgrenin lisäksi joukkueessa pelaa yksi espanjalaispelaaja ja muutama ruotsalaispelaaja, mutta muuten joukkue luottaa nuoriin lupaaviin norjalaispelaajiin.

Joukkue on tunnettu perinteisestä 4-4-2 pelityylistä, jossa pelataan fyysisesti ja palloja laitetaan puolustuksesta kulmalipuille tai boksiin asti. Keskellä pelaa kaksi puolustavaa keskikenttäpelaajaa.

Nyt Levanger on kuitenkin ottanut uuden askeleen ja seura haluaa seurata naapuriseura Rosenborgin esimerkkiä menestyksen rakentamisessa. Seura esitteli uuden viisivuotisstrategiansa viime kauden lopuksi. Tavoite on nostaa seura pääsarjaan ja menestyä siellä viimeistään 2023 mennessä. Tähän tehtävään palkattiin entinen Rosenborgin akatemian johtaja, Roger Nausten, jolla ei ole vielä aiempaa kokemusta miesten joukkueen valmentamiseta, mutta pitkä kokemus lupaavien nuorten kasvattajana. Levangerin seurajohdon mielestä Naustenissa he palkkasivat koko Norjan lupaavimman nuoren valmentajan. Tulevaisuus näyttää minne Levangerin tie vie.


SJK:n ryhmä Marbellassa

SJK on harjoitusleirillä koko sopimuspelaajien ryhmällään, mutta pitkäaikaisloukkaantuneet Billy Ions ja Obed Malolo jatkavat kuntoutumista Seinäjoella fysioterapeutti Tiitus Lehtisen valvonnassa. Paavo Valakari on armeijassa, joten hän ei ole mukana leirillä ja luonnollisesti Elias Ahde, joka pelaa koko kauden lainalla TPS:ssä, ei ole mukana.

Tommi Kautonen pääsee valitsemaan ryhmää keskiviikon peliin laajasta pelaajaryhmästä ja samalla huomioiden lauantaina tuleva viikon toinen harjoitusottelu Mjöndalenia vastaan. Tällä viikolla paluun pelaavaan ryhmään tekee myös sivussa olleet Kyle Konwea ja Jordan Mustoe, joita on säästelty talven hallipeleissä.

SJK:lla ei ole mukana testipelaajia leirillään, eikä semmoisia ole näillä näkymin tulossakaan. Harjoitusleiri nähdään paikkana hitsata joukkue todellisesti yhteen ja SJK luottaa tämän hetkiseen ryhmäänsä.

SJK palaa Suomeen 12.3. ja seuraava ottelu Suomessa on 29.3. pelattava Suomen Cupin puolivälierä. Vielä ei ole tiedossa missä se pelataan ja kuka siinä tulee vastaan. Arvonnat ovat vasta lähempänä ottelua. Mahdollisista muista harjoitusotteluista tiedotetaan myöhemmin.