123 456 7890

SJK on parhaillaan Saudi-Arabiassa, missä se kohtaa Aasian suurimman seuran, Al-Hilal FC:n. Ottelu on valtava tapahtuma, sillä eurooppalaisen joukkueen näkeminen Riadissa on harvinaista herkkua.

Toki Al-Hilal on pelannut useita kansainvälisiä huippuotteluita aiemminkin ja se on muun muassa voittanut sekä Manchester Unitedin että Valencian kohtaamisissaan. Viime tammikuussa Riadissa pelannut FC Bayern oli kuitenkin 4-1-luvuin vahvempi. Muut harjoitusottelut Al-Hilal on pelannut ulkona kotimaastaan.

Saudi-Arabiaan SJK matkasi jo viime maanantaina ja paikanpäällä on päästy harjoittelemaan loistavissa olosuhteissa kahdesti päivässä. Kaikkiaan luonnonnurmelle päästään harjoituksiin viidesti ennen ottelua. Myös Suomen maajoukkueen mukana olleet kuusi SJK-miestä, ovat jo liittyneet mukaan harjoitusvahvuuteen.

SJK on myös luonut suhteita ja paikallinen media on seurannut lähes päivittäin SJK:n tekemisiä. Myös televisiossa on analysoitu SJK:n mahdollisuuksia useissa eri lähetyksessä. SJK vieraili myös Suomen suurlähetystössä keskiviikkoiltana ja paikalle oli kutsuttu 200 ihmistä. Pääosin vieraat olivat Saudi-Arabiassa asuvia suomalaisia, mutta mukana oli myös paikallista mediaa, poliitikkoja ja perjantain vastustaja Al-Hilal FC:n johtoa.

SJK pelaa ottelun erikoispaidoilla, joissa on SJK:n sponsorina vain tässä ottelussa Abi Sayara.

On hienoa että eurooppalainen joukkue valmistautuu kauteen Saudi-Aranbiassa. Ja haluan onnitella heitä myös Suomen mestaruudesta. Olen ollut vanhan seurani (APOEL FC) kanssa Suomessa kaksi vuotta sitten, kommentoi Al-Hilalin päävalmentaja Giorgios Donis.

Haluamme pelata tämän ottelun, sillä tuo todella hyvää kokemusta pelata hyvää eurooppalaista joukkuetta vastaan. Samalla tämä on meille valmistautumista tammikuun lopun otteluruuhkaa varten, jatkaa Donis.

Al-Hilalin taso on todella korkea. Olen nähnyt neljä heidän viimeistä peliään ja se on hyvä joukkue, hyvin valmennettu ja heillä on hyviä yksilöitä jotka voivat aiheuttaa meille ongelmia, kommentoi SJK:n päävalmentaja Simo Valakari.

Me valmistaudumme Champions Leaguen karsintoihin ja siellä vastaan voi tulla hyvin erilaisia joukkueita. Haluamme myös pelata kovia pelejä, parhaita joukkueita vastaan, joten tämä peli toimii meille loistavana harjoitteena, jatkaa Valakari.

SJK harjoitteli torstai-iltana Prince Faisal bin Fahd Stadionilla.

Ottelutapahtuman pääsponsorina toimii Volkswagen Saudi-Arabia ja peli lähetetään koko Arabian alueelle Dubai-Sports TV:n toimesta. Otteluun on luvassa hulppea tunnin ennakkostudio.

Suomessa ottelu näkyy suorana ISTV:n kautta. Tästä tilaamaan ISTV.

Ottelu pelataan Al-Hilalin varastadionilla, Prince Faisal bin Fahd Stadionilla ja se pelataan komeasti iltavalaistuksessa. Paikanpäälle odotetaan jopa yli 20 000 katsojaa.

Riadissa asuvat suomalaiset ovat tulossa SJK:ta kannustamaan ja paikallisista tavoista poiketen, myös länsimaiset naiset saavat tulla stadionille.

SJK vs. Al-Hilal FC perjantaina 15. tammikuuta, klo 16.45 Suomen aikaa.

Ottelun lehdistötilaisuus videolla:

Lisää SJK:n tunnelmia Saudi-Arabian leiriltä SJK TV:n raporteissa: