123 456 7890

Harjoitusleirin ensimmäinen ottelu päättyi 3-2 voittoon. SJK johti ottelua jo kahdesti, mutta molemmilla kerroilla Levanger onnistui tulemaan tasoihin. Lopulta Johannes Laaksosen kaukaa laittama sijoitus ratkaisi voiton SJK:lle. Ottelussa SJK antoi peliaikaa useammalle Suomen Cupissa vähemmän pelanneelle. SJK oli ottelussa vahvempi, vaikka Levanger osasikin tuoda ongelmia nopeilla vastahyökkäyksillä. Norjalaisten riveissä nähtiin myös suomalaispelaajia, Hampus Holmgrenin ja Solomon Duahin muodossa. SJK:n leiri jatkuu aina sunnuntaihin asti ja SJK pelaa vielä lauantaina 10.3. toisen harjoitusottelun.

SJK – Levanger FK 3-2 (1-1)
1-0 20 min Aristote Mboma
1-1 32 min Andreas Wrele
2-1 61 min Jesse Sarajärvi
2-2 71 min Robert Stene
3-2 76 min Johannes Laaksonen

Pelin alku oli tunnustelua, mutta SJK oli enemmän pallossa. Norjalaiset käyttivät hyväkseen myötätuulta ja pääsi pari kertaa vaarallisesti vastahyökkäyksiin.

20 minuutilla Emile Paul Tendeng vapautti Aristote Mboman nopealla pystysyötöllä läpi linjan taakse, ensimmäisen vedon maalivahti torjuu eteensä ja Mboma tuikkasi karat itse sisään.

Maalin jälkeen SJK dominoi peliä melko mielinmäärin, kunnes noin puolen tunnin pelin jälkeen Levanger tasoittaa. Maali lähti omalta hyökkäysalueelta, missä Levanger pääsi katkoon. Samaan aikaan puolustus oli noussut melko ylös ja vasen laita oli jäänyt tyhjäksi. Pallo pelattiin sinne nopeasti ja ruotsalainen Andreas Wrele tykitti pallon Jesse Östin taakse, takatolpan juureen.

Tauolle mentiin tasatuloksessa. Toiselle puoliajalle tullessa SJK teki kolme vaihtoa, kun Jesse Sarajärvi, Joonas Sundman ja Dani Hatakka tulivat sisään.

Toinen puoliaika alkoi jälleen tunnustellen ja melko tasaisissa merkeissä.

SJK meni uudelleen johtoon, kun Matti Klinga antoi pallon ensin laitaan Emile Paul Tendengille, joka lähetti jälleen nopeasti yhdellä kosketuksella Aristote Mboman yksin läpi. Syöttö lähti syvältä omalta alueelta ja Mboma pääsi juoksemaan useamman metrin kohti maalivahtia. Veto suuntautui kuitenkin kohti Levangerin maalivahtia ja pallo kimposi pilkun kohdille. Sinne oli ehtinyt Jesse Sarajärvi, joka sai sijoittaa pallon maaliin, ohi hätiin tulleiden puolustajien.

Levanger tuli kuitenkin uudelleen tasoihin ottelussa. Hyökkäys lähti Levangerin omalta alueelta nopeilla pystysyötöillä, oikeaan laitaan, mistä se pelattiin yksin kuudentoista viivalle jääneelle Robert Stenelle. Stenen veto meni juuri syöksyvän Jesse Östin ali.

SJK ei kuitenkaan suostunut jäämään tasapeliin ja voittomaali oli komea. Se sai alkunsa kun Jordan Mustoe pelasi Hambon laidalta vauhtiin. Hambo kuitenkin leikkasi sisään ja näki takaa kuudentoista kaarta kohti tulevan Johannes Laaksosen ja syötti pallon hänelle. Laaksonen sijoitti pallon komeasti verkkoon.

Aivan ottelun lopussa Levanger sai vielä painetta SJK:n päätyyn, mutta loppunumerot piti ja SJK voitti ensimmäisen harjoitusottelunsa Espanjassa. Lauantaina jatketaan pelejä, kun SJK kohtaa norjalaisen Mjöndalenin.

Voitto on aina tärkeä asia. Voiton lisäksi se mikä on tärkeää, on se että saimme tänään hyvin laajalle pelaajaporukalle peliaikaa. Vähintään 30 minuuttia viimeisillekin vaihtomiehille, joten hyvät minuutit saatiin laajalle pelaajaryhmälle. Kolme ihan hienoa maalia tehtiin. Tottakai kun kaksi maalia meni omiin, niitä katsotaan ja analysoidaan, että mitä voidaan tehdä paremmin niissä tilanteissa, sekä tietysti koko pelissäkin. Mutta kaikenkaikkiaan paljon positiivista. Ensimmäinen matsi ulkona, ensimmäinen matsi luonnonnurmella, parin päivän treenauksen jälkeen. Ja paljon positiivisia ja hyviä asioita oli pelin sisällä, kommentoi SJK:n päävalmentaja Tommi Kautonen ottelun jälkeen.

Kiva oli päästä pelamaan nyt ja kiva tehdä voittomaali. Hambolle kiitokset hyvästä syötöstä siihen. Peli oli ihan tasapainoinen, mutta paljon on vielä kehitettävääkin. Hienoa että voitto tuli, kommentoi voittomaalin tehnyt SJK:n Johannes Laaksonen, joka pelasi ensimmäisen 90-minuuttisensa tänä talvena.

SJK: Jesse Öst MV, Joel Mero, Marc Vales, Reuben Ayarna (46’ Jesse Sarajärvi), Johannes Laaksonen, Maximo Tolonen, Matti Klinga, Ville Tikkanen (46’ Joonas Sundman), Jarkko Hurme (46’ Dani Hatakka), Emile Paul Tendeng (61’ Jordan Mustoe) ja Aristote Mboma (61’ Vahid Hambo).