123 456 7890

SJK onnistui viimein voittamaan FC Lahden Veikkausliigassa ja samalla maalejakin nähtiin komeat lukemat. Päivän sankareita oli Jussi Vasara, joka teki avausosuman ja Roope Riski, joka viimesteli kahdesti, nousten jälleen Veikkausliigan maalipörssin kärkeen kymmenellä maalillaan. Maalinteossa onnistui myös ensimmäistä kertaa Veikkausliigassa Youness Rahimi. Iloisen päivän kohokohtia oli myös SJK-ikoniksi nousseen Richie Dormanin paluu pelikentille. SJK kohtaa seuraavaksi HIFK:n Sonera Stadiumilla Helsingissä lauantaina 30.7. klo 16.00. SJK ja Härmän Liikenne järjestää otteluun Seinäjoelta bussikuljetuksen ja siihen voi ilmoittautua tästä linkistä.

Kuvat Antti Huhtamäki, luvaton käyttö kielletty

SJK – FC Lahti 4-1 (2-1)
1-0 9 min Jussi Vasara
1-1 14 min Rafael
2-1 41 min Roope Riski
3-1 85 min Youness Rahimi
4-1 90+1 min Roope Riski rp

Ottelu alkoi SJK:n hallinnassa ja FC Lahti kyttäsi vastahyökkäyksiä. SJK siirtyi ottelussa johtoon yhdeksännellä minuutilla. Johannes Laaksonen keskitti vasemmalta laidalta maalille Jussi Vasaralle, joka ohjasi pallon taidokkaasti maaliin.

SJK oli erittäin lähellä siirtyä jo kahden maalin johtoon 13. minuutilla. Tuco ryöväsi pallon erittäin helposti Duarte Tammilehdolta. Tuco eteni boksiin, peippaili hetken ja syötti sen jälkeen Roope Riskille, mutta Lahden Santeri Pakkanen venyi erinomaiseen torjuntaan. Lahti pääsi vastaiskuun ja tasoitti pelin 1-1:een lähes tyhjästä. Rafael pääsi Henri Aallon palautukseen väliin ja zippasi pallon maaliin boksin rajalta.

Vierasjoukkue ei tasoitusmaalinkaan jälkeen päässyt peliin mukaan, vaan SJK hallitsi täysin. Lahti joutui suorittamaan kaksi pelaajavaihtoa jo ensimmäisellä puoliajalla.

SJK loi muutamia hyviä paikkoja puolen tunnin kohdalla. Tucon yrityksen Pakkanen torjui ja Riskin laukaus meni hieman yli.

Kotiyleisö sai aihetta riemuun 41. minuutilla. SJK liikutti Lahden pakkaa niin kauan, että tilaa löytyi. Sitten Matej Hradecky syötti Johannes Laaksoselle, joka jatkoi ensimmäisellä kosketuksella Roope Riskille, joka tuikkasi pallon maaliin Santeri Pakkasen edestä. Maalia edelsi 18 perättäistä syöttöä.

Ensimmäisen puoliajan lopulla Matej Hradecky purjehti komeasti boksiin HJK-ottelun tavoin, tällä kerralla viimeistely ei kuitenkaan onnistunut ja tauolle mentiin 2-1-tilanteessa.

52. minuutilla Roope Riski pääsi laukomaan Jussi Vasaran syötöstä, Santeri Pakkanen torjui vaivoin. Toisella puoliajalla Lahtikin pääsi peliin, mutta varsinaiset maalipaikat olivat vähissä.

71. minuutilla Matej Hradecky laukoi hyvin, mutta pallo viuhui hieman ohi maalin. Lahden paras tasoituspaikka tuli 78. minuutilla. Hassan Sesay antoi vapaapotkun boksiin ja Mikko Hauhia pääsi laukomaan lähietäisyydeltä, mutta SJK-puolustus pystyi blokkaamaan Lahden kapteenin yrityksen.

83. minuutilla nähtiin kauan odotettu hetki, kun Richard Dorman tuli kentälle. Dorman loukkaantui pahasti viime vuoden elokuussa. Dorman on tällä kaudella pelannut muutamassa ottelussa SJK Akatemian riveissä ja SJK:n edustusjoukkueessa kesäkuussa kahdessa ottelussa. Tämä oli Dormanille ensimmäinen kotiottelu edustusjoukkueessa 11 kuukauteen.

Lahden pyristelyt loppuivat 85. minuutilla. Riski laukoi ja pallo jäi pyörimään maalin edustalle. Youness Rahimi kiitti ja iski avausmaalinsa tämän kauden Veikkausliigassa.

Ottelun viimeinen maali tuli lisäajalla. Roope Riski laukoi ja Lahden puolustaja Boris Tatar torjui kädellään. Roope Riski laukoi pallon varmasti maaliin ja nosti kauden maalimääränsä jo kymmeneen.

Eka puoliaika oli tosi huono meiltä. Oltiin koko ajan perässä. Tauolla oltiin tuloksenkin puolesta perässä. Ryhdistäydyttiin ja toinen puoliaika oli selkeästi parempi. Kun oltiin siirtymässä hyökkäävämpään ryhmitykseen hakemaan tasoitusta, tuli pieni flipperi, 3-1 ja peli oli ohi, sanoi FC Lahden puolustaja Jani Tanska.

Eka puoliaika oli meiltä kauden heikointa. Täytyy selvittää, miksi ei oltu valmiita. Meillä oli kolme toimintakyvytöntä jo ensimmäisellä puoliajalla. Valmistautuminen ei ole mennyt nappiin. Toiselle puoliajalla ryhdistäydyttiin ja oli vain ajan kysymys, milloin tehdään maali. Paikkoja oli vaikka kuinka paljon ja rankkarinkin olisi voinut meille viheltää. Kun joukkueella on vaikea vaihe, tuntuu että kaikki tuomiotkin menevät vastaan eikä ole onnea. Oltiin toisella puoliajalla tosi vahvasti niskan päällä, sanoi FC Lahden päävalmentaja Toni Korkeakunnas.

Valmistaudun jokaiseen peliin niin kuin pelaisin. Oli hieno päästä kokemaan tuo tunnelma, ei sitä turhaan kehuta. Se antaa lisäboostia omaan pelaamiseen. Ensimmäisellä puoliajalla tuhlailtiin paikkoja. Toinen puoliaika oli tiukempi, siinä olisi voinut tulla tasoituskin. Ansaittiin kuitenkin kolme pistettä tästä ottelusta, sanoi SJK:n maalivahti Jere Koponen.

Oltiin parempia tänään. Toisella puoliajalla tuli pieni huono hetki meille, mutta päästiin yli siitä. Pidettiin palloa ja luotiin tilanteita. Ansaittu voitto. BATE-otteluparista voi ottaa paljon positiivista mukaan ja jatkaa hyvällä itseluottamuksella liigassa, sanoi tänään kaksi maalia syöttänyt Johannes Laaksonen.

Peli olisi voinut ratketa jo paljon aikaisemminkin. Ekalla puoliajalla oli paljon paikkoja ja upeita juttuja. Kun eroa on vain yksi maali, vastustaja loi toisella puoliajalla painetta, mutta pelaajat puolustivat loistavasti. Puolustettiin ne hetket, päästiin peliin mukaan ja tehtiin vielä lopussa maaleja. Ansaittu voitto, sanoi SJK:n päävalmentaja Simo Valakari.

Seuraava ottelu on HIFK – SJK ensi lauantaina 30.7. Seuraava kotiottelu on lauantaina 6.8. klo 16.00 ja silloin OmaSp Stadionille saapuu KuPS.

SJK:Jere Koponen MV, Henri Aalto, Matej Hradecky (73› Youness Rahimi), Johannes Laaksonen, Jussi Vasara (73› Matti Klinga), Ariel Tuco Ngueukam (83› Richie Dorman), Roope Riski, Teemu Penninkangas, Jarkko Hurme, Abdoulaye Meite ja Mehmet Hetemaj.

Lehdistötilaisuus videolla:

Ottelun videokooste: