123 456 7890

Ariel Tuco Ngueukam löysi upealla keskityksellä Roope Riskin toisen puoliajan loppupuolella, aivan maalin edestä, eikä Riski erehtynyt avopaikasta. Siten SJK jatkaa Pohjanmaan valtiaana. Voiton myötä SJK nousi sarjataulukossakin rakkaan vihollisensa yläpuolelle. Taakse jäi samalla myös FC Lahti ja HIFK. Päivän ottelussa oli kaikkea mitä paikallispelistä voi toivoa. SJK hallitsi peliä, mutta myös VPS:llä oli omat paikkansa. Pelissä nähtiin myös kovia taklauksia ja kaikin puolin hyvää jalkapalloa. Vain sää olisi voinut suosia paikallisottelua paremmin. Ilahduttavaa oli myös Timo Tahvanaisen paluu pelikentille pitkän loukkaantumisen jälkeen. SJK:n tiukka viikko jatkuu heti ensi lauantaina, kun se matkustaa viime kauden hopeajoukkue RoPS:n vieraaksi Rovaniemelle. Ensi viikolla pelataan vielä viimeinen ottelu Veikkausliigaa Seinäjoen Keskuskentällä, ennen siirtymistä uudelle OmaSp Stadionille kesäkuussa.

Kuvat Marko Tuominiemi, luvaton käyttö kielletty.

SJK – VPS 1-0 (0-0)
1-0 88 min Roope Riski

Viidennellä minuutilla VPS sai vapaapotkun ja Pyry Soiri pääsi laukomaan jatkotilanteessa hyvästä paikasta, mutta laukaus karkasi selvästi yli maalin. SJK sai muutaman kerran pallon boksiin hyvään paikkaan, mutta VPS-puolustus pääsi keskityksiin väliin. 27. minuutilla Tarmo Kink pääsi laukomaan vasurillaan boksin rajalta, mutta laukaus epäonnistui. Pari minuuttia myöhemmin SJK sai jälleen kulmapotkun. Johannes Laaksonen keskitti ja Abdoulaye Meite puski, mutta VPS-vahti Evgeni Kobozev torjui.

SJK sai pallon kertaalleen maaliin ensimmäisellä puoliajalla. 34. minuutilla Roope Riski zippasi pallon maaliin Johannes Laaksosen syötöstä, mutta tilanne oli paitsio.

54. minuutilla Youness Rahimi nousi hienosti vasemmalta laidalta ja syötti Jussi Vasaralle maalille, mutta Ville Koskimaa pystyi blokkaamaan sen verran, että Kobozev onnistui torjumaan. Seuraavalla minuutilla Riski syötti ja Rahimi laukoi, mutta VPS-puolustus oli jälleen välissä.

Tunnin kohdalla VPS pääsi hetkeksi peliin mukaan SJK:n pitkän painostusvaiheen jälkeen. Andre Clennon rynnisti boksiin ja laukoikin hyvin, mutta Mihkel Aksalu torjui vedon kulmapotkuksi. Pian tämän jälkeen Loorents Hertsi syötti Clennonin läpi, mutta Mihkel Aksalun rohkea vastaantulo ja Clennonin liukastelu pitivät tilanteen 0-0:ssa. VPS sai perään kulmapotkun ja Jonas Levänen laukoi erinomaisesti, mutta laukaus kolahti kotijoukkueen onneksi tolppaan.

Timo Tahvanainen teki paluun pelikentille reilun kuukauden tauon jälkeen. Tahvanaisen pelissä ei näkynyt pitkä poissaolo pätkääkään, intoa vaan oli tavallistakin enemmän. SJK:ssa Tahvanainen on totuttu näkemään vasemman pakin paikalla, mutta tänään hän pelasi hyökkäyspäässä. Ottelu oli samalla Tahvanaisen uran 100. Veikkausliigassa.

Tuco harhautteli upeasti itsensä vetopaikkaan 80. minuutilla ja laukoikin hyvä. Kobozev torjui ja seurauksena oli kulmapotku, josta ei kuitenkaan tullut tulosta.

Ottelun ratkaisu nähtiin 88. minuutilla. Teemu Penninkangas pelasi hyvin vasemmassa laidassa ja syötti juoksuun Tucolle. Tuco nöyryytti kaksinkamppailussa Kevin Pethiä aivan totaalisesti ja antoi tämän jälkeen täydellisen pallon maalille Roope Riskille, joka puski voittomaalin.

Vaasa on pelannut tällä kaudella rohkeasti pallonhallintapeliä, mutta ihan sellaista ei nähty kuin aiemmin. He olivat suoraviivaistaneet peliään, kuten jo viime ottelussaan jossa saivat tulosta. Meiltä mielestäni ehjä ysikymppinen ja meidän pelinrakentelu toimi hyvin. Mitä pidemmälle ottelussa mentiin, sitä selvempää alkoi olla että se joka tekee ottelussa maalin, on me. Ja lopussa saimme sitten palkinnon, kommentoi SJK:n puolustaja Henri Aalto.

Täysin ansaittu voitto. Jatkoimme siitä mihin Kuopiossa jäätiin. On ollut hieno nähdä tämän kolmen viikon aikana mikä rauha on ollut joukkueessa. Kaikki pelaajat ovat olleet harmissaan tuloksista, mutta silti kaikista on näkynyt semmoinen että me halutaan kääntää tää homma. Missään nimessä ei olla vielä siellä missä halutaan, vielä on paljon tehtävää, mutta taas mentiin eteenpäin, kommentoi SJK:n päävalmentaja Simo Valakari ottelun jälkeen.

SJK kohtaa ensi lauantaina Veikkausliigassa RoPS:n vierasottelussa. Ottelu alkaa klo 16.00 ja peli näkyy suorana ISTV ja Ruutu+ palveluiden kautta.

SJK: Mihkel Aksalu MV, Henri Aalto, Matej Hradecky, Johannes Laaksonen, Jussi Vasara (79› Timo Tahvanainen), Roope Riski, Tarmo Kink, Teemu Penninkangas, Jarkko Hurme, Youness Rahimi (65› Ariel Tuco Ngueukam) ja Abdoulaye Meite.

Ottelun lehdistötilaisuus videolla:

Ottelun videokooste