123 456 7890

Tapahtumarikas ja viihdyttävä ottelu nähtiin Seinäjoen Keskuskentällä, kun SJK kaatoi Pohjanmaan paikallisvastustaja Vaasan Palloseuran. SJK oli jo kahdesti menossa pelissä menojaan, mutta VPS tuli molemmilla kerroilla vielä mukaan otteluun. Koko päivän jatkunut vesisade taukosi ottelun aikana, mutta se oli pehmentänyt ja liukastanut kentän. SJK:n voiton avain oli kuitenkin onnistunut syöttöpeli ja pelaajat pelasivat suurella sydämellä oman joukueen puolesta. Pelit jatkuvat jälleen kovalla tahdilla ja jo torstaina SJK kohtaa vieraskentällä IFK Mariehamnin.

SJK – VPS 3-2 (1-1)

1-0 10 min Cedric Gogoua

1-1 24 min Juho Mäkelä rp.

2-1 49 min Toni Lehtinen rp.

3-1 58 min Akseli Pelvas

3-2 64 min Juho Mäkelä

Ottelun toisella minuutilla Toni Lehtinen laukoi 16-alueen rajalta ja pallo kimposi Akseli Pelvakselle, joka sijoitti pallon tarkasti maaliin. SJK:n harmiksi tilanne oli kuitenkin paitsio. Yhdeksännellä minuutilla SJK:n johtomaali oli lähellä. Cedric Gogouan pitkä syöttö tavoitti Jussi Vasaran. Vasara jatkoi boksiin Toni Lehtiselle, joka harhautti VPS-vahti Henri Sillanpään ulos tilanteesta, lopulta Ville Koskimaa pelasti tilanteen maaliviivalta. Tilannetta seurasi kulmapotku, jonka Wayne Brown antoi takatolpalle. Cedric Gogoua nousi korkeimmalle ja puski kauden avausmaalinsa.

19. minuutilla Toni Lehtinen laukoi kovaa boksin rajalta, mutta laukaus suuntautui liiaksi päin ja Sillanpää torjui. Muutama minuutti tämän jälkeen VPS sai vapaapotkun noin 20 metristä. Tony Björkin laukoi matalan ja tarkan vedon, jonka Mihkel Aksalu torjui aivan alakulmasta. Seuraavaksi Björk antoi kulmapotkun, joka aiheutti hässäkän SJK:n maalille. Richard Dorman rikkoi Eero Tammista ja pallo vietiin pilkulle. Juho Mäkelä laukoi rangaistuspotkun varmasti maaliin. 34. minuutilla Eero Tamminen pääsi laukomaan erinomaisesta paikasta, mutta kova veto meni hiukan yli maalin.

Toinen puoliaika alkoi kotijoukkueen kannalta hyvin. 49. minuutilla Jussi Vasara syötti boksiin Toni Lehtiselle ja Henri Sillanpää kaatoi hänet. Seurauksena oli rangaistuspotku, jonka Lehtinen itse laukoi varmasti maaliin. Lisää tuli kymmenisen minuuttia myöhemmin. Johannes Laaksonen ja Mehmet Hetemaj voittivat pallon keskialueella ja Laaksonen tarjoili erinomaisen läpisyötön Akseli Pelvakselle. Pelvas ohitti ensin Miika Niemen helponnäköisesti, väisti sen jälkeen Ville Koskimaan taklauksen ja lopuksi zippasi pallon yli Henri Sillanpään. Kaunis maali.

Peli näytti ratkenneelta, mutta sitä se ei ollut. 64. minuutilla Jesper Engström laukoi vajaasta parista kympistä ja Juho Mäkelä ohjasi pallon maaliin pilkun tuntumasta. Pari minuuttia tämän jälkeen SJK sai kulmapotkun, jonka Wayne Brown pelasi lyhyenä Johannes Laaksoselle. Laaksonen sai jalkansa vapaaksi Loorents Hertsin estelyistä huolimatta ja laukoi, mutta Henri Sillanpää torjui. Akseli Pelvas laukoi reboundin maaliin, mutta tilanteessa oli SJK-pelaajan rike ennen sitä. 70. minuutilla Tuco pääsi laukomaan hyvästä paikasta Johannes Laaksosen esityön jälkeen, mutta laukaus jäi heppoiseksi ja Sillanpää torjui helposti. Mäkelän kavennusmaalin jälkeen VPS ei saanut enää luotua maalipaikkoja, joten pisteet jäivät Seinäjoelle tapahtumarikkaan pelin jälkeen.

Tavallinen derby, tunteita vähän enemmän kuin normaalisti. Paljon kyseenalaisia maaleja, mikä kai kuuluu derby-peleihin. Tiukka peli, tultiin vielä maalin päähän ja saatiin vähän painetta luotua, se ei taaskaan riittänyt. Lähdetään keräämään voimia seuraavaan peliin. Ensimmäisen puoliajan puolustuspeli oli ihan hyvää. Toisella pakka ehkä vähän levisi tietyssä vaiheessa turhaan. Viihdyttävä tapahtuma, viisi maalia ja paljon kyseenalaisia tilanteita, sanoi VPS:n maalivahti Henri Sillanpää.

Peli oli vuoristorataa. Tuntui, että peli hallussa useastikin, mutta VPS tuli aina mukaan peliin. Derbyissä ei ikinä luovuteta. Hieno tapahtuma, toki senkin takia, että voitettiin. Molemmat joukkueet antoivat kaikkensa ja peli oli aika viihdyttävä varmasti, sanoi Jussi Vasara.

SJK ansaitsi voittonsa. Varsinkin ensimmäisellä puoliajalla SJK:n pallollinen pelaaminen oli parempaa kuin meillä. Päästiin rankkarin kautta mukaan peliin. Pelattiin taistelun kautta. SJK pystyi käyttämään omia pystyjuoksujaan ja sai kahden maalin johtoaseman. Ero syntyi siinä. Puolustettiin hiukan naiivisti. SJK oli maalin verran parempi, rimpuiltiin mukana, tehtiin tästä kuitenkin peli, sanoi VPS:n päävalmentaja Olli Huttunen.

Ansaittu voitto, jätkät pelasivat hyvin. Tiesimme, että olemme menossa oikeaan suuntaan. Olemme pelanneet hyvin, mutta tulosta ei ole tullut. 33 pelin sarjassa, kun tekee oikeita asioita, niin tuloksetkin ovat hyviä. Pelattiin joukkueelle ja logolle. Fyysisesti raskaat olosuhteet, jätkät pelasivat hienosti. VPS laittoi meidät ahtaalle ja sai painetta. Nyt lähdetään Maarianhaminaan ja sen jälkeen mietitään vasta eurocupia, sanoi SJK:n päävalmentaja Simo Valakari.

Ottelun parhaana palkittiin SJK:n keskikenttäpelaaja Jussi Vasara. Kaksi tähteä meni VPS:lle kahdesti osunut Juho Mäkelä ja yksi tähti SJK:n kapteeni Pavle Milosavljevicille.

SJK: Mihkel Aksalu MV, Richie Dorman (75› Henri Aalto), Pavle Milosavljevic, Johannes Laaksonen, Jussi Vasara (90› Juho Lähde), Wayne Brown, Toni Lehtinen (62› Ariel Tuco Ngueukam), Zeljko Savic, Akseli Pelvas, Cedric Gogoua ja Mehmet Hetemaj.

SJK ei kauaa saa juhlia Pohjanmaan herrana, sillä seuraava ottelu pelataan jo tulevana torstaina, 25.6. klo 18.30 Maarianhaminassa. SJK matkustaa jo tiistaina iltapäivällä kohti Ahvenanmaata ja palaa IFK Mariehamn – SJK ottelun jälkeen perjantaina.

Ottelukooste:

Lehdistötilaisuus: