123 456 7890

Seinäjoen Jalkapallokerho pelasi A-junioreiden SM-sarjan toisessa kohtaamisessa Wallsport Areenalla tasan Turun Palloseuraa vastaan. SJK nousi alle 10 minuuttia ennen pelin loppua johtoasemaan, mutta vahvasti pelanneet turkulaiset väänsivät vielä tasoituksen muutama minuutti ennen päätösvihellystä.

SJK U19 – TPS U19 2-2 (0-1)
26 min 0-1 Sami Villanen
52 min 1-1 Tuomas Lähdesmäki
83 min 2-1 Joonas Ala-Hukkala
87 min 2-2 Lucas Gabrielsson

Ottelun ensimmäisellä puoliajalla TPS tuli todella vahvasti päälle ja vei varsinkin alkupuoliskoa selvästi. Sami Villanen iski 26 minuutilla vielä TPS johtomaalinkin ja näytti että vierailijat olisivat tällä kertaa liian vahvoja.

Puolen tunnin pelin jälkeen peli kuitenkin hieman tasoittui ja SJK:kin pääsi mukaan. Tilanteita ei kuitenkaan saatu luotua ja näin puoliajalle mentiin edelleen vierailijoiden johtaessa.

SJK aloittaa toisen puoliajan aivan eri ilmeellä ja luo tukun paikkoja TPS maalille. Vain viiden minuutin pelin jälkeen Tuomas Lähdesmäki hassuttelee itsensä tilanteeseen ja iskee tasoituksen, kun pelikellossa on 52 minuuttia pelattuna.

SJK saa maalista entistä enemmän virtaa hallinta on selvästi mustapaitaisella joukkueella. Lisämaaleja ei kuitenkaan synny ja niin hyvä hallintajakso hieman kuihtuu ja TPS alkaa vyöryttämään hyökkäyksiä Paavo Valakarin vartioimalle maalille.

Pelikello käy jo viimeistä kymmenminuuttista, kun SJK saa kulmapotkun ja sen jälkitilanteessa pallo pelataan mukaan nousseelle toppari Joona Ala-Hukkalalle, joka tällä kovaa pallon oikeaan alakulmaan ja SJK:n komeasti johtoon.

TPS ei kuitenkaan luovuta ja vain viisi minuuttia ehtii kulua, kun peli on jälleen tasan. Tilanteesta jää kuitenkin hieman jossiteltavaa, sillä ennen maalin syntyä, saa Antti Viita kyynerpäästä naamaansa ja hän jää makaamaan kentän pintaan. Tuomarin olisi peli kenties pitänyt viheltää poikki, mutta peli jatkui ja Lucas Garbrielsson siirtää keskeltä melkoista maalinedusruuhkaa pallon verkkoon. Nenästä verta valuen, Antti Viita tulee vaihtoon tilanteen jälkeen.

Loppunumerot jäävät noihin 2-2:een ja vaikka kolmekin pistettä oli pelistä tarjolla, voi SJK U19 joukkue olla tyytyväinen esitykseensä, sillä TPS kuuluu sarjan ehdottomiin ennakkosuosikkeihin.

Seuraavaksi SJK U19 kohtaa vierasottelussa FC Jazzin, keskiviikkona 15.5.

SJK U19: Paavo Valakari, Tuomas Rintamäki, Antti Viita, Joonas Ala-Hukkala, Jaakko Vihanta (69. Tuukka Hiltunen), Tuomas Lähdesmäki, Aleksi Ahde, Aleksi Leppänen, Janne Tuohisaari (87. Arttu Aromaa), Antti Palomäki (62. Niko Laaksonen), Elias Ahde (90. Panu Leppä)