123 456 7890

Kuva Sami Välikangas SJK – HIFK ottelusta, luvaton käyttö kielletty.

SJK hakee Sixten Boströmin johtamaan valmennusryhmään uusia vahvistuksia ja mukaan on liittynyt kaksi uutta jäsentä. Jalkapallon data-analyytikko Axel Storbacka ja espanjalainen jalkapallovalmentaja Rodrigo Hernando Gonzaléz. Molemmat ovat toistaiseksi koeajalla ja lopullinen päätös jatkosta tehdään myöhemmin.

Rodrigo Hernando on 35-vuotias espanjalainen jalkapallovalmentaja, jolla on usean vuoden kokemus juniorivalmennuksesta Espanjassa Malagán organisaatiossa sekä Dubain Spanish Soccer Schoolista. Aikuisten puolella hän on valmentanut Mongolian pääsarjassa ja kakkosvalmentajana Portugalin pääsarjassa pelaavassa Estorilin joukkueessa. Hänellä on UEFA-Pro -lisenssi sekä yliopistotason tutkinto urheiluvalmennuksesta.

Helsingistä lähtöisin oleva Axel Storbacka on koonnut oman tietokantansa Veikkausliigan ja SJK:n pelitapahtumista ja niihin vaikuttavista seikoista. Näihin tietoihin perustuen hän on kehittänyt Expected Goals -mallin, joka on todennäköisesti Suomessa ainoa laatuaan. Jalkapallon data-analyysia käytetään apuna taktisella tasolla, pelaajien suoritusten mittauksissa sekä rekrytoinnissa. Maailmalla vastaavaa mallia käyttää useat huippuseurat.

SJK kohtaa lauantaina vierasottelussa FC Lahden. Ottelu alkaa klo 17:00. Seinäjoella peliä voi seurata Carlsberg Sports Barissa OmaSp Stadionilla Lisäksi peli on osa Ruutu+ -palvelun Superviikonloppua, jonka aikana kaikki ottelut näkyvät rekisteröityneille käyttäjille ilmaiseksi. SJK:n seuraava kotiottelu on perjantaina 12.5. klo 20:00, kun Jyväskylän JJK tulee vieraaksi OmaSp Stadionille. Ottelun ennakkoliput ovat myynnissä SJK:n verkkokaupassa.