123 456 7890

Seinäjoen Jalkapallokerhon virallinen Facebook-tili, SJK – Seinäjoen Jalkapallokerho, rikkoi viime perjantaina, maagisen kahden tuhannen tykkääjän rajan.

Sosiaalisen median ykkösnimeksi noussut Facebook on SJK:lle tärkeä kanava, jonka kautta se tiedottaa kannattajilleen myös pienemmistä uutisista sekä tapahtumista, joista ei voi lukea SJK nettisivuilla ja siten tavoittaa ihmisiä jotka eivät välttämättä muuten eksyisi koskaan nettisivuille. Sosiaalisen median kautta seura tulee lähemmäksi ihmisiä ja ihmiset seurassa entistä tutummaksi.

SJK on ollut alusta alkaen Suomifutiksen yksi edelläkävijöistä internetin sosiaalisen median saralla. SJK:n kannattajaryhmä Klopit, aloitti ensimmäisenä otteluiden liveseurannan Twitter palvelussa ja SJK oli ensimmäisinä seuroina mukana Facebookissa. SJK Instagram tilikin on varmasti ensimmäisiä Suomessa toimivista jalkapalloseuran ylläpitämistä tileistä. Instagramin kautta voi jakaa valokuvia ja lyhyitä videopätkiä. Myös Kloppien Youtube-kanava toimii SJK videoiden virallisena jakopalveluna.

Ensimmäinen SJK Facebook sivusto keräsi nopeassa ajassa yli tuhat seuraajaa, mutta Facebookin sääntöjen muuttuessa, tuo vanha sivusto jouduttiin sulkemaan ja työ alkoi alusta. Nyt SJK:ta seuraa Facebookissa yli 2000 ihmistä ja sivuston viikottainen kokonaiskattavuus on keskiarvoltaan jopa 8500 ihmistä / viikko. Mahdollinen tavoitettavuus on jopa 300 000 ihmistä. Virallisen Facebook sivun lisäksi myös SJK Kannattajilla on omat sivustonsa, joilla on seuraajia n. 300 henkeä.

SJK Facebook tili ylitti 2000 seuraajan rajan juhannusaattona noin klo 19.00

SJK Kiinnostaa myös ulkomailla

Facebook sivujen seuraajista, eli tykkääjistä, osa tulee myös ulkomailta, sillä SJK kiinnostaa myös Suomen rajojen ulkopuolella.

Eniten seuraajia Suomen ulkopuolelta tulee Yhdysvalloista, Virosta ja Serbiasta. Mutta myös Brittein saarillla, Espanjassa ja Brasiliassa on useita aktiivisia seuraajia.

Tämä tietenkin on seurausta SJK:ssa pelaavista pelaajista noista maista, mutta lisäksi innokkaita kannattajia on löytynyt jo 13 muusta maasta, joten seuraajia on kaiken kaikkiaan yhteensä 20:sta maasta.

Jalkapallo on kansainvälinen Kuningaslaji ja internetin kautta maailma on tullut pienemmäksi, joten ihmiset voivat löytää uuden suosikkiseuransa vaikka toiselta puolelta maailmaa. Facebookin kautta SJK on saanut tietää että mm. Turkissa on innokas SJK kannattajaosastonsa ja Serbiasta on jo ottelureissun ajankohtaakin lyöty lukkoon.

Joka tapauksessa jo Keskuskentän katsomoista voi bongata kansainvälistä tunnelmaa, sillä SJK Kannattajiin kuuluu suomalaisten lisäksi useita ulkomaalaisia. Osa näistä on reissannut SJK:n mukana ympäri Suomen jo useamman vuoden ajan, osa innostunut touhusta vasta tällä kaudella.

Jos SJK joskus nousee Veikkausliigaan, voi vain olettaa että kiinnostus ulkomaillakin vain kasvaa. Saati sitten jos SJK pääsee joskus tulevaisuudessa vaikkapa eurokentille?

SJK kiinnostaa myös maailmalla ja mukana on myös ulkomaalaisia kannattajia.

Linkit ja tilastot??

SJK Facebook löytyy osoitteesta: www.facebook.com/SJK07
– Yli 2030 seuraajaa, viikottainen kokonaiskattavuus 8500 ihmistä / viikko. Mahdollinen tavoitettavuus jopa 300 000 ihmistä.

SJK Twitter löytyy osoitteesta: www.twitter.com/SJK07fi
– Noin 400 seuraajaa, kokonaiskattavuus tuhansia ihmisiä.

SJK Instagram löytyy käyttäjänimellä @sjk07 ja kuvavirtaa voi seurata täältä: web.stagram.com/n/sjk07/
– Yli 100 aktiiviseuraajaa, satoja tykkäyksiä ja satakunta kuvaa jaettuna. Käyttäjät voivat jakaa omia kuviaa ja linkittää niihin SJK:n, jolloin kuva näkyy SJK:n tilillä.

Klopit Twitter löytyy osoitteesta: https://twitter.com/Klopit?
– Yli 500 seuraajaa ja noin 5000 twiittiä.

Klopit YouTube kanava löytyy osoitteesta: http://www.youtube.com/user/Kluuperit?
– Yli 50 000 näyttökertaa. Kaikki SJK Uuutiset julkaistaan tämän tilin kautta.