123 456 7890

Ryhmille vuokrattavissa oleva OmaSp Gaming House laajentaa kuntosalityyppiseksi, kuukausikortilla toimivaksi avoimeksi pelitaloksi. Kyseessä on aivan uusi idea.

Kaksikymmentä konetta ja näyttöä. Näyttävät, siistit tilat ja viimeisenpäälle set-upit pelituoleista lähtien. Tämä on ensimmäinen laatuaan Suomessa. Kuukausikortilla leimaa itsensä sisään, käy pelaamassa ja lähtee pois, kuvailee Seinäjoella starttaavaa pelitaloa, SJK eSports joukkueen manageri Pekka Riihimaa.

SJK:n elektronisen kilpapelaamisen joukkue on ollut toiminnassa reilun vuoden ja se on tullut vahvasti lajin kartalle, ei pelkästään kilpatoiminnan kautta, vaan organisaationa joka järjestää tapahtumia ja edistää tietoutta kilpapelaamisesta. Yksi tärkeä osa toimintaa on ollut oma pelitalo, eli OmaSp Gaming House. Seinäjoella sijaitseva pelitalo on ollut heinäkuusta lähtien seuran omien kilpapelaajien harjoituspaikkana, jossa joukkue on voinut majoittautua ja keskittyä harjoittelemiseen valmentajiensa alaisuudessa.

Syksyllä pelitaloa alettiin vuokrata viikonloppuisin myös muille peliorganisaatioille sekä muille ryhmille, kuten syntymäpäiväjuhlien pitopaikaksi. Nyt ajatusta kuitenkin laajennetaan entisestään ja kevään aikana tilat laajenevat. Pelitaloon tulee yhteensä kaksikymmentä huippupelikonetta kaikilla lisävarusteilla. Lisäksi sinne tulee PS4-pelikonsolit. Taloon tulee kulunvalvonnat ja vartioinnit, ja kuka vaan voi ostaa kuukausikortin pelitaloon – aivan kuten mihin tahansa kuntosaliin. Kaikki koneet ja talon palvelut ovat käytössä, aivan kuten kuntosalilla kaikki laitteet.

– Uusi tila tuo tähän sen kulman, että sinne voi tulla ilman varausta, silloin kun pelaajalle itselleen parhaiten sopii. Siksi kuntosalivertaus toimii tähän hyvin, Riihmaa kommentoi.

Ehkä emme ihan heti ole avoimena 24 tuntia vuorokaudessa, mutta tarkoitus on että taloon tulee iltavuorot, jopa myöhään yöhön. Ruuhka-aika oletettavasti olisi viiden ja seitsemän välillä, mutta haluamme palvella pidemmillä ajoilla myös niitä jotka eivät halua tulla ruuhkaan. Ja yö on monesti se aika kun pelurit pelaa, arvioi Riihimaa.

Sinne tulee valvojat, valvontakamerat ja kuukausikorttilaiset tekevät sopimukset, joissa sitoutuvat yhteisiin käytäntöihin. Haluamme siitä viihtyisän ja turvallisen paikan kaikille pelaajille.

Talossa voi pelata mitä peliä haluaa, mutta sen lisäksi on mahdollisuus järjestää teemailtoja.

Esimerkiksi kun on isoja maailmanlaajuisia tapahtumia tai turnauksia, voimme järjestää konseptin sen mukaan samaan aikaan. Eli seurata tapahtumaa yhdessä muiden samanhenkisten kanssa, itse osallistuen mukaan pelaamalla. Pääsääntöisesti jokainen voi kutenkin pelata ja treenata sitä mitä itse haluaa. Siellä on valmiina kaikki suosituimmat pelit, Riihimaa kuvaa.

Sinne tulee pleikkarinurkkaus, sohvat ja muut sosiaaliset tilat, jotta pelaajat pystyvät viettämään samalla myös aikaa yhdessä. Pyrimme siihen että se olisi ennen kaikkea ajanviettopaikka, jossa rakennetaan yhteisöä ja kulttuuria. Mutta samalla haemme sinne kilpapelaamisen kulttuuria. Että ihmiset tulisivat sinne nimenomaan treenaamaan. Kuntosaleilla on myös personaltrainerit, joten kyllä mekin semmoiset saamme tuotua jossain vaiheessa mukaan.

Tämä on mahtava juttu Seinäjoelle, mutta tämä on myös monistettavissa muualle, sanoo Riihimaa lopuksi.

Kilpapelaamisen lisäksi SJK eSports järjestää tapahtumia ja toimii yhteistyössä emoseura SJK:n jalkapallopuolen ottelutapahtumissa. Kilpapelaaminen on maailman nopeiten kasvava laji ja SJK oli Suomessa ensimmäisten urheiluseurojen joukossa, laajentaessaan mukaan elektronisen urheilun maailmaan. Löydät lisätietoa SJK eSportsin toiminnasta SJK:n nettisivujen joukkueet osiosta ja sieltä SJK eSportsin alasivuilta. Sieltä löytyy myös OmaSp Gaming Housen varauskirja ja kaikki tarvittavat lisäesittelyt ja linkit.

SJK eSportsin toimintaa voit seurata myös heidän omilta kanaviltaan. Pelejä voi seurata omalta Twitch -kanavalta. Kuvia löytyy Instagramista, lisäuutisia, arvontoja ja kilpailuja Facebook -sivuilta ja lisäksi Twitter-tili seuraa organisaation ja pelaajien otteita pelimaailmassa. Tervetuloa seuraamaan!

Lisätietoa OmaSp Gaming Housesta nykymuodossaan tästä.

Varaukset nykyiseen taloon tästä.

Tiedustelut: esports@sjk.fi