123 456 7890

Marraskuussa alkavassa eFutisliigassa, SJK:n joukkueen muodostaa Suomen e-jalkapallomaajoukkueen pelaajat Anton ”Anzinho” Korvenaho ja Valtteri ”Valdoboii” Kyrö. Sopimukset kattavat alkavan sarjan, ensi kauden sekä mahdolliset kansainväliset edustukset, joihin eFutisliigan parhaat pelaajat voivat päästä jatkokarsintojen kautta.

Vihdoin saatiin Suomeen tämä liiga. Monta vuotta on ollut jo ulkomailla vastaavia. Tästä on sitten hyvä päästä mukaan kansainvälisiin turnauksiin muutenkin, sanoo Anton ”Anzinho” Korvenaho.

SJK oli itselleni helppo valinta lähteä mukaan, kun kuitenkin olen täällä jo ennenkin ollut ja aina oli semmoinen fiilis, että tänne on helppo palata. Samoja naamoja edelleen hommissa, Anzinho jatkaa.

Todella hyvät on itsellänikin fiilikset ja odotan jo innolla, että pääsee edustamaan SJK:ta eFutisliigan puolella. Kyllähän me Anzinhon kanssa lähdetään mestaruutta hakemaan sieltä, sanoo Valtteri ”Valdoboii” Kyrö.

Kaksikon kiinnitykseen on tyytyväinen myös SJK, joka on ollut kilpa- ja konsolipelaamisessa mukana jo vuodesta 2016.

Ensinnäkin olen erittäin tyytyväinen siihen, että eFutisliiga saadaan viimein käyntiin. Vuonna 2016 perustetun SJK esportsin yksi visioista on alusta alkaen ollut sarjamuotoiseen eFutisliigaan osallistuminen ja siinä menestyminen. Tänä syksynä tuo on vihdoin mahdollista, sanoo SJK:n markkinointijohtaja Jussi Kankaanpää.

Lähdemme eFutisliigaan tavoillemme uskollisesti; erittäin kunnianhimoisin tavoittein. SJK:n viimeinen kuukausi on ollut viheriön puolella erittäin nousujohteinen ja tavoitteenamme on luonnollisesti jatkaa positiivista virettä myös eFutisliigan puolella, jatkaa Kankaanpää.

Kahden motivoituneen ja tasonsa osoittaneen maajoukkuepelaajan kiinnittäminen on ensimmäinen konkreettinen askel kohti tavoitteitamme ja tukee osaltaan myös emoseuran visioita. Olemme erittäin otettuja siitä, että Anzinho & Valdoboii halusivat edustaa juuri SJK:ta, Kankaanpää päättää.


eFutisliiga alkaa 4. marraskuuta ja ottelut näkyy suorina lähetyksinä

PlayStation pelikonsoleilla pelattava eFutisliiga on Telian ja Veikkausliigan yhteinen e-urheilusarja, jossa Suomen parhaimmat jalkapalloseurat ottavat toisistaan mittaa virtuaalisilla pelikentillä. Jokaista seuraa edustaa kaksi pelaajaa, jotka taistelevat eFutisliigan mestaruudesta. Sarjan voittaja saa 10 000€ palkinnon sekä mahdollisuuden edustaa Suomea Euroopan ja koko maailman parhaiden joukossa seurajoukkuetasolla. Ensimmäinen kausi alkaa 4.11. ja jatkuu joulukuun puoleen väliin asti.

Ottelut näkyvät suorina lähetyksinä keskiviikkoisin, kun MTV3 eFutisliigan myötä, laajentaa e-urheilutarjontaansa jalkapallon puolelle. Viikoittaiset lähetykset ovat katsottavissa MTV3-palvelusta ja C Moresta. Studiolähetykset alkavat kauden aikana keskiviikkoisin kello 18:00. Lähetyksiä voi seurata myös Telia TV:stä.

eFutisliiga on merkittävä kehitysaskel suomalaisessa urheilussa. Veikkausliiga rakentaa ensimmäisenä isona pääsarjana ja kansainvälisten yhteistyökumppanuuksien siivittämänä sillan perinteisen ja digitaalisen urheilun välille, toteaa Veikkausliigan liiketoiminnan kehityksestä vastaava Ville-Mikko Korkka.

 

SJK on ollut kilpapelaamisessa mukana jo vuodesta 2016

SJK on ollut mukana elektronisessa kilpapelaamisessa ensimmäisenä jalkapalloseurana Suomessa, jo vuodesta 2016 lähtien. Ensimmäisenä lajina oli FIFA-pelisarja, jonka osalta SJK esports on järjestänyt valtakunnallisia turnauksia ja tapahtumia muun muassa OmaSp Stadionilla. SJK esports kuuluu alan aktiivisiin peliorganisaatiohin, ei pelkästään konsolipelien puolella. Tavoite on tulevaisuudessa olla alan johtavia suomalaisia esports-organisaatioita.

Olemme olleet hetkisen pois konsolipelaamisesta ja keskittyneet lähinnä PC-puolen toiminnan kehittämiseen. Siellä meillä on tällä hetkellä aktiivinen CS-rosteri. Hienoa kuitenkin lähteä uudelleen ottelemaan konsolipuolelle ja jalkapallon pariin, uuden eFutisliigan myötä. On myös todella mahtavaa saada Anzinho paluumuuttajana takaisin seuraan ja uutena vahvistuksena Valtteri. Odotuksemme ovat korkealla poikien osalta, kertoo SJK esportsin manageri Pekka Riihimaa.

Anton “Anzinho” Korvenaho.

Anzinho lupaa taikoja hyökkäyspäähän

Nyt SJK:n eFutisliigan joukkueeseen kiinnitetty Anzinho, on edustanut SJK eSportsia jo vuonna 2017 sekä voittanut SJK:n järjestämän IS Cupin vuonna 2017, jossa oli mukana kaikki Suomen parhaat pelaajat. Anzinho on edustanut SJK:ta myös kansainvälisissä turnauksissa. Suomen e-jalkapallomaajoukkueessa hän oli ensimmäisten pelaajien mukana vuonna 2019 ja edustaa Suomea edelleen maajoukkuetasolla.

Oletan, että tunnen entuudestaan kaikki pelaajat tässä sarjassa, joten siinä mielessä tietää mitä osaa odottaa. Meillä on kuitenkin Valdon kanssa sen verran kova pari tässä, että meillä on aika kovat odotukset itsestämme. Tästä on kuitenkin kahden kauden yhteispisteillä mahdollisuus päästä jatkopeleihin maailmalle. Odotetaan kuitenkin, että ollaan ainakin top 3:n joukossa molemmilla kausilla. Saumat on voittoonkin asti, kertoo Anton ”Anzinho” Korvenaho, joka kantaa SJK:ssa pelipaitaa numero 8.

Kovaa on alkanut myös tämä kausi käyntiin jo. Valtterin kanssa olemme jo tehneet paljon duunia, ja jatketaan samaan tapaan.

Pelaajana olen aina ollut hyökkäysvoittoinen. Olen pyrkinyt toki puolustamistakin harjoittelemaan, mutta oma vahvuuteni on aina ollut monipuolinen hyökkääminen ja ehkä vähän semmoinen yllättävyys, analysoi Anzinho itseään.

Eli laitan yleensä taitavat pelaajat sinne hyökkäykseen ja sitten isoja, pitkiä äijiä puolustukseen. Pelaajia, jotka pystyvät aggressiivisesti puolustamaan. Se on myös yksi oma vahvuuteni. Mutta kunhan on taitavat pelaajat ylhäällä, niin eiköhän siellä tule melkoisia taikoja hyökkäyspäässä, Anzinho lupailee.

Valdoboii luottaa suoraviivaisuuteen

Suomen e-jalkapallomaajoukkueessa tänä vuonna 2020 debytoinut Valdoboii, liittyy nyt uutena SJK:n mukaan. Hänen toistaiseksi paras saavutus on Suomen Palloliiton e-futisfinaali, josta myös valittiin uudet pelaajat maajoukkueeseen. Valdoboii on pelannut tosimielellä jo vuodesta 2017 lähtien, ollen mukana samassa Seinäjoella pelatussa IS Cupissa Anzinhon kanssa vuonna 2017. Valdoboii kantaa SJK:ssa jatkossa pelinumeroa 10.

Odotan, että tästä tulee todella kova sarja. Ensimmäistä kertaa saadaan nyt Suomessakin tämmöinen eFutisliiga tai mikään vastaava, joten odotan, että tässä tulee tiukkoja taisteluja. Mielestäni on myös mukavampi, kun tämä on vähän pidempi kilpailu, eikä mikään yhden päivän turnaus, sanoo Valtteri ”Valdoboii” Kyrö.

Kovia pelejä tulee varmasti, ja uskon, että aika lailla Suomen parhaat pelaajat tulevat mukaan. Hieno sarja tulee olemaan.

Pelaajana olen itse vähän semmoinen, että teen molempia; hyökkään ja puolustan. En pidä niin paljoa palloa, vaan isken nopeasti ja vastahyökkäyksillä. Tykkään olla suoraviivainen ja tehdä nopeasti ne tarvittavat maalit, kuvailee Valdoboii pelityyliään lopuksi.

Ota SJK:n uudet pelaajat seurantaan Twitterissä ja pääset seuraamaan heidän pelejään. @Anzhinho8 ja @Valdoboii Ota seurantaan lisäksi SJK esports ja nyt alkava eFutisliiga. Kun otteluohjelmat ovat selvillä, tulee SJK tiedottamaan niistä lisää.