123 456 7890

Ykkösen loppusarjojen ohjelmat ovat nyt tiedossa. SJK Akatemia kohtaa Ykkösen alemman loppusarjan ensimmäisessä ottelussa kotiottelussa PEPO Lappeenrannan. Ottelu pelataan jo ensi lauantaina 10.9. OmaSp Stadionilla klo 17:00. Kausi jatkuu niin ikään kotipelillä Gnistania vastaan seuraavalla viikolla, ja sen jälkeen kaksi seuraavaa peliä on vieraissa MP:a ja Pargas IF:a vastaan. Ykkösen kausi tulee päätökseen lauantaina 8.10. pelattavalla kotiottelulla SJK Akatemia – PK-35.

SJK Akatemia on loppusarjan alkaessa sijalla yhdeksän ja kauden päätteeksi 10., 11. ja 12. sijoittuneet tippuvat Kakkoseen ensi kaudeksi. Paikan Ykkösessä varmistaa 7., 8. ja 9. sijoittuneet. Sarjan viimeisenä oleva Pargas IF on SJK Akatemiasta jo 12 pistettä takana, mutta PK-35 vain kolmen pisteen päässä. Ensimmäisenä vastaan tuleva PEPO on yhden pisteen päässä. SJK Akatemian edellä olevaan Mikkelin Palloilijoihin eroa on kaksi pistettä ja Gnistaniin viisi. Loppusarjassa on siten paljon pelattavaa, ja jännitys säilyy taatusti aivan loppuun saakka.

Aloitamme nyt kaudesta vaiheen, jossa aivan jokaisella pisteellä on merkitystä. Eli nyt viimeistään on aika kääntää omasta mielestämme kauden hyvät pelilliset esitykset myös konkreettisesti pisteiksi. Jos katsomme menneitä pelejämme, niin olemme kyllä pelanneet hyvin, mutta emme ole onnistuneet kääntämään hyviä esityksiä maaleiksi ja sitä myötä pisteiksi. Siksi meidän tavoitteemme onkin nyt koko joukkueena näissä viimeisissä viidessä pelissä, muuttua selkeästi vaarallisemmiksi maalinteon suhteen. Eli pelkkien hyvien esityksien muuttaminen hyviksi tuloksiksi myös, sanoo SJK Akatemian valmentaja ja johtaja Brian Page. 

Jatkamme samalla tavalla työntekoa, mutta meidän pitää pystyä luomaan enemmän uhkaa vastustajan maalille koko joukkueena. Sen me aiomme myös tehdä. 

Tiedämme, että jokaisesta viidestä pelistä tulee haastavia. Kohtaamme hyviä joukkueita, jotka kaikki taistelevat säilymisestä kynsin ja hampain. 

Siksi tästä tulee myös erittäin mielenkiintoista, ja tästä tulee myös iso oppimiskokemus meidän joukkueellemme. Otamme tämän haasteen positiivisena kokemuksena. Keskitymme tavoitteeseen, eli sarjassa säilymiseen, ja siihen tarvitsemme jokaisen pelaajan täyden sitoutumisen. Meillä on hyvä ja lahjakas pelaajaryhmä, joka taatusti pystyy tähän tavoitteeseen. Siitä tulee jännittävää, mutta siitä tulee myös hauskaa, ja annamme kaikkemme aivan joka pelissä, Page jatkaa.

Avausottelussa SJK Akatemia tulee kohtaamaan PEPO:n jolle SJK Akatemia hävisi juuri viime viikonloppuna niukasti 1-0 vierasottelussa Lappeenrannassa. Kauden ensimmäinen kohtaaminen Seinäjoella päättyi 2-2 tulokseen.

Joka kerta, kun olemme kohdanneet PEPO:n, ne ovat olleet hyviä otteluita. Se on hyvä joukkue, jolla on muutamia todella lahjakkaita pelaajia tälle tasolle. Myös viime viikonlopun peli oli todella tasainen, joka sitten ratkesi harmillisesti omaan virheeseemme. Se tilanne erotti meidät siinä pelissä. Meillä oli monia hyviä tilanteita, mutta heidän maalivahtinsa teki useita torjuntoja. Myös heillä oli tilanteita, ja heillä oli myös rangaistuspotku ottelussa, mutta näistä huolimatta, mielestäni me emme ansainneet tappiota ottelusta. Meidän olisi pitänyt saada mukaan ainakin piste ottelusta, kertaa Brian Page.

Siten odotamme jälleen kovaa ottelua heitä vastaan ensi lauantaina. Kotona pelaaminen tietenkin toimii meidän eduksemme. Täällä pystymme pelaamaan omaa peliämme kuten haluamme sitä pelata. Vaikka heillä onkin siellä iso ja melko hyvä nurmikenttä, niin siinä oli hieman epätasaisuuksia ja uskon, että meidän kenttämme sopii paremmin meille kuin heille, pohtii Page.

– Saamme myös pelaajia takaisin riivin ja olemme siten entistä vahvempi joukkue. Haluamme aloittaa nämä viisi viimeistä peliä positiivisella tuloksella, Page paaluttaa.

Ykkösen loppusarjan avausottelu SJK Akatemia – PEPO pelataan siis lauantaina 10.9. klo 17:00 OmaSp Stadionilla.

Löydät kaikki tulevat ottelut SJK:n nettisivujen otteluohjelmista, ja lipunmyynti kotipeleihin on jo auki Torikeskuksen SJK Storessa ja Lippu.fi-kanavissa. Tervetuloa kannustamaan SJK Akatemia voittoon heti avausottelussa!