123 456 7890

SJK Akatemia kohtaa sunnuntaina VPS-j Akatemian, Kakkosen C-lohkon Pohjanmaan alueen paikallisottelussa. Ottelu alkaa klo 15:00 OmaSp Stadionilla. Liput ovelta 5€ ja Carlsberg Sports Bar palvelee koko ottelutapahtuman ajan.

Sarjanousua Ykköseen jahtaava SJK Akatemia johtaa omaa lohkoaan juuri nyt yhdeksällä pisteellä ja sillä on peli vähemmän pelattuna, kuin toisena olevalla RoPS/2:lla. Jos SJK Akatemia voittaa sunnuntaina, on piste-ero 12 pistettä. Koko loppukaudella, loppusarja mukaan luettuna, RoPS/2 voisi nousta tasapisteisiin vain voittamalla kaikki loput ottelunsa. Samalla SJK Akatemian pitäisi hävitä omat ottelunsa. Toistaiseksi SJK Akatemia on hävinnyt koko kaudella vain kerran. Ja vaikka RoPS/2 nousisi tasapisteisiin, ratkottaisiin silloin sijoitus maalierojen perusteella. SJK Akatemialla on jo ennen sunnuntain otteluakin 12 maalia parempi maaliero kuin RoPS/2:lla. SJK ja RoPS/2 kohtaavat myös vielä kahdesti loppukauden aikana. Kerran vieraissa ja kerran kotona. RoPS/2:n lisäksi muut joukkueet eivät voi enää tavoittaa SJK Akatemiaa. Siten käytännössä voittamalla sunnuntaina, SJK Akatemia varmistaa sarjanousun, vaikka se matemaattisesti olisi vielä mahdollista menettääkin.

Varsinaisessa Kakkosen runkosarjassa, sunnuntain ottelu on kauden toiseksi viimeinen ja samalla viimeinen kotiottelu. Mutta kauden perään pelataan lohkon neljän parhaan joukkueen kesken yksinkertainen jatkosarja, jossa runkosarjan pisteet ovat voimassa. Lohkon voittaja nousee suoraan Ykköseen, ilman sen kummempia karsintapelejä. Runkosarjan voiton jo varmistanut SJK Akatemia saa loppusarjaan kaksi kotiottelua ja kohtaa lohkossa neljänneksi sijoittuneen vieraspelissä.

Sunnuntaina vastaan tuleva VPS J Akatemia, on jo varma putoaja Kolmoseen ja se on lohkossa viimeisenä kuudella pisteellä. Välillä joukkueen mukana on nähty pelaajia VPS:n edustusjoukkueesta ja muun muassa Veikkausliigajoukkueen kapteeni Sebastian Strandvall on käynyt avittamassa seuran nuoria, mutta silti se on saanut vain kaksi voittoa tililleen. Vaasassa kesäkuussa aiemmassa kohtaamisessa, SJK Akatemia haki vaasasta 2-0 voiton. Samoilla numeroilla SJK Akatemia haki voiton Vaasasta myös talvella pelatussa Kakkosen Cupissa. VPS J Akatemia vierailee Seinäjoella nyt ensimmäistä kertaa tällä kaudella.

Sarjanousun lisäksi, SJK Akatemian hyökkääjä Joonas Lepistö havittelee nimiinsä Kakkosen maalikuninkuutta ja hän johtaakin 22:lla maalillaan maalipörssiä. Takana on 20 maali tehnyt RoPS/2:n Jarkko Luiro ja 18 maalia iskenyt JBK:n Wil Inalien.

Kumpikaan seura ei voi enää peluuttaa syyskuussa Veikkausliigassa pelanneita pelaajiaan, mutta juniori-ikäiset pelaajat saavat liikkua vapaasti oman seuran sisällä joukkueesta toiseen. SJK Akatemialla ei pitäisi olla merkittäviä poissaoloja, sillä pelikieltoja ei ole ja viime viikonlopun peliin teki paluun vaihtopenkille pitkään sivussa ollut kapteeni Ville Pajula.

Kakkosen C-lohkon Pohjanmaan alueen paikallinen, SJK Akatemia vs. VPS J Akatemia, sunnuntaina 29.9. klo 15:00 OmaSp Stadionilla. Tervetuloa!