123 456 7890

Oskar Pihlaja iski SJK Akatemialle 90.minuutin 3-2 voittomaalin, kun se kaatoi OTP:n Kakkosen kärkikamppailussa. Voitto nosti SJK Akatemian jo 8 pisteen karkumatkalle Kakkosessa, kun kautta on kuusi peliä jäljellä. Helpolla se ei kuitenkaan ottelussa päässyt, sillä aggressiivinen ja kokenut OTP teki ottelusta vaikean. SJK Akatemia pelaa kaksi seuraavaa peliään Oulussa, kun se kohtaa 5.9. Herculeksen ja 12.9. OLS:n. Seuraava kotiottelu on sunnuntaina 19.9. klo 18:30 ja silloin OmaSp Stadionille saapuu FC Vaajakoski.

SJK Akatemia – OTP 3-2 (2-0)
1-0 6 min Gustaf Backaliden rp.
2-0 21 min Matias Vainionpää
2-1 63 min Simon Thurling
2-2 80 min Callistus Chukwu
3-2 90 min Oskar Pihlaja

Ottelun ensimmäisen vedon kohtia maalia sai vierailija OTP, mutta siitä ei ollut vaaraa Topi Säilynojalle SJK Akatemian maalissa. Sitten viidennellä minuutilla Gustaf Backaliden kaadettiin, kun hän murtautui laidasta OTP:n boksiin ja erotuomari laittoi pallon varmasti pilkulle. Backaliden itse pääsi laittamaan pallon rangaistuspotkusta sisään, kun OTP maalivahti aavisti väärään kulmaan.

SJK Akatemia oli lisätä johtoaan kahdeksan minuutin kohdalla, kun Oskar Pihlaja ja Joonas Lepistö pelasivat hyvän seinätilanteen boksin kaarella. Lepistön veto meni noin metrin etualakulmasta ohi. Seuraava hyvä tilanne tuli jälleen Lepistölle, kun ensin Rintamäki ja Backaliden pelasivat pallon oikealta laidalta sisään boksiin, ja se tuli pilkun kohdalle Lepistölle. Lepistö pökkäsi pallon kohti maalia samantien, mutta OTP:n maalivahti teki paraatipelastuksen ja vain kulma SJK:lle. Kulmasta pallo kuitenkin saatiin maaliin, ja maalintekijänä Matias Vainionpää. Vainionpää ehti ensimmäisenä maalin eteen tulleeseen irtopalloon.

OTP-leirissä tunteet alkoi kuumenemaan, ja muutenkin fyysisesti pelaavan joukkueen pelaajilta alettiin näkemään kovempia otteita. Callistus Chukwu veti melko tyhmän taklauksen laidassa, jonka kohteena oli Vainionpää. Erotuomari Olli-Jussi Sariola nosti vain keltaisen ja varoitti vielä samalla SJK Akatemian Valtteri Olsboa, joka tuli puolustamaan Vainionpäätä. Myös OTP:n Titi Essomba kävi tilanteessa kuumana ja hänet vaihdettiin kentältä hetkeä myöhemmin. Eikä mennyt kuin pari minuuttia, ja OTP:n Simon Thurling sai keltaisen raivottuaan tuomarille.

Ennen taukoa SJK Akatemia vapaapotkun kuudentoista kulmalta, kun Niko Isola kaatoi Rintamäen väärin ottein ja sai keltaisen. Vapari ei löytänyt tietään maaliin, vaan meni sen yli ja puoliajalle mentiin SJK Akatemian ansaitussa 2-0 johdossa.

Kun toista puoliskoa oli mennyt noin viisi minuuttia, vapautti Valentín Gasc Pihlajan hienosti kuudentoistaalueen viivalle vapaaksi. Pihlajalta hyvä veto, mutta OTP-maalivahti Tommi Lindholm torjui kulmaksi. Myös kulmasta saatiin veto aikaan, jonka Lindholm jälleen kuitenkin torjui. 55. peliminuutilla vaihdosta sisään tullut Omar Adawi, Gasc ja Lepistö pelasivat hienosti pienillä siirroilla vetopaikan Nooa Laineelle, mutta OTP-puolustus ehti blokkaamaan.

Reilun tunnin pelin jälkeen OTP pääsi kaventamaan ottelun 2-1:een sivurajaheiton jälkeen. Simon Thurling veti kaukaa, noin 20 metristä pallon takayläkulmaan.

75. minuutin kohdalla OTP:lle tarjoitui tilaisuus tasoitukseen, kun se sai vapaapotkun aivan SJK Akatemian rangaistusalueen rajan tuntumasta. Chukwu koitti hakea vaparilla takayläkulmaa, mutta veti pallon noin pari metriä yli maalin. Heti perään Kingsley Ofori syötti Pihlajan linjan taakse, ja tämä nosti pallon yli Lindholmin ja OTP:n verkkoon, mutta lippu oli linjalla ylhäällä paitsion merkiksi.

80. minuutilla SJK Akatemia antoi liikaa tilaa Callistus Chukwulle, joka nousi laidasta ylös ja tykitti kuudentoista viivalta pallon taka-alakulmaan ja tilanteeksi 2-2.

SJK Akatemia ei kuitenkaan luovuttanut. Pihlaja pääsi upeaan hyökkäykseen, ja juoksi koko kentän läpi. Maalivahti Lindholm ehti kuitenkin torjumaan sijoituksen, loukaten samalla itseään. SJK Akatemia sai kuitenkin tilanteesta kulman, ilman tulosta. Muutaman minuutin päästä SJK Akatemia sai uuden kulman, ja sen jälkitilanteessa pallo oli pomppia OTP:n maaliin, mutta meni ärsyttävästi ohi takatolpan.

Sitten SJK Akatemia vain hetki ennen loppua sai katkon keskialueella ja siitä tilanteenvaihdon. Oskar Pihlaja pääsi karkuun ja mukana oli myös Omar Adawi sekä Kingsley Ofori. Pihlaja kuitenkin kieri puolustajan ja maalivahdin, laittaen pallon verkkoon. Viime hetkien 3-2 maali käynnisti kovat juhlat katsomossa ja kentällä. Peli jatkui vielä muutaman minuutin, mutta SJK Akatemia sai jäädytettyä pelin ja otti todella maukkaan voiton.

SJK Akatemia: Topi Säilynoja MV, Sami Sipola, Matias Vainionpää, Mehmet Hetemaj (70’ Joel Laitinen), Valtteri Olsbo, Kaarlo Rintamäki, Nooa Laine, Valentín Gasc, Oskar Pihlaja (90’ Robbie Malolo), Gustaf Backaliden (53’ Omar Adawi) ja Joonas Lepistö (71’ Kingsley Ofori).