123 456 7890

Ykköscupin lohkovaihe päättyy lauantaina Pietarsaaressa, kun kun FF Jaro ja SJK Akatemia kohtaavat klo 15:15 alkavassa ottelussa. Peli pelataan Pietarsaaren Tellushallissa ja se näkyy lisäksi suorana Österbottens Tidning-sivuilta tilaajille. Kuukauden mittainen koetilaus maksaa 1€ ja sillä pääsee myös lukemaan ÖT:n kuukauden ajan. Lähetys vaatii kirjautumisen ja maksetun tilauksen. Linkki livelähetykseen sivuille löytyy täältä.

Ennen viimeistä ottelua, SJK Akatemia on jo varmistanut paikan Ykköscupin puolivälierässä, mutta lopullinen sijoitus lohkossa on vielä auki. SJK Akatemia voi sijoittua lohkossa toiseksi tai kolmanneksi. Sijoitus vaikuttaa tulevaan vastustajaan ja siihen, että pelataanko puolivälierä kotona vai vieraissa. Kotijoukkue Jarolla on pelissä isommat panokset, sillä tappiolla Jaro jäisi ulos jatkopeleistä. Voitolla se taas voisi voittaa koko lohkon. Lohkon muista joukkueista KPV ja MP ovat jo pelanneet kaikki alkulohkon ottelunsa. Jatkopelien ohjelma selviää kaikkien alkulohkojen pelien jälkeen.

Jaro-peli on jälleen kerran sellainen, jota odotamme innolla. Tiedämme, että se on vaikea paikka vierailla, sillä he ovat aina todella vahvoja kotihallissaan. Kaikki pelit siellä heitä vastaan, ovat olleet erittäin kovatasoisia ja haastavia. Odotan hyvää peliä nytkin, sanoo SJK Akatemian valmentaja Brian Page.

Heillä on myös pelissä jatkopaikka, joten odotan heidän taistelevan siitä aggressiivisesti. Meidän pitää olla siihen valmiita ja meidän pitää pystyä vastaamaan siihen fyysisesti. Pyrimme olemaan vahvoja ja sitä kautta päästä dominoimaan sekä pistää heidät tekemään töitä jatkopaikan eteen.

Meillä on takana hieman vaikea harjoitusjakso, ja tämäkin peli jouduttiin alunperin siirtämään koronatilanteen vuoksi. Emme ole vieläkään saaneet kaikkia pelaajia takaisin harjoituksiin. Mutta uskomme, että olemme siitä huolimatta hyvin valmistautuneet ja tehneet kaiken mitä pystymme. Ja olemme vain innoissamme, että saamme taas hyvän pelin lauantaina, Page päättää.

Lauantain vastustaja FF Jaro on yksi alkavan Ykkösen kauden ennakkosuosikeista, ja Jimmy Warghin sekä entisen SJK-kapteeni Pavle Milosavljevicin valmennuksessa oleva ryhmä on vahvistunut talven aikana melkoisesti. Veikkausliigaa viime kaudella pelanneet Jacob Bushue ja Emile Paul Tendeng, ovat joukkueen isommat nimet, ja heistä Tendeng on tuttu SJK:stakin kaudelta 2018. Tendeng pelasi viime kaudella IFK Mariehamnissa ja Bushue FC Hakassa. Heidän lisäkseen joukkue vahvistui IFK Mariehamnin keskuspuolustaja Frankline Okoyella, ja AC Oulun kirjoilla olleella Severi Kähkösellä. Kymmenen ottelua viime kaudella Veikkausliigaa AC Oulun paidassa pelanneesta, ja loppukauden KPV:ssa lainalla olleesta Kähkösestä Jaro maksoi jopa siirtosumman. Kähkönen on Jaron oma kasvatti, vaikka onkin syntynyt Kokkolassa. Ykkösen KPV:sta Jaro nappasi takaisin myös toisen oman kasvatin Adam Vidjeskogin. Maalinsuulle tuli 22-vuotias ukrainalainen Mykyta Savchenko. Joukkueen riveissä on myös harjoitellut viime aikoina entinen Suomen maajoukkueen keskikenttäpelaaja Roman Eremenko. Edellisessä Ykköscupin ottelussa FF Jaro kaatoi KPV:n Kokkolassa 2-0 luvuin, mutta avausottelussa MP yllätti Jaron Tellushallissa 3-1 lukemin. Kaudella 2021 Jaro sijoittui Ykkösessä neljänneksi, jääden toiseksi sijoittuneesta RoPS:sta viiden pisteen päähän.

SJK Akatemia voitti oman edellisen Ykköscupin ottelunsa MP:ta vastaan komeasti 3-1 luvuin Wallsport Areenalla. Siinä pelissä vahvoja esityksiä antoi eri toten kaksi maalia tehnyt Samson Ebuka sekä joka maalissa mukana ollut Borry Sabally. Joukkue kiinnitti myös tuon jälkeen riveihinsä uusina pelaajina HJK Klubi 04:sta lähtevät Denis Cukicin ja Deni Silverion.

Ykköscupin lohkovaiheen päätösottelu FF Jaro – SJK Akatemia lauantaina 26.2. klo 15:15.

Ykkösen kausi alkaa 18. huhtikuuta, ja löydät Ykkösen otteluohjelman SJK:n nettisivuilta, tästä linkistä. Kausikortit Ykkösen kaudelle myynnissä Lippu.fi-kanavissa sekä SJK Storessa. SJK Store palvelee Torikeskuksella arkisin klo 9-16 ja lauantaisin 10-15. Tänä vuonna myös seurakortit käyvät Ykkösen otteluihin ja SJK Akatemia toivookin paljon omia junioreita mukaan katsomoon kannustamaan.

SJK:n B-nuorten viikonlopulle aseteltu Hercules U17 vierasottelu Oulussa, siirtyy pelattavaksi myöhemmin. SJK U17-joukkueen seuraava ottelu on merkitty pelattavaksi sunnuntaina 6.3. Silloin Seinäjoelle saapuu vieraaksi FC Haka U17. Löydät SJK U17-joukkueen otteluohjelman tästä linkistä.