123 456 7890

Seinäjoen Jalkapallokerho täyttää tänä vuonna kymmenen vuotta ja seuran alkuvuodet on nyt laitettu kansien väliin, kun SJK:n ensimmäisestä kymmenestä vuodesta on valmistunut 10-vuotisjuhlakirja.

Kirjassa on henkilöhaastatteluja, katsaus Komia-turnauksiin, nousun vuodet ja ensimmäisen mestaruuden juhlahetket. Wallsport Areena, OmaSp Stadion ja kannattajajoukko Klopit ovat myös luonnollisesti oman lukunsa ansainneet. Kirjan ovat kirjoittaneet kokeneet seinäjokelaistoimittajat Jari Hakala ja Paavo Eloniemi.

Toteutus tehtiin salassa seuran hallitukselta ja kirja julkistettiin heille täytenä yllätyksenä viime viikon kotiottelun yhteydessä. Lehdistölle kirja esiteltiin tiistaina 23.5. Kirja on saatavana SJK Shopissa sekä verkkokaupassa ja siitä on otettu 500 kappaleen ensipainos.

Kirjaprojekti laitettiin käyntiin tammikuussa, osana tämän vuoden kymmenennen kauden juhlintaa. Halusimme myös yllättää tällä seuran omistajat, hallituksen ja puheenjohtaja Raimo Sarajärven. Sillä ajatuksella lähdimme liikkeelle ja isoin kiitos kuuluu Paavo Eloniemelle ja Jari Hakalalle, jotka lähtivät mukaan tähän projektiin, kertoo SJK:n toimitusjohtaja Teemu Virtanen.

Samalla tästä jää mukava muisto ensimmäisestä kymmenestä vuodesta, jota on sitten mukava joskus kiikkutuolissa selailla, jatkaa Virtanen.

SJK:n hallituksen väki tutkimassa uutta kirjaa tuoreeltaan.

Haastavalla aikataululla lähdimme hommaan, sillä tammikuussa aloitimme ja nyt kirja on valmiina painettuna, kertoo kirjan toinen kirjoittaja Jari Hakala.

Tietoa ja kuvia kerättiin Ilkka-lehden arkistoista ja SJK:n mediatiimi sekä mediavastaava Lari Paski olivat isona apuna. Kuvia on ottanut myös Antti Huhtamäki ja Marko Tuominiemi, kertoo Paavo Eloniemi.

Teimme haastattelut kirjaa varten sillä varjolla, että huijasimme tekevämme taustatyötä Ilkka-lehden tai Pohjanmaan Urheilun juttuihin SJK:n juhlavuodesta. Haastattelimme muun muassa Raimo Sarajärveä ja Janne Kotamäkeä, eikä heistä kumpikaan tuolloin tiennyt kirjaprojektista mitään, jatkaa Jari Hakala.

Kirjassa onkin mukana paljon muisteluita seuran alkuvaiheilta ja mukana on haastatteluissa entisiä pelaajia, seuran taustojen väkeä ja valmentajia.

Ainoa, mikä jäi harmittamaan on, että emme saaneet Chris Cleaveriä tavoitettua tätä kirjaa varten. Mukana on kuitenkin muun muassa tarina, jossa Petri Huttu kertoo miten hänet houkuteltiin seuran ensimmäiseksi pelaajaksi, Paavo Eloniemi kertoo.

Itse olen ollut kirjoittamassa muutamankin seuran 20-vuotiskirjaa, niin siinä mielessä tässä on kyllä paljon tapahtunut vaikka on vasta 10 vuotta takana. Kuten Raimo Sarajärvi sanookin kirjan takakanteen lainatussa lauseessa, sanoo Jari Hakala.

Mukaan on saatu pieniä tarinoita, jotka eivät ole välttämättä tuttuja edes aktiivisesti seuran mukana olleille ihmisille. Samalla se on hyvää luettavaa uusillekin SJK-ystäville. Juttua on SJK:n kaikesta toiminnasta ja mukana on SJK-junioreiden juttuja sekä SJK eSportsin perustamisesta. Omat tervehdykset kirjaan antaa myös Seinäjoen Kaupunki ja Suomen Palloliitto.

Kirja on myynnissä SJK:n verkkokaupassa sekä SJK Shopissa ja ottelutapahtumissa. Hintaa kirjalla on 24 €.

Löydät 10-vuotisjuhlakirjan verkkokaupasta TÄSTÄ LINKISTÄ.