123 456 7890

Seinäjoen Jalkapallokerho haluaa kommentoida mediassa olevaa keskustelua, koskien norjalaistoimittaja Gunnar Grindsteinin tekemää juttua Norjan NRK:lle. Toimittajan jutusta on uutisoinut Suomessa muun muassa Helsingin Sanomat ja Ilkka. Sen lisäksi alan toimijat ovat keskustelleet siitä sosiaalisen median kanavissa.

Jutun tekoa varten toimittaja Grindstein oli matkustanut Seinäjoelle ja ottanut yhteyttä etukäteen viikkoja aiemmin SJK:n väkeen. Hän kertoi, että haluaa tulla selvittämään, miksi SJK:n entinen valmentaja Simo Valakari oli niin menestyksekäs Seinäjoella, ja miksi yhteinen matka katkesi. Jutussaan Grindstein kertoo, että kukaan SJK:n työntekijä ei halunnut kommentoida SJK:n entisen valmentajan Simo Valakariin liittyviä asioita. Tämä on totta. Mutta oikeampi muoto olisi, että SJK ei voi kommentoida asiaa.

SJK ja Simo Valakari ovat tehneet Valakarin irtisanomisen yhteydessä keskinäisen sopimuksen, jossa osapuolet kieltäytyvät kommentoimasta toisiaan tai Valakarin irtisanomiseen litttyviä seikkoja. SJK kunnioittaa tätä sopimusta, eikä siksi voi, eikä halua kommentoida entisen valmentajansa asioita. SJK on toiminut näin tässä asiassa myös suomalaisen median kanssa.

Lisäksi toimittaja kertoo, että häntä kiellettiin kuvaamasta SJK:n OmaSp Stadionilla, eikä kuvamateriaalia saanut käyttää. Tämäkin on totta. Toimittaja Grindstein ei ollut pyytänyt kuvauslupaa stadionin sellaisiin osiin, jotka eivät ole julkisia. Hän oli tullut sinne ominpäin tekemään seuraan kuulumattoman henkilön kanssa haastattelua. Toimittajalle kuitenkin kerrottiin kiellon yhteydessä, että seuraa esitellään hänelle mielellään ja samalla itse stadionia, mutta entiseen valmentajaan liittyviä asioita ei tulla kommentoimaan. Tätä tarjousta ei ole käytetty.

Tällä julkisella kommentilla haluamme tehdä selväksi kommentoimattomuuteen liittyvät syyt ja toivomme, että ihmiset ymmärtävät SJK:n toimintaa asian kohdalla. SJK:lla on nyt uusi valmennusryhmä ja täysin uusi alku, joten tässä tilanteessa emme näe sopivana jatkaa keskustelua vuoden alussa tapahtunutta Valakarin irtisanomista.