123 456 7890

Rumpupalikoita rattaisiin?
Seinäjoen Jalkapallokerho kohtaa Suomen Cupin 5. kierroksen kotiottelussaan lauantaina porilaisen FC Jazzin. Lienee sanomattakin selvää, että vierailevat musikantit yrittävät ihan vakavissaan nakella rumpupalikoita ja muuta rekvisiittaa Kerhon cup-junan akselistoon aiheuttamaan ongelmia. Näin ennakkoon ottelusta vaikuttaisi tulevan todella mielenkiintoinen koitos.

Kerho aloitti cup-urakkansa vierasottelulla VIFK Utvecklingin nimellä pelannutta vaasalaisten A-junioriryhmää vastaan, joka oli jo ehtinyt pudottaa koko joukon joukkueita alkukierroksilla. Ottelu pelattiin Mustasaaren Botniahallaissa ja vaikkei siitä sen suurempaa spketaakkelia muodostunutkaan, riittivät Miika Asunmaan, Aki Sipilän ja Arttu Seppälän ensimmäisen puoliajan maalit viemään Kerhon jatkoon lukemin 3-1 (3-1).

Samaan aikaan FC Jazzin oli tarkoitus kohdata neljännen kierroksen ottelussaan Tampereen Pallo-Veikot, mutta TPV joutui luovuttamaan ottelun pelaajapulan takia ja näin porilaiset saivat vapaalipun viidennelle kierrokselle.

Kerho ei koskaan ole kohdannut FC Jazzia virallisissa otteluissa. Sarjaa on pelattu eri lohkoissa, eikä arpa ole aikaisemmin nakannut joukkueita Suomen Cupissakaan vastakkain. Kerta se on ensimmäinenkin, joten nyt sitten otetaan Risto Virtasen valmentamaan nippuun tuntumaa ihan tosimielellä.

Treeniepeleissä FC Jazz toki kohdattiin kahdesti kaudella 2009. Porin Karhuhallissa Kerho otti selkeän 4-1 (1-1) -voiton Tommi Haanpään, Ville Pajulan, Tiitus Lehtisen rankkarin ja Miika Asunmaan osumien turvin. Kotoisessa Wallsport Areenassa numerot olivat 2-0 (0-0) Petri Niemen ja Jaakko Vähäpesolan maaleilla. Tuossa ottelussa Kerho joutui improvisoimaan kokoonpanoaan melkoisesti suuren osan pelajistosta oltua futsalkauden päätösreissulla.

Vaikka Kerho ei FC Jazzia olekaan kohdannut virallisesti, porilaiset ovat kyllä käyneet Seinäjoella cupin tiimoilla aiemminkin. Kaudella 2003 TP-Seinäjoki pelasi Ykköstä ja oli putoamiskurimuksessa kun Veikkausliigaa pelaava FC Jazz tuli heinäkuisena maanantaina vieraisille. Kotijoukkue pudotti tuolloin porilaiset jatkosta 2-0.

Suomen Cupissa Kerho ei ole pelannut kuin kahdella kaudella aiemmin. Seurahistorian ensimmäisellä kaudella Kolmosen Kauhajoen Karhu kaatui vieraissa 4-1, mutta liigajoukkue RoPS antoi Keskuskentällä tylyä kyytiä lukemin 5-0. Viime kaudella VPS-j nujerrettiin vieraissa 3-0 ja KPV/2 4-0.

Viidennen kierroksen kotiottelu pietarsaarelaista liigajoukkuetta, FF Jaroa, vastaan keräsi Jouppilanvuoren tekonurmen laidoille seuran ennätysyleisön, miltei 1000 katsojaa, jotka näkivätkin mielenkiintoisen ottelun. Palloliiton Kierroksen Otteluksi valitsema kamppailu oli todellakin tittelin arvoinen.

Vaikka FF Jaro menikin johtoon jo aikaisessa vaiheessa, viiden minuutin kohdalla Papa Niangin maalilla, nousi Kerho tasoihin 83. minuutilla Teemu Penninkankaan osumalla pakottaen liigamiehistön jatkoajalle. Kaiken rehellisyyden nimissä on todettava, että oikea joukkue meni jatkoon nyt Kerhon asussa maaleja tykittävän Petter Meyerin iskettyä vieraille voittomaalin jatkoajan ensimmäisen puoliskon viimeisellä minuutilla. Näin punanuttujen päälliköt saivat huokaista helpotuksesta 2-1 (1-0, 1-1) -tuloksen myötä. Toki oli Kerholla paikkansa varsinaisella peliajalla ratkaistakin peli, mutta tämähän se on sitä cupin suolaa juuri.

Tällä kaudella Kerho on pelannut jo kymmenen ottelua. Näistä seitsemän on päättynyt voitollisesti. Kaikki oman sarjan tai alempana pelaavat vastustajat (VIFK U) on hoidettu onnistuneesti maalierolla 23-3. Sen sijaan tappioita, raskaitakin, on koettu FF Jarolle, Djurgå;rdens IF:lle ja FC Floralle.

FC Jazzin talvikausi on sujunut melko vaihtelevasti. Mukaan on mahtunut hyviä otteluita, mutta myös melko yllättäviä tappioita. Voisi luonnehtia melkoiseksi shokiksi tappiot Kolmosen EuPalle numeroin 4-3 ja Kakkosen Närpes Kraftille lukemin 4-2. Viimeksi joukkue kaatoi kuitenkin vieraissa Salon Palloilijat nousten kahden maalin takaa-ajoasemasta 3-2 -voittoon. Sitä edeltävässä matsissaan FC Jazz pelasi Ilveksen cupista tiputtaneen raumalaisen P-Iirojen kanssa tasan 2-2.

Kaksi viimeistä FC Jazzin tulosta antavat selkeästi ymmärtää sen, että huominen matsi on kaikkea muuta kuin läpihuutojuttu. Peliin on syytä lähteä suurella vakavuudella, itseluottamusta uhkuen, mutta ylimielisyyden unohtaen. Siihen ei todellakaan ole varaa, eikä aihetta.

Luonnollisestikin Kerhon tavoite on kristallinkirkas, eli jatkopaikkaa tästä haetaan ihan tosissaan. Vaikuttaisi siltä, että vastuuvalmentaja Christoffer Kloo saa jalkeille hiukan leveämmän materiaalin nyt kuin parissa edellisessä ottelussa, joissa miehiä on ollut telakalla lähes enemmän kuin kokoonpanossa.

Ainakin tällä hetkellä vaikuttaa siltä, että reisivammaa potenut Mikko Ylihärsilä, nilkkakolhuistaan toipuneett Christian Sund ja Teemu Penninkangas, sekä mahdollisesti myös polveaan parannellut Mikko Väänänen olisivat käytössä. Se on kuitenkin varmaa, että Mikael Muurimäki, Toni Kujala ja polvensa pahasti Turussa A-junioreiden ottelussa loukannut Jesse Jääskeläinen ovat Kalle Taimin tavoin sivussa kokoonpanosta. Myös Jaakko Lampi on nilkkavaivaisena edelleen katsomon puolella.

Kerhon tulivoima on jakautunut mielenkiintoisella tavalla talven peleissä. Edelleen vailla sopimusta oleva Miika Asunmaa ja Petter Meyer ovat kumpikin tehneet viisi maalia. Arttu Seppälän saldo on neljä osumaa. Muut maalit ovat jakautuneet kahdeksan eri pelaajan kesken ja kertaalleen on vastustaja tuikannut pelivälineen omiin.

Vierasjoukkue FC Jazzin kokoonpanossa mielenkiinto kohdistuu eittämättä ainakin Mamadou Konateen, jonka tapana oli oululaisten riveissä nöyryyttää Kerhoa ihan urakalla. Myös Veikkausliigassa FF Jaron väreissä yhdessä Petter Meyerin kanssa pelannut Joonas Laurikainen on tälle tasolle kovan luokan pelimies. Maalissa pelaa kerholaisille tuttu kaveri, Jyri Nieminen, joka vartioi Kerhon maalia seuran ensimmäisellä kaudella Kakkosessa. Vastaavasti Kerhon joukkueesta Mikael Muurimäki ja Matti Lähitie ovat aikaisemmin edustaneet FC Jazzia. Lähitiehän on toki porilaisjoukkueen oma kasvatti, eli siinä mielessä ottelu on “Masselle” varmasti erityistä mielenkiintoa ja tunteita herättävä tapahtuma.

Ottelun voittajalle on kuudennella kierroksella tarjolla kotiottelu. Vastaansa lauantain voittaja saa joko Kakkosen Barcelonaksi tituleeratun Järvenpään Palloseuran tai Ykkösen perinteikkään Suomen Cupin menestyjän, FC KooTeePeen Kotkasta.

Lauantain ottelu Wallsport Areenassa alkaa klo 14.30 ja liput matsiin maksavat 5 . Tervetuloa katsastamaan joukkueiden kunto Kerhon kevätkauden ensimmäisessä virallisessa kotiottelussa.

Talven pelit
SJK
21.01. Kraft – SJK 1-5
22.01. FF Jaro – SJK 7-2
28.01. SJK – ViPa 4-0
05.02. SJK – Kraft 5-0
09.02. SJK – Klubi 04 1-0
11.02. SJK – Djurgå;rdens IF 1-2
13.02. SJK – FC Flora 0-7
25.02. SJK – FC Kiisto 3-1
12.03. VIFK U – SJK 1-3
19.03. FC Kiisto – SJK 0-2

FC Jazz
22.01. TPV – FC Jazz 1-6
05.02. FC Jazz – EuPa 3-4
12.02. FC Jazz – MuSa 1-4
19.02. Kraft – FC Jazz 4-2
12.03. FC Jazz – P-Iirot 2-2
15.03. FC Jazz – PoPa 0-1
19.03. SalPa – FC Jazz