123 456 7890

SJK on kiinnittänyt viime kaudella joukkueessa lainasopimuksella olleen Roope Riskin kahden vuoden sopimuksella. Suomen maajoukkuerinkiin kuuluvan hyökkääjän sopimus sisältää myös option kaudesta 2018. Riski siirtyy Seinäjoelle Norjan pääsarjassa pelaavasta Haugesundista. Kyseessä on ensimmäinen kerta, kun SJK maksaa pelaajasta siirtokorvauksen.

Mahtavilla fiiliksillä palaan SJK-paitaan. Viihdyin täällä mainiosti viime vuonna, sekä kentällä että sen ulkopuolella. Kehityin pelaajana ja ihmisenä. Kun avautui mahdollisuus jatkaa täällä, jatkaa kehitystäni sekä auttaa joukkuetta tulevan kauden haasteissa, oli valinta helppo. Kiitos SJK:lle tästä mahdollisuudesta, kommentoi Roope Riski jatkoaan.

Hienoa saada Roope takaisin. Hän oli iso osa meidän joukkuetta jo viime vuonna, mutta tiedän että vielä on paljon potentiaalia käyttämättä. On hyvä että pääsemme jatkamaan yhteistyötämme, kommentoi SJK:n päävalmentaja Simo Valakari siirtoa.

Viime kaudella Riski pelasi SJK:n paidassa 13 ottelussa ja teki niissä 8 maalia. Hän oli tärkeä palanen SJK:n Suomen mestaruuden voittaneessa joukkueessa. Hän oli myös SJK:n mukana tänä talvena Saudi-Arabiassa ja iski SJK:n ainokaisen suurseura Al-Hilal FC:n verkkoon. Riski liittyy joukkueen mukaan samantien ja on mukana tämän viikon Liigacup-otteluissa.

SJK palasi Suomeen sunnuntaina Norjasta, missä se kohtasi harjoitusottelussa pääsarjajoukkue Aalesunds FK:n. Pelit jatkuu keskiviikkona klo 19.15, kun SJK isännöi kotihallissaan Wallsportissa Vaasan Palloseuraa. Ottelu on Liigacupia ja se jatkuu heti lauantaina, kun SJK isännöi sarjanousija PS Kemiä. Otteluiden ennakkoliput ovat myynnissä verkkokaupassa, SJK-Shopissa. Kauden 2016 kausikorteilla peliin ilmaiseksi.

Roopen terveiset SJK-kannattajille:

Roope Riski

Roope Riski on nopea, maaliahne viimeistelijä, joka voi pelata kärjen lisäksi laidalla. 180-senttinen ja 24-vuotias Riski aloitti jalkapallouransa Maskussa ja pelasi ensimmäiset Veikkausliigaottelunsa TPS:ssä. TPS:stä ura vei vuonna 2011 Italian pääsarjaan AC Cesenaan ja sieltä myöhemmin TPS:n kautta Norjaan.

Kausi 2014 meni H�nefoss BK:ssa Norjan toisella sarjatasolla, missä syntyi 24:ssä ottelussa 12 maalia. Viime kauden alla Riski teki kolmen vuoden sopimuksen Norjan pääsarjassa pelaavan FK Haugesundin kanssa, jossa pelasi 10 pääsarjaottelua, ennen lainasiirtoa Seinäjoelle elokuussa. SJK:ssa hän iski 8 maalia 13 ottelussa. Ennen Norjaa hän on pelannut Italian AC Cesenan riveissä yhden Italian pääsarjaottelun, sekä heidän nuorisojoukkueessaan, mestaruussarja Primaverassa. Veikkausliigassa hän on edustanut SJK:n lisäksi ainoastaan TPS:ää, missä pelejä on kasassa yhteensä 64 ja maaleja niissä 24. Kaudella 2010 hänet valittiin Veikkausliigan vuoden tulokkaaksi.

Riski on pelannut kaikissa ikäkausimaajoukkueissa. Lisäksi hän oli Suomen maajoukkueen mukana Arabiemiraateissa sekä viime että tänä talvena. A-maajoukkueessa syntyi myös viime tammikuussa avausosuma Ruotsia vastaan.

Sopimus SJK:n kanssa kattaa kauden 2017 loppuun ja siinä on optio kaudesta 2018.

Roope Riski iski viime kaudella SJK:lle kahdeksan maalia.