123 456 7890

Reitti vie susirajalle
Seinäjoen Jalkapallokerhon edustusjoukkue starttaa huomenna perjantaina kohti susirajaa kohdatakseen sarjajumbo SC Riverballin Kakkosen Lohko C:n kamppailussa Rantakylän kentällä.

Visiitti näin pitkälle itään on ensimmäinen laatuaan Kerhon historiassa, joskin kohtasivathan joukkueet kauden alkupuolella, kolmannella sarjakierroksella, Jouppilanvuoren tekonurmella.

Kevään ottelussa vierailija SC Riverball pystyi pitämään oman päänsä puhtaana ensimmäisen puoliajan, mutta toisella puoliajalla kotijoukkue iskikin sitten kuudesti pallon verkkoon Tiitus Lehtisen aloitettua maalikarkelot, joissa pääosaa näytteli lopulta hattutempun viimeistellyt Petter Meyer. Maalinteossa onnistuivat myös Lee Brennan ja Chris Cleaver.

Joensuuhun mennään nyt kuitenkin ilman pelikiellossa olevaa Meyeriä, jonka korttitili nollaantuu tässä kamppailussa. Poissa ovat myös loppukauden missaavat Toni Kujala ja Jesse Jääskeläinen, sekä polvivaivaiset Tiitus Lehtinen ja Mikko Ylihärsilä. Mikael Muurimäki kärsii viruksesta ja pelaaminen on pikkuisen fifty-sixty -luokkaa tällä hetkellä.

Kun uusi hankinta, Daniel Caumokaan ei ole toistaiseksi edustuskelpoinen ennen keskiviikkoa ja Miika Asunmaa pelaa yhdessä Jaakko Lammen kanssa Kauhajoen Karhussa, joutuu valmennuskaksikko, Christoffer Kloo-Max Peltonen, junailemaan kärkiparin uuteen uskoon.

Sarjan kärjessä yli kymmenen pinnan erolla seuraaviin porskuttava Kerho lähtee otteluun kuitenkin ennakkosuosikkina, vaikka muutama mies sivussa onkin. Sen kasi uskaltaa sanoa, vaikka jokainen matsi onkin maaliton lähtötilanteessa. Helppoa peliä ei kukaan missään tapauksessa odota, mutta itseluottamus on korkealla.

Miksipä ei olisi, sillä kahdessa edellisessä ottelussa Kerho on takonut pallon FC Vaajakosken ja Haukiputaan Pallon verkkoon yhteensä 12 kertaa. Ei nyt niin kehnoa kehitystä, jos ajatellaan, että keväällä kumpaakin joukkuetta vastaan saatiin aikaan yksi maali.

Kerho on pelannut vieraissa aivan yhtä mainiosti kuin kotonaankin. Seitsemästä ottelusta tilillä on kuusi voittoa ja tasapeli. SC Riverball puolestaan on tähän mennessä voittanut vasta yhden ottelun, mutta päänahka oli sitäkin maukkaampi kun TP-47 kompastui itärajan reissullaan.

Viime kaudella Lohko A:ssa viidenneksi sijoittuneen joensuulaisjoukkueen tekeminen on tällä kaudella ollut lievästikin ilmaistuna tuskaisaa. Pisteitä on kasassa vasta neljä ja vain Harry Potterin taikatemput voivat enää pelastaa joukkueen putoamiselta.

Se on kuitenkin aivan upeaa, että huumori ei ole joukkueelta loppunut, vaan internetin ihmeellinen maailma tarjoaa joukkueen ideoimia otteluennakoita videoiden muodossa. Eikä niille voi kuin hyväntahtoisesti naurahdella. On aivan loistavaa, että hurtti huumori säilyy, vaikka tulokset eivät imartelekaan.

SC Riverballiin edellinen ottelu oli numeroiden valossa lupaava, sillä sarjassa aivan silmittömässä vireessä oleva GBK onnistui kaatamaan vieraana olleet “jokipalloilijat” vain 2-0. Kerhon edellinen vierasottelu puolestaan tuotti 5-0 -voiton FC Vaajakoskesta.

Isäntien nimekkäin pelaaja, monestakin syystä, on eittämättä maalivahti Lassi Hurskainen, joka taakse halutaan siis peliväline toimittaa tarpeeksi monta kertaa, että saadaan myös pisteet mukaan. Koska Petter Meyer on siis pois kokoonpanosta, ratkaisuja odotetaan nyt muilta. Aki Sipilällä on alla kolmen ottelun maaliputki ja Arttu Seppäläkin on osunut kahdessa peräkkäisessä ottelussa.

Maaleja Kerho on tehnyt lohkossaan eniten, eli 40 kappaletta. SC Riverball puolestaan on maalannut vain viidesti. Tehoissa on siis melkoinen ero.

Isäntien tappioputki on venynyt jo yhdeksän ottelun mittaiseksi. Vaikka ihan symppisseura onkin kyseessä, Kerhon vakaana tavoitteena on venyttää tuota putkea kymmeneen otteluun ja samalla venyttää omaa tappiottomien kamppailuiden putkea tällä kaudella lukemaan 16 ja yhteensä jo 24 otteluun.

Kerholla on nyt kasassa 41 pistettä, eli vain piste vähemmän kuin joukkue sai kasaan koko viime kaudella. Kaudella 2009 pisteitä kertyi 43, joten jos Joensuusta voitto irtoaa, rikkoo Kerho yhden kauden piste-ennätyksensä.

Maalinteko on Kerholta sujunut menneilläkin kausilla vallan mukavasti. Kausi 2008 tuotti 57 maalia, kausi 2009 56 ja viime kausi 46 maalia. Yhteensä siis maaleja on tehty Kakkosessa 199 kappaletta. Jos Joensuussa onnistutaan maalikin tekemään, on se pienimutoinen juhlaosuma.

Voittoja Kerhon tilillä on tähän mennessä yhteensä neljän kauden ajalta 48 kappaletta, eli voitto numero 50. on kaiken järjen mukaan tulossa vielä tällä kaudella, ellei jotakin aivan järjetöntä tapahdu.

Epäilemättä kokoonpanossa nähdään Joensuussakin A-junnuja. Kalle Taimin kuvittelisi pelaavan topparina ja saattaa olla, että myös muutamassa edellisessä pelissä mainiosti pelannut Teemu Penninkangaskin on kuvioissa mukana. Kaksikko reissaan Joensuusta yhdessä maalivahti Tuomas Karjanlahden ja Max Peltosen kanssa heti pelin jälkeen Tampereelle, mistä A-junnut poimivat kvartetin matkaansa Valkeakoskella pelattavaan A-junnujen SM-sarjan otteluun.

Melkoista matkailua on siis luvassa. Eihän Joensuuhun kuitenkaan ole kuin hiukan yli 430 km, joten ei matka mikään ennätyksellinen ole. Sen sijaan Suomen poikki matkustaminen tahtoo olla kiusallisen hidasta tarpomista. Siinä yksi syy sille, että joukkue matkustaa tapahtumakaupunkiin jo perjantaina.

Peli alkaa Rantakylän kentällä lauantaina klo 16.00. Kenties siellä joku kloppikin nähdään…