123 456 7890

Rampana kohti Napapiiriä
Tänään klo 16.00 kohti Kemiä lähtenyt Seinäjoen Jalkapallokerhon bussi ei todellakaan ollut turhan kansoitettu. Reissusta jäi pois koko joukko miehiä mustissaan.

Pois FC Santa Clausia vastaan Rovaniemellä pelattavasta ottelusta ovat yhden ottelun pelikiellossa oleva Mikael Muurimäki, nilkkansa OPS-ottelun viime hetkillä loukannut toppari Tiitus Lehtinen, Suomen itsenäisyyttä puolustusvoimissa puolustavat maalivahti Petri Välimäki ja linkki Timo Rauhala, nilkkavammaiset Tomi Anisimaa ja Jyri Rauhala, sekä edelleen sivussa olevat keskikentän veljekset Johannes ja Henri Saranpää.

“Kokoonpanoon tulee muutoksia, se on ihan selvää. Se voi toisaalta olla ihan hyväkin juttu sunnuntain jälkeen. Se on ainakin selvää, että Jaakko Lampi on avauksessa”, paljasti joukkueen vastuuvalmentaja Esa Haanpää.

Saarenkylän tekonurmella pelattavasta Kakkosen Lohko C:n ottelusta sopii odottaa tasaista vääntöä, sillä joukkueet ovat sarjataulukossa peräkkäin. Kerho on neljäntenä kolme pistettä kärjestä ja joulupukit viidentenä kaksi pinnaa Kerhon takana.

Veikkausliigassa maalikuninkuuden voittaneen Matti Hiukan valmentama kotijoukkue aloitti kauden terävästi kurittaen Lapuan Virkiää Liuhtarin hiekalla peräti 5-1. Lisäksi joukkue on pelannut kotonaan tasan Oulun Luistinseuran kanssa 2-2 ja kaatanut iisalmelaisen PK-37:n kotonaan 2-1. Viime kierroksella tuli niukka 1-0 (1-0) -tappio vieraissa FC YPA:lle rankkarimaalilla.

Täksi kaudeksi Kakkoseen nousseiden pukkien maaleista ovat vastanneet kolme kertaa osuneen Ville Ylipaavalniemen lisäksi kahdesti osuneet Matti Kutila ja Santeri Viitasaari, sekä Jari Barsk. Vastaavasti Kerhon tehot ovat levänneet nyt huilaavan kolmen maalin miehen, Mikael Muurimäen, kahdesti osuneen Tommi Haanpään ja yhden osuman mieheen viimeistelleiden Tiitus Lehtisen, Ville Pajulan ja Marko Hutun harteilla.

Kauden neljästä ottelustaan Kerho on siis voittanut kolme ennen surullisenkuuluisaa omaa Little Big Horniaan viime sunnuntaina. Kauden avauksessa kaatui GBK vieraissa 4-1, sitten FC Vaajakoski kotona 2-1 ja kolmannen peräkkäisen voiton merkiksi Norrvalla FF vieraissa 2-1.

“Jos tiistai-illan treenit mitään ennakoivat, niin se on ihan varma juttu, että Kerho tulee todella kovaa tähän peliin. Fiilinki harjoituksissa oli todella hyvä. Mielestäni kolmen viimeisen viikon treeneissä ei vastaavaa ole nähty ja pelaajienkin mielestä harjoitusten taso oli pudonnut. Nyt purettiin asiat porukalla ja kaikki ovat ihan hyvillä mielin”, vakuutti Esa Haanpää.

Syytä ollakin, sillä sunnuntaina tuli Kerholle lyhyen seurahistorian suurin tappio joukkueen kontattua kotikentällä ennätysyleisönsä, 522 katsojan, edessä 5-0 (5-0).

“Ei siinä oikein voinut tauolla mitään sanoa. Pelaajat olivat aika maissa. Mietin hetken ja totesin sitten, että “hei jätkät, me ollaan hävitty tää peli”. Vasta sen jälkeen katseet kääntyivät kengänkärjistä ylös ja ryhdyttiin puhumaan asioista. Kaikki tajusivat, että toisella puoliajalla on pestävä kasvoja. Sen kasvojen pesun on jatkuttava myös Rovaniemellä”, naurahti Haanpää kertoessaan sunnuntain puoliaikaepisodista.

Isäntäjoukkueen pelaajistosta Veikkausraatien mieleen ovat olleet neljä sakaraista saalistanut Matti Kutila, kolme tähtöstä keränneet Jussi Vatanen ja Santeri Viitasaari, sekä yhden tähden saanut Samuel Kiistala. Kerhon tähdistön muodostavat kuuden tähden Ville Pajula, kaksi tähteä saaneet Tommi Haanpää ja Mikael Muurimäki, sekä yhden tähden mieheen saaneet Tiitus Lehtinen ja Petri Välimäki.

Luonnollisestikaan joukkueilla ei ole aiemmilta kausilta keskinäisiä kohtaamisia, eli näin ollen FC Santa Clausista tulee Kerhon 24. vastustaja vajaan kahden kauden aikana.

Ottelu alkaa Saarenkylän tekonurmella helatorstaina klo 15.00.