123 456 7890

Porilainen monilla mausteilla
Kerhon alakertaan etsittiin talvikauden aikana tilkettä topparikalustolle. Sinne löydettiin Christian Sundin vanavedessä Seinäjoelle tuleva 25-vuotias porilaislähtöinen Matti Lähitie, joka on todellakin porilainen monilla mausteilla.

Mies on pelannut Veikkausliigassa ensimmäiset pelinsä kasvattajaseurassaan, FC Jazzissa, jo kaudella 2002 ja sen jälkeen on tilille tullut 86 ottelua maamme pääsarjassa. Taitava surffaaja löytää Lähitien kirjoittamia blogeja netistä ja sen lisäksi hän alkaa pikkuhiljaa olla uunituore liikunnanopettaja. Itse Lähitie kuvailee elämäänsä köyhäksi, mutta virne kertoo sen olevan kyllä ihan kaikkea muuta.

– No ei sentään. Tämä on ollut oikein sopivaa ja hyvä yhdistelmä tähän saakka. Opiskelujen kannalta homma on mennyt mukavasti. Sitten pika puoliin voi ryhtyä miettimään, mitä muuta tekisi kuin opiskelisi, naurahtaa FC Jazzin lisäksi FC Lahdessa, Vaasan Palloseurassa, PoPassa lainalla ja viimeisten neljän kauden ajan nyt Veikkausliigaa pelaavassa JJK:ssa pelannut Lähitie.

Vaikka kolmisenkymmentä poikien maaottelua urallaan pelannut Lähitie monien mielessä äännetäänkin keskikenttäpelaajaksi, on hän pelannut myös topparin tontilla ja juuri sinne häntä Kerhossakin kaavaillaan.

Myös Lähitien vaakakupissa painoivat olosuhteet paljon hänen siirtyessään Jyväskylästä Seinäjoelle.

– Olosuhteet ja seuran meininki olivat sellaiset, joista pidin käydessäni täällä treeneissä ja tutustumassa touhuun. Olin todella yllättynyt, miten hyvin asiat hoidetaan. Pienetkin jutut ovat pelaajille tärkeitä ja täällä niistä kyllä huolehditaan. Sen aistii kaikesta, että seura tekee hommia pelaajien eteen, luettelee Lähitie siirtonsa syitä.

– Toki juttelin Christian Sundinkin kanssa ensin. Juttelin muidenkin pelaajien kanssa ja palaute oli kaikilta erittäin positiivinen, lisää Lähitie.

Aivan kuten KPV:sta tullut Aki Sipilä, myös Lähitie katselee kristallipalloaan kriittisin silmin ja povaa hankalaa kautta.

– Meille ei helppoja pelejä ole luvassa. Tilanne on hiukan sama kuin JJK:ssa silloin kun me nousimme liigaan. Tosin tällä jengillä on kyllä ihan kaikki eväät menestyä. Hankalaksihan se toki on tehty, mutta ei ole mitään syytä, miksi siinä ei voitaisi onnistua. Tietenkin paljon riippuu myös tuurista. Pitää toivoa, että pelaajat pysyvät terveinä on sitten hiukan säkääkin, Lähitie toteaa.

Kakkosen tasosta Lähitiellä on toki jonkinlainen mielikuva jo olemassa hänen käytyään katsomassa viime suvena niin FC Vaajakosken kuin FC Blackbirdinkin otteluita Jyväskylän seudulla.

– No, en hirveästi niitä nähnyt, mutta jonkin verran, vahvistaa Lähitie, joka nähtäneen jo viikonloppuna Pietarsaaressa pelattavassa Tammiturnauksessa ensimmäistä kertaa Kerhon asussa.