123 456 7890

Kerho 07 kaatui sunnuntai-iltana kotikentällään Kokkolan GBK:lle selvin luvuin. Kotijoukkue kyllä hallitsi peliä pitkiäkin hetkiä ja peli oli muuten tasainen. Maalipaikkoja sai kuitenkin vain vieraat ja nämä myös tehokkaasti hyödynsivät

Kerho 07 – GBK 0-4 (0-3)
0-1 06 min Kjartan Sigurdsson
0-2 19 min Kim Å;gren
0-3 29 min David Carlsson
0-4 78 min Eric Robertson

Ottelu sai heti ikävän alun, kun jo kuuden minuutin jälkeen palloa kaivetaan Kerhon verkosta. Kulmatilanteessa GBK:n Kjartan Sigurdsson puskee pallon sisään maalivahti Joakim Jansin näppien edestä, hieman ehkä samalla päälle ajaen ja tilanteen jälkeen sekä Jans että Kerhon kapteeni Muurimäki käykin kuumana erotuomari Juuso Saarelalle. Saarela ei näe kuitenkaan rikettä tapahtuneen ja maali hyväksytään.

Valmentajansa reilu viikko sitten vaihtanut ja uuden pirteän alun sarjaan ottanut GBK jatkaa hyökkäysten vyöryttämistä myös maalin jälkeen ja Kerho joutuu rikkomaan oikealla laidallaan vaparin arvoisesti. Vaparia asettuu antamaan Kim Å;gren, joka laittaa kierteisen pallon suoraan takanurkkaan, kovan maalinedusruuhkan keskeltä. Peli on tässä vaiheessa ehtinyt vanheta vasta vähän alle 20 minuuttia.

Kerho pääsee peliin paremmin maalin jälkeen mukaan ja Juuso Aalto pelataan paikkaan. Hänen nosto maalivahdin yli menee kuitenkin hieman liian korkeaksi ja tippuu vain maalin katolle.

Kerhon epäonneksi juuri kun peliin päästään takaisin mukaan, iskee jälleen GBK. Veikkausliigan entinen maalikuningas, ruotsalainen David Carlsson, onnistuu käyttämään Kerho puolustajan arviointivirheen hyväksi ja karkaa puolustukselta läpiajoon. Jans tulee hyvin vastaan, mutta tässä ruotsalaisten kohtaamisesta kokeneempi, eli Carlsson, vie voiton ja nostaa pallon verkkoon. Taululla jo epätoivoiset 0-3 lukemat, vaikka vasta kolmasosa peliä pelattuna.

Kerho 07 vaihtaa hieman ryhmitystään maalin jälkeen ja Muurimäki nostetaan laidalta toiseksi kärjeksi. Samalla Goldberg ottaa oikean laitalinkin paikan. Kerho lähtee siis perus 4-4-2:lla hakemaan kavennusta.
Peli muuttaa muutoksen jälkeen luonnetta, kun GBK vetäytyy kuoreensa ja kyttäilee vastaiskupaikkoja. Kerhotaas pitää suurimmaksi osaksi palloa ja koittaa löytää tilaa puolustuksen väleistä.

GBK kuitenkin puolustaa ihailtavan uhrautuvasti ja maalipaikoille ei päästä. David Carlsson myös aiheuttaa jatkuvasti vaikeuksia vastahyökkäyksissä kotijoukkueen puolustukselle, mutta lisämaaleja ei ensimmäisellä puoliskolla enää nähdä kummankaan toimesta.

Tunteet sen sijaan hieman kuumenee ja Muurimäki saa keltaisen avauduttuaan jälleen hieman liian kovaäänisesti ottelun erotuomarille.

Toisen puoliajan alussa Kerho suorittaa vaihdon, kun A-junnuikäinen Jesse Sarajärvi tulee pois ja vasta B-junnuikäinen Tuomas Lähdesmäki tulee kentälle.

Kerho tulee peliin mukaan hyvin ja oikeastaan koko puoliskon pallohallinta on kotijoukkueella. GBK edelleen kyttää vastahyökkäyksiä, mutta näistä ei maaleja nähdä ja Jans torjuu muutamat kokkolalaisyritykset mainiosti.

Teemu Penninkangas tekee monta hyvää nousua vasemman laitapakin paikalta ja yhteistyö toimii mainiosti hänen, Juuso Aallon ja Tuomas Lähdesmäen kesken. Kuitenkaan varsinaisiin maalipaikkoihin ei päästä, lukuunottamatta Juuso Aallon saksaria kulman jälkitilanteessa, jossa komea veto kuitenkin suuntautuu yli.

Reillu kymmenen minuuttia ennen ottelun loppua, Jansin pienen arviointivirheen seurauksena, kovaa tilanteeseen tullut Eric Robertson voittaa pallon Jansin käsien edestä ja puskee loppuluvuiksi GBK:lle 0-4 lukemat.

Vaikka Kerho pelin toista puoliaikaa hallitsikin, oli kauteen nousutavoite mielessä lähtenyt GBK tänään liian kokenut ja vahva. Lisäksi se oli tehokas, onnistuen maalipaikoistaan hyvällä prosentilla.

Tappion myötä Kerho 07 joutuu hieman tarkkailemaan mitä tippumisviivan tuntumassa tapahtuu, mutta on edelleen GBK:n edellä kuudentena. GBK kuitenkin osoitti että takaa ollaan tulossa kovaa ja voitolla he menivät ohi paikallisvastus KPV:sta.
Toisaalta Kerho on on edelleen myös iskuetäisyydellä sarjan neljännestäkin sijasta, joten aika hyvin keskikastissa ollaan tällä hetkellä.

Tärkeintä on että nuoret pelaajat saavat peliaikaa ja tänäänkin koko Kerho 07:n kokoonpano, Mikael Muurimäkeä lukuunottamatta, oli korkeintaan 21 vuotiaita.

Veikkaustähdet meni jakoon seuraavasti; yksi tähti Teemu Penninkankaalle, kaksi GBK:n Carlssonille ja kolme Lawrence Smithille.

Seuraava ottelu Kerho 07:lla on ensi lauantaina 20.7. klo 16.00, kun Seinäjoen Keskuskentälle tulee vieraaksi Tervarit Oulusta.

Kerho 07: Joakim Jans, Sami Viljanen, Kalle Taimi, Joona Lautamaja, Teemu Penninkangas, Teemu Lukkari (80′ Samppa Bouroussi), Stanislav Goldberg, Mikael Muurimäki (67′ Jesse Jääskeläinen), Juuso Aalto, Jesse Sarajärvi (45′ Tuomas Lähdesmäki) ja Kim Palosaari.