123 456 7890

Kaudella 2019 pelataan jälleen Veikkausliigan sisällä Pohjanmaan liigaa, kun KPV, SJK ja VPS ovat mukana Veikkausliigassa. Tämä tarkoittaa useita kiihkeitä Pohjanmaan alueen sisäisiä otteluita, Pohjanmaan derbyjä, joissa ratkotaan Veikkausliigan pisteiden lisäksi Pohjanmaan herruutta. Edellisen kerran siitä ovat pelanneet SJK, VPS ja FF Jaro kausilla 2014 ja 2015. Tuolloin SJK nappasi herruuden nimiinsä molemmilla kausilla.

Pohjanmaan Alahärmässä keskellä lakeuksia, lähes yhtä lähellä kaikkien joukkueiden kotipaikkakuntaa, kohoaa Suomen suurin ja erikoisin vapaa-ajankeskus PowerPark. Mikä olisikaan kolmen pohjalaisseuran muodostamalle liigalle ja markkinointiyhteistyölle parempi yhteistyökumppani kuin Pohjanmaan oma huvivaltio ja elämyskeskus. Siitä syystä Pohjanmaan liiga pelataan tänä vuonna nimellä Pohjanmaan PowerPark Liiga.

Seurat järjestivät yhteisen tiedotustilaisuuden maanantaina 15.4. PowerParkissa ja paikalla oli seurojen markkinointiväen lisäksi jokaisen seuran päävalmentajat ja kapteenit.

On suuri kunnia olla tukemassa pohjalaista jalkapalloa ja nyt olemme heti mukana kolmen huippujoukkueen kanssa. Ja Pohjanmaan herruudesta taistelu on tällä kaudella varmasti huippujännittävä. Mielestäni on harvinaista, että näin läheltä toisiaan, löytyy näin monta huippujoukkuetta aivan maan parhaasta sarjasta, sanoi PowerParkin johtaja Mikko Kiviluoma.

Tämä on meille myös ensimmäinen kerta, kun me olemme mukana tukemassa jalkapalloilua ja on hienoa, että pääsemme heti mukaan näin korkealle tasolle. Me haluamme olla mukana tukemassa jalkapalloilua ja meille on erityisesti tärkeitä nuoret, jotka ovat meidän asiakkaita ja tulevia asiakkaita. Jalkapallo kasvaa kokoajan harrastajamääriltään ja se, että näin pienellä alueella on kolme pääsarjaseuraa, tuo entistä enemmän nuoria harrastajia tällä alueella lajin pariin, Kiviluoma jatkoi.

Seurat tekevät yhteistyötä Pohjanmaan PowerPark Liigan osalta erityisesti markkinnoinnillisesti ja markkinointi on toteutettu ja suunniteltu yhdessä. Lisäksi jokainen seura on sitoutunut antamaan toisilleen 500 lippua kunkin joukkueen Pohjanmaan derbyn kotiotteluun, joita seurat voivat jakaa omille kannattajilleen ja näin saadaan tunnelma nousemaan jokaisessa ottelussa.

Seurat myös nostavat toistensa keskinäisiä otteluita esiin omissa markkinointikanavissaan ja seurat pitävät sivuillaan omaa Pohjanmaan PowerPark Liigan sarjataulukkoa sekä keskinäisten otteluiden maalipörssiä. Kaikki joukkueet kohtaavat runkosarjassa toisensa kahdesti ja sen jälkeen on selvillä Pohjanmaan PowerPark Liigan mestari. Voittaja saa haltuunsa kiertopalkintona kulkevan Pohjanmaan PowerPark Liigan pokaalin.

Kaikki mukana olevat seurat ovat yksimielisiä siitä, että yhteistyön tarkoitus on nostaa lajin kulttuuria, saada ihmiset paikalle peleihin ja kannustamaan omaa joukkuettaan. Siten saadaan ottelutapahtumiin tunnelmaa ja katsomot täyteen. Seurojen intohimoisimmille kannattajille Pohjanmaan keskinäiset ovat jo ennestään suuria juttuja, mutta tärkein tehtävä on saada mukaan myös alueen suuret massat. Ilman yhteistä ja sitoutunutta tekemistä, ei mitään tapahdu. Samalla seurat haluavat olla mallina myös muun Suomen seuroille, että vaikka kentällä kilpaillaan tosimielessä, voi taustalla tehdä hyvää yhteistyötä, jopa pahimpien kilpakumppaneiden kesken.

Kun ensimmäisen kerran kuulin, että tälläistä Pohjanmaan liigaa ollaan kaavailemassa, niin ajattelin heti, että tämä on loistava idea. Mitä enemmän tätä itsekin miettii ja pähkäilee, niin alkaa ihokarvatkin ihan nousta, että päästään näitä otteluita pelaamaan, sanoi KPV:n päävalmentaja Jarmo Korhonen.

Mitä enemmän me näistä asioista puhutaan, sitä enemmän tulee ihmisiä katsomaan pelejä ja sitä mukavempaa se on pelata näitä otteluita, Korhonen jatkoi.

Olen koko elämäni ollut täällä Pohjanmaalla ja kaikki seurat ovat minulle joko rakkaita seuroja tai rakkaita vihollisia, joten kyllä tämä tuo itselleni lisäpotkua, sanoi KPV:n kapteenistoon kuuluva laitapuolustaja Timo Rauhala.

On myös hienoa, että näin pieneltä alueelta on kolme kilpailukykyistä seuraorganisaatiota. Vepsu ja SJK ovat tietenkin liigassa rakentaneet jo vähän pidempään ja me tulemme uutenä siihen mukaan. Heillä on olosuhteet ja muut, ja me tulemme hieman perässä näissä asioissa, mutta siinä on meille hyvä osoitus, minne meidän tulee myös seurana päästä. Haluamme olla varteenotettava liigaseura myös tulevaisuudessa, Rauhala jatkoi.

Olen muuttanut tälle alueelle jo 29 vuotta sitten, joten minulle tämän alueen derbyt ovat tuttuja niin pelaajana, isänä kuin valmentajana, kertoi SJK:n päävalmentaja Alexei Eremenko.

Tiedän miten paljon työtä se vaatii, että olemme saaneet tälle alueelle nämä huippuseurat. Mielestäni on erittäin kaunista, että meillä on jotain tälläistä lisäsytykettä meidän kannattajillemme sekä paljon lisää näkyvyyttä koko alueelle. Tämä on siksi mielestäni erittäin hyvä idea, Eremenko jatkoi.

Derbyt on aina otteluita, joissa ei ole alkuasetelmissa mitään merkitystä. Ja näissä Pohjanmaan derbyissä olen tykännyt erityisesti siitä, että miten paljon kannattajia on aina lähtenyt näihin otteluihin myös vieraspeleihin. On aina mahtava pelata, kun katsomot ovat täynnä ja peleissä tunnelmaa, sanoi SJK:n kapteeni ja keskikenttäpelaaja Mehmet Hetemaj.

On myös aivan mahtavaa, että pystymme tekemään näin hyvää yhteistyötä, näinkin kovien vihollisten kesken. Kentällä välillä vähän väännetään, mutta ollaan kavereita sen jälkeen. Onhan tämä ihan loistava juttu, Hetemaj päätti.

Minulla on itselleni aika pitkä ura jo takanani ja on oikeastaan vain yksi asia mikä on aina vähän harmittanut, on se, että en ole pelannut enemmän pelejä joissa on paljon yleisöä ja suurta tunnelmaa. Siinä mielessä olen toki onnekas, että olen pelannut niitä jonkin verran. On ne vain ihan eri pelejä. Niihin syttyy niin lujaa, ja saat lisää potkua ja lisää energiaa, sanoo VPS:n kapteeni ja keskikenttäpelaaja Sebastian Strandvall.

Uskon, että nyt kun me yhdessä KPV:n ja SJK:n kanssa luodaan näistä niin hyviä ottelutapahtumia, niin ne auttaa saamaan väkeä myös normaaleihin liigapeleihin. Eli näistä derbyistä saadaan hyviä efektejä pitkällä tähtäimellä, Strandvall jatkoi.

Sen lisäksi, että teemme yhteistyötä, niin näiden kolmen joukkueen mukana oleminen Veikkausliigassa, auttaa meitä myös kehittymään. Me kilpailemme toistemme kanssa ja se saa meidät tekemään asioita paremmin. Kyllä me puhumme omissa piireissämme, miten me pääsemme noiden ohi ja se on sellaista tervettä kilpailua, mikä on hyvä tälle koko meidän alueelle, muistutti VPS:n päävalmentaja Petri Vuorinen.

Pohjimmiltaan me teemme tätä kaikkea kuitenkin yleisöä varten. Ja siinä meidän pitää kaikkien tehdä osamme. Ei pelkästään kentällä tunteita näyttämällä, vaan tehdä ne kaikki muut asiat heitä varten sekä saada heidät innostumaan. Me suomalaiset olemme vähän jäyhiä ja meidän tulee saada yleisö jollain tavalla osallistumaan myös. Siksi nämä derbyt ovat siinä niin loistavia, sillä siellä he vähän joutuvatkin kannustamaan omiaan, Vuorinen jatkoi vielä lopuksi.

Ensimmäinen ottelu pelataan jo pääsiäislauntaina 20.4. klo 16.00 Vaasassa, kun VPS isännöi KPV:tä Elisa Stadionilla. 26.4. on vuorossa VPS – SJK -ottelu ja vielä vappuaattona 30.4. SJK – KPV.

Pohjanmaan PowerPark Liigan toinen kierros pelataan heinäkuussa, kun ensin KPV isännöi VPS:ää Kokkolassa lauantaina 6.7. SJK – VPS on Seinäjoella lauantaina 13.7. ja KPV – SJK Kokkolassa seuraavana lauantaina 20.7. Sen jälkeen on selvillä Pohjanmaan mestari vuosimallia 2019.

Kaikki ottelut näkyy suorina Ruutu-palvelusta ja seurat järjestävät otteluihin omia kuljetuksia sekä jakavat lippuja vieraspeleihin.

Seinäjoella ensimmäiseen VPS – SJK vierasotteluun, SJK jakaa 500 lippua omille kausikorttilaisilleen ilmaiseksi. Lippuja jaettiin kauden avausottelussa SJK Shopissa ja niitä jaetaan edelleen tulevassa SJK – HJK ottelussa, torstaina 18.4. klo 18.30. Voit noutaa lippusi SJK Shopista ennen ottelua tai heti sen jälkeen, kausikorttia näyttämällä.