123 456 7890

Torstaina pidettiin VPS:n ja SJK:n yhteinen lehdistötilaisuus Vaasan Elisa Stadionilla. Paikalla oli molempien joukkueiden päävalmentajat, Petri Vuorinen (VPS) ja Alexei Eremenko (SJK). Pohjanmaan derby, VPS – SJK pelataan perjantaina 1.6. klo 20:00 Vaasan Elisa Stadionilla.

VPS:n pelaaminen on muuttunut paljon siitä, kun heidät viimeksi valmentajana Veikkausliigassa kohtasin. Se on sen tyyppistä jalkapalloa, mistä itsekin pidän, kommentoi SJK:n päävalmentaja Alexei Eremenko tilaisuuden alussa.

Jokainen peli on tietenkin tärkeä, ja haluamme huomenna kolme pistettä. Jokainen pelaaja antaa kaikkensa tällaisessa ottelussa. Ottelutahti on kuitenkin ihan hullu, sillä tämä on meille kolmas peli kuuteen päivään. Pelien välissä ei oikein voi tehdä mitään. Kävimme vähän HJK-peliä läpi, mutta siihen ei kannata jäädä kovin pitkäksi aikaa, sillä nyt on edessä derby-ottelu, ja käymme sitä läpi joukkueen kanssa. Voi vain yrittää palautua, kerätä voimia ja toivoa, ettei tule lisää loukkaantumisia, Eremenko kuvaili joukkueen valmistautumista.

SJK:lla on ollut paljon loukkaantumisia ja viime pelissä tuli jälleen ainakin yksi lisää.

Näyttää siltä, että Tendeng ei voi pelata VPS:ää vastaan, arvioi Eremenko.

Kysymykseen SJK:n tämän hetkisestä pelaajatilanteesta, Eremenko vastasi kertomalla esimerkkejä millaisia pelaajia hän yleensä käyttää.

Jokaisella valmentajalla on omat juttunsa, miten haluaa joukkuetta koota. Tällä hetkellä joukkueesta puuttuu sellaisia pelaajatyyppejä, joita itse joukkueeseen aina haluan. Billy Ions ja Jordan Mustoe ovat nopeita pelaajia, mutta he eivät nyt ole käytettävissä. Jarossa sellaisia olivat esimerkiksi Seth Paintsil ja Serge Atakayi, he ovat nopeita ja hyviä yksi vastaan yksi –tilanteissa. Mutta edelleen, ei se mene niin, että nyt kannattaisi keskittyä siihen, mitä puuttuu, tai mikä on huonosti. Emme pysty vaikuttamaan menneeseen, joten siihen ei kannata keskittyä. Nyt tärkeämpää on kertoa käytössä oleville pelaajille, miten haluan heidän kentällä toimivan, ja tekevän töitä yhdessä, Eremenko sanoi.

Liikaa ohjeitakaan ei kuitenkaan kannata antaa, se menee pelaajien päässä vain sekaisin tässä tahdissa. Tulevan maajoukkuetauon aikana saamme toivottavasti pelaajia takaisin sairastuvalta, jatkoi Eremenko lopuksi. Lisää Eremenkon ajatuksia videolla.

Myös VPS-leirissä ottelua odoteaan ja sitä pidetään erittäin tärkeänä.

Kaikki pelit ovat isoja, mutta toisaalta nyt kun ollaan oltu muutama vuosi nyt SJK:n kanssa liigassa, niin toivoisi, että näihin kehittyisi hyvä tunnelma ja positiivinen virinä näihin peleihin. Se tuo myös hyvän tunnelmaan pelaajille peliin. Valmistaudumme otteluun kuitenkin niin kuin kaikkiin muihinkin otteluihin. Ei tätä ottelua tarvitse erikseen myydä pelaajille millään motivaatiolauseilla. Kaikki tietävät, että se syttyminen tulee ihan itsestään, sanoi VPS:n päävalmentaja Petri Vuorinen.

Vuorisella oli myös pelaajahuolia, mutta joukkue pääsee otteluun paremmin levänneenä.

Molemmilla joukkueilla on vähän samanlainen lähtötilanne otteluun, sillä loukkaantumisia on paljon. Toivon, että pystymme varioimaan pallonhallinnan ja vastahyökkäysten välillä. Olemme keskittyneet omaan tekemiseemme, SJK:n aiempien otteluiden tuloksilla ei ole merkitystä minulle mitään merkitystä, eikä toivottavasti pelaajillekaan. Meidän oma pelaamisemme on ollut aika pitkään stabiilia, vaikka voittoja ei olekaan tullut. Huominen tulos kertoo myös lisää, mihin suuntaan olemme menossa, Vuorinen arvioi lopuksi. Lisää Vuorisen ajatuksia videolla.

Voit katsoa lehdistötilaisuuden kokonaisuudessaan SJK TV:n videolta. Keskiviikkona ilmestynyt otteluennakko luettavissa tästä linkistä.


Pohjanmaan derbyn bussimatkalle mahtuu vielä ja viimeistään huomenna perjantaina ennen klo 14:00 tulisi matka käydä varaamassa, jos haluaa varmuudella mukaan. Sen jälkeen ei lisää autoja enää varata. Tuon jälkeen myydään vain autoissa vapaana olevat paikat.

Nyt matkaan on lähdössä kolme bussia ja autoja otetaan lisää, jos lähtijöitä tulee vielä lisää huomenna aamupäivällä. SJK Shop palvelee OmaSp Stadionilla bussien lähtöön saakka huomenna, joten lippuja peliin saa siihen asti. SJK Shopissa myynnissä myös kaikkki SJKn fanituotteet. Bussit lähtee klo 18:00 OmaSp Stadionin pihasta. Paluu on ottelun jälkeen samaan paikkaan.

Bussimatkan hinta on 10€ ja Lippu peliin 10€. Nämä tulee maksaa ja varata SJK Shopista, OmaSp Stadionilta.

SJK-kannattajat sijoittuvat Vaasassa Elisa Stadionin kaupungin puoleiseen päätyyn ja bussit ajetaan suoraan sisääntuloporttien viereen. Kts. kuva (SJK-pääty ja bussiparkki merkitty kultaisella). Portilla tehtään kaikille turvatarkastukset ja ottelussa noudatetaan Palloliiton sääntöjä. Katsomossa on SJK-kannattajille omat palvelut. SJK:n kannattajaryhmä Klopit sijoittuu katsomon alalaitaan.

Kotiinjäävät kannattajat voivat kokoontua katsomaan ottelua yhdessä OmaSp Stadionille, missä Carlsberg Sports Barissa on normaaliin tapaan Kisakatsomo. Siellä ovet aukeaa klo 19:00 ja VPS – SJK potkaistaan käyntiin klo 20:00.