123 456 7890

SJK kohtaa torstaina klo 18.15 alkavassa Suomen Cupin 6.kierroksen vierasottelussa Pohjanmaan paikallisvastustaja Vaasan Palloseuran. Kyseessä on ensimmäinen kerta, kun joukkueet ovat cupissa vastakkain ja se nostaa ottelun panoksia entisestään. Ottelu pelataan Botniahallin vieressä olevalla Mustasaaren tekonurmella. Seinäjoelta peliin lähtee edullinen bussikuljetus, jolla pääsee näppärästi paikalle ja takaisin. Bussikuljetuksella lähtemällä varmistaa myös sisäänpääsyn peliin.

Suomen cup on edennyt siihen vaiheeseen, että mukana on enää 16 joukkuetta. Jos SJK voittaa VPS:n torstaina, etenee se puolivälieriin. Voitto tästä ottelusta tekisi erittäin hyvää myös monella eri tavalla, joten joukkue lähtee peliin voitontahtoisena.

Pelitavallisesti muuttunut ja kauden hyvin aloittanut VPS vastassa. Se antaa meille erilaisen haasteen, mitä aikaisemmat ottelut ovat olleet tällä kaudella. Cup-kilpailussa ainoastaan voitto ratkaisee ja se pelataan loppuun asti yhtenä iltana. Tämä on siinä mielessä hyvä että pääsemme hengähtämään Veikkausliigasta. Tämä on ihan oma kilpailunsa, kommentoi SJK:n päävalmentaja Simo Valakari.

Me lähdemme aina pelaamaan voitosta. Erityisesti nyt meidän tilanteessamme. Sillä ei varsinaisesti ole merkitystä että se on cup-ottelu, voittoa haluamme, sitä ei tarvitse miettiä kahteen kertaan. Meidän kausi alkaa uudelleen nyt. Tietenkin cupissa muutenkin vain voitto merkitsee ja tämä on vielä derby-ottelu, meidän täytyy olla vahvoja, kommentoi maanantaina SJK:n avausmaalin HJK:ta vastaan tehnyt Ariel Tuco Ngueukam.

Suomen cupin 6.kierros; VPS – SJK torstaina 21.4. klo 18.15 Mustasaaren tekonurmella.

Bussikuljetuksen voi ilmoittautua maksamalla matkan Härmän Liikenteen palvelussa. Matkan hinta on 10 euroa. Pääset varaamaan matkasi tästä linkistä. Bussimatkalaisille on tarjoushintainen sisäänpääsylippu 10 euroa (lippu ovelta 13 euroa), joka kerätään käteisenä bussissa. Matkaan lähdetään Seinäjoen Matkakeskuksen pihasta klo 16.30 ja Wallsport Areenan pihasta klo 16.40. Paluu on ottelun jälkeen samaan paikkaan. Kaikki SJK kannattajat sijoitetaan samaan paikkaan, omille varatuille paikoille. Mahdollisille omilla kyydeillä peliin tuleville SJK kannattajille ei voida taata lippua peliin, koska tilat paikanpäällä ovat rajalliset.

Tuco onnistui maalinteossa VPS:ää vastaan myös talven Liigacupissa.

Uudistunut VPS vastassa

VPS on kärsinyt valtavasta loukkaantumissumasta jo parin vuoden ajan, nyt tilanne näyttää paremmalta. VPS nuorensi joukkuettaan huomattavasti viime kaudelle, jälkiviisaana voi sanoa, että ehkä liikaakin. Nuorista suomalaisista Mikko Viitikko ja Eero Tamminen väläyttelivät silloin tällöin ja Jerry Voutilainen pelasi hyvin, mutta ainoa varsinainen valopilkku oli Pyry Soiri. Soirin perässä oli useatkin isommat seurat, mutta Soiri solmi jatkosopimuksen VPS:n kanssa.

Viime kauden katastrofaalinen alku johti lopulta Olli Huttusen potkuihin. Huttusen apuna ollut Petri Vuorinen nousi kolmatta kertaa päävalmentajaksi ja sai nostettua vaasalaiset kuiville. Nyt mies pääsee ensimmäistä kertaa aloittamaan kauden päävalmentajana.

Putoamiskamppailussa koko kauden ollut VPS teki loppukaudesta paljon hankintoja, joista muutamat onnistuivat. Etenkin Andr� Clennonin hankkiminen osoittautui elintärkeäksi. Myös Juho Lähde ja Nikko Boxall olivat onnistuneita hankintoja. VPS sai pidettyä nuo pelaajat myös tälle kaudelle.

Steven Morrissey ei ole paluunsa jälkeen päässyt vielä lähelläkään liigatasoa. Juho Mäkelän 16 maalia on vaikea korvattava. Tällä hetkellä se on oikeastaan Clennonin harteilla. Samu Alanko on lupaava, mutta hänestä ei välttämättä ole vielä vastuunkantajaksi liigassa. Viime kaudella erittäin pieneen rooliin jäänyt Loorents Hertsi on talven aikana nostanut tasoaan. Hertsi on Vepsulle tärkeä pelaaja, mikäli hän pääsee kahden kauden takaiselle tasolleen. Hertsi on tehnyt tällä kaudella Veikkausliigassa jo kaksi maalia.

HJK:sta tullut paluumuuttaja Veli Lampi on isossa roolissa kokeneena pelaajana, joita ei joukkueessa montaa ole. Ykkösmaalivahti Henri Sillanpää lopetti ja uuden maalivahdin löytäminen osoittautui odotettua vaikeammaksi tehtäväksi. Juuso Kevari siirtyi FC YPAsta takaisin Vepsuun ja joukkue hankki maaliskuussa venäläisen Evgeni Kobotsevin. Maalivahdin hankinnasa painotettiin jalalla pelaamista ja avaamista, ainakin Kevarilla nuo taidot ovat hallussa. Kobotsev on kuitenkin ykkösmaalivahti, mutta Kevari on hyvä kirittäjä.

VPS:n suurin muutos on tapahtunut pelitavassa, sillä viime kauden joukkueen pelitapa on muuttunut aktiiviseen, pallolliseen pelaamiseen. Lisäksi joukkueen valmennus on vahvistunut, kun Petri Vuorinen sai avukseen maailmalla eri seurojen toimintaan tutustumassa kiertäneen Jani Sarajärven. Sarajärvi kävi tutustumassa viime kaudella myös SJK:n toimintaan.

Joukkue aloitti Veikkausliigakauden tappiolla HJK:ta vastaan, mutta otti avausvoittonsa viime viikonloppuna sarjanousija PK-35 Vantaan vieraana. Suomen Cupissa VPS on edennyt voittamalla Pohjanmaan paikallisessa FF Jaron 2-0-luvuin. SJK ja VPS eivät ole koskaan aiemmin kohdanneet Suomen cupissa.

VPS ja SJK ovat kohdanneet toisensa useaan otteeseen ja SJK on ollut viime aikoina niskanpäällä. Niin myös viime talvena Liigacupissa.

SJK aloittaa kauden uudelleen nyt

SJK:n kausi on Veikkausliigassa alkanut kohun keskellä ja tuloksellisesti melko heikosti. Olkoonkin, että SJK voitti kauden avauksensa pelikentällä, häviten sen myöhemmin kabineteissa oman virheensä seurauksena. SJK voitti myös Suomen cupissa ensimmäisen ottelunsa, mutta nämä kentällä saadut voitot ovat jääneet mediamyllytyksen ja kauden ensimmäisen, Turussa pelattavaksi aiotun ottelun siirtoon liittyvien kohujen varjoon. Muutoksia on tullut myös omiin otteluohjelmiin, kun Keskuskenttä ei olekaan ollut pelikelpoinen ja kotiavaus pelattiinkin Jouppilanvuoren tekonurmella. Tähän päälle, kun lisää vielä pelaajien loukkaantumiset, niin voi sanoa että joukkuetta koetellaan tällä hetkelle kovalla kädellä.

SJK esitti kaikesta tästä huolimatta erinomaisia otteita tämän viikon maanantaina Helsingissä HJK:n vieraana. Joukkue johti ottelua ensimmäisen puoliajan jälkeen ja johto pysyi aina lähes 70. minuutille asti, kunnes HJK onnistui tasoittamaan ja kirimään lopulta maalilla ohi. Pelissä oli kuitenkin niin paljon hyviä asioita, että ne kannattaa ottaa mukaan ja aloittaa koko kausi uudelleen nyt.

Parhaan mahdollisen paikan uuteen alkuun tarjoaa torstainen Suomen cupin ottelu. Vastassa Pohjanmaan paikallisvastustaja ja otteluun lähtee mukaan omat kannattajat tukemaan. Seinäjoelta lähtevään bussikuljetukseen lähtee mukaan myös SJK:n seurajohtoa ja tällä tavoin näytetään että SJK on oikea perhe, jossa seistään aina yhdessä, eikä luovuteta koskaan. Paikanpäälle tulee todennäköisesti myös omilla kyydeillä paljon SJK kannattajia, joten tunnelmaa ei Mustasaaren tekonurmen laidoilta tule taatusti puuttumaan torstai-iltana.

Joukkueen riveistä puuttuu edelleen samat loukkaantuneena olevat pelaajat, eli pitkäaikaisloukkaantuneet Mehmet Hetemaj, Richie Dorman ja Emil Lidman. Pelikunnosta ei vielä ole tarkempaa tietoa Toni Lehtisen kohdalla, mutta mies on kuitenkin jo mukana harjoituksissa. Timo Tahvanainen on pois ainakin vielä tämän viikon otteluista.

Lähde mukaan tukemaan joukkuetta, sillä se tarvitsee sitä nyt. Otetaan yhdessä uusi alku kauteen ja haetaan Suomen cupin jatkopaikka Vaasasta. Bussireissuun ilmoittautuminen tapahtuu maksamalla 10 euron hintainen matka Härmän Liikenteen nettisivuilla. Ottelulippu ei sisälly matkan hintaan ja se ostetaan vasta reissussa. Lippu peliin on bussimatkalaisille tarjoushintainen 10 euroa. Lähtö on Seinäjoen Matkakeskuksen pihasta klo 16.30 ja Wallsport Areenan pihasta klo 16.40. Kaikki ovat mukaan sydämellisesti tervetulleita.