123 456 7890

SJK matkustaa sunnuntaina Pietarsaareen ja kohtaa siellä Pohjanmaan paikallisottelussa isäntäjoukkue FF Jaron. Ottelu alkaa Pietarsaaren Keskuskentällä klo 16.00 ja paikalle on lähdössä Seinäjoelta iso määrä kannattajia omiaan tukemaan.

Veikkausliigan ohella ottelu on osa Pohjanmaan liigaa, jossa SJK on ykkösenä, Jaro kakkosena ja VPS viimeisenä ilman pisteitä. Voitolla SJK ottaisi tiukan kiinnityksen Pohjanmaan liigan voittoon, mutta tappiolla sarja menisi todella tiukaksi. Veikkausliigassa molemmat joukkueet kaipaavat pisteitä ja voittoja, sillä SJK taistelee edelleen Suomen mestaruudesta ja Jaro haluaa päästä karkuun häntäpään tippumistaistelua. SJK on Veikkausliigassa kolmantena, kuuden pisteen päässä HJK:sta, jolla on peli enemmän pelattuna. FF Jaro on puolestaan yhdeksäntenä, neljä pistettä karkumatkalla yhdennentoista sijan karsijan paikasta.

Tämä ottelu tulee molemmille joukkueille tärkeään paikkaan kautta. Molemmat taistelee tärkeistä pisteistä, joten se varmasti näkyy myös kentällä, kommentoi SJK:n päävalmentaja Simo Valakari sunnuntain Pohjanmaan derbyä.

Perjantaina FF Jaro tiedotti, että se vahvistuu loppukaudeksi tähtiluokan pelaajalla. Suomen maajoukkueen Alexei Eremenko jr. palaa Veikkausliigaan loppukauden mittaisella sopimuksella. FF Jaron toimitusjohtaja Niklas Storbacka on luonnollisesti mielissään vahvistuksesta ja toivoo että yleisöä tulee paikalle runsain mitoin Losha-lempinimellä tunnettua kasvattiaan katsomaan.

Olemme iloisia, että “Losha” halusi palata Jaroon huolimatta siitä, kuinka kauan hän täällä on. Toivomme, että hän voi auttaa meitä ja, että myös me voimme auttaa häntä, Storbacka kommentoi Jaron verkkosivujen mukaan.

Molemmilla joukkueilla saattaa olla tuore vahvistus ensimmäistä kertaa kentällä tässä ottelussa, sillä myös SJK on vahvistanut elokuun siirtoikkunassa rivejään ja hyökkääjä Roope Riski pelannee ensimmäisen ottelunsa uudessa seurassaan.

SJK Kannattajat järjestävät peliin bussireissun ja arvioilta paikalle on lähdössä jopa satakunta kannattajaa Seinäjoelta. Bussireissusta voit lukea lisää SJK:n nettisivujen uutisesta.

Sunnuntain Veikkausliigakierros on kokonaisuudessaan osa YLE:n Futiskierrosta ja pääotteluna toimii KuPS – HIFK. Lähetyksessä mennään kuitenkin aina mukaan sinne missä jotain tapahtuu. Lähetys näkyy YLE:n TV 2:lta. Yksittäiset ottelut näkyvät normaaliin tapaan ISTV:ltä ja Seinäjoella pelin näkee Carlsbergs Sports Barissa.

FF Jaro – SJK ja muutkin Veikkausliigaottelut löytyvät myös uudistuneesta Vakioveikkauksesta. Uudistuksen yhteydessä Vakion palautusprosentti nousee ja voittopotit kasvavat. Kesän kotimaisilla kohteilla potti nousee nykyisestä 100 000 euron tasosta noin 200 000 euroon.
Vakion sivuille pääset tästä linkistä.

FF Jaro – SJK lauantaina 9.8. klo 16.00 Pietarsaaren Keskuskentällä.

Johannes Laaksonen oli punapaitojen puristuksessa myös viime sunnuntaina.

Pohjanmaan liigan sarjatilanne

O V T H Maalit Pisteet
SJK 3 3 0 0 6 – 2 9
FF Jaro 3 2 0 1 4 – 3 6
VPS 4 0 0 4 4 – 9 0

Pelatut pelit:
23.04. FF Jaro – SJK tulos: 0-1
14.05. SJK – VPS tulos: 2-0
21.05. VPS – FF Jaro tulos: 1-2
22.06. SJK – VPS tulos: 3-2
12.07. FF Jaro – VPS tulos: 2-1

Tulevat pelit:
09.08. FF Jaro – SJK
23.08. VPS – SJK
20.09. VPS – FF Jaro
25.10. SJK – FF Jaro

Alexei Eremenko sr. ja Simo Valakari ovat kohdanneet useampaan kertaan viime vuosina.

Eremenkojen FF Jaro

Petarsaaren Jaro on nykyään lähes täysin päävalmentaja Alexei Eremenko seniorin luomus. Jopa ihan kirjaimellisesti, sillä hänen kolmesta pojastaan kaksi pelaa joukkueessa. 16-vuotias Sergei Eremenko nousi tähdeksi tällä kaudella ja perjantaina Jaro tiedotti vanhimman pojan, Alexei Eremenko juniorin, siirtymisestä takaisin kasvattajaseuraansa loppukaudeksi.

Pahimmassa tapauksessa kuitenkaan kumpaankaan pojista ei nähdä kentällä vielä sunnuntaina, sillä Sergei on parhaillaan Suomen U17-maajoukkueen mukana PM-turnauksessa Ruotsissa. Junior taas ei ole vielä saanut pelilupaa liitolta, mutta se saattaa tulla vielä ennen sunnuntaita.

Jokatapauksessa Jaro on hyvin Alexei Eremenko seniorin näköinen joukkue. Siinä on hyviä yksilöitä ja joukkueella on selkeä, valmentajansa luoma pelitapa. Jaro ei sorru räiskimään palloa, vaan se pelaa systemaattisesti ja kurinalaisesti, pallon pääosin maassa pitäen.

Joukkueen ja koko Veikkausliigan maalisyöttöpörssiä johtaa Jose Manuel Rivera, joka aiemmin teki tuhojaan Rovaniemen Palloseurassa. Hänellä on kasassa jo seitsemän maalisyöttöä. Rivera on myös yhdessä Didier Boris Kadion kanssa seuransa parhaat maalintekijät, kun molemmat ovat iskeneet neljä maalia mieheen.

Jarolla on allaan kolmesta viime ottelusta kaksi tappiota ja tasapeli. Ensin Jaro hävisi Maarianhaminassa 4-3 luvuin ja heti perään perinteisessä Jaakon Päivien ottelussa, vierasjoukkue HIFK vei koko potin. Viime viikonloppuna Lahdessa Jaro onnistui kuitenkin nappaamaan tasapelin 1-1 tuloksella.

SJK ja Jaro ovat kohdanneet toisensa vuosien saatossa useita kertoja, mutta Veikkausliigassa vasta neljä kertaa. Näistä SJK on voittanut kolme ja Jaro ensimmäisen kohtaamisen kaudella 2014. Yhteismaalit ovat SJK:n hyväksi luvuin 3-1. Kohtaamiset ovat siis olleet vähämaalisia. Mutta jos lasketaan mukaan talven Liigacupkohtaamisetkin, niin neljässä ottelussa on mätetty kahdella kaudella maaleja aivan toiseen tahtiin. SJK on voittanut niistä kaksi ja kahdesti on pelattu tasan. Yhteismaalit peräti 10-5 SJK:n eduksi.

Tästä ottelusta Jarolta saattaa edelleen puuttua puolustajat Mathias Kullström ja Reginaldo Junior sekä Johan Brunell. Pitkäaikaisloukkaantuneina ovat Jonas Emet ja David Carlsson. Sergei Eremenko on U17-maajoukkueen mukana avoimessa PM-turnauksessa Ruotsissa, eikä ole mukana sunnuntaina.

Didier Boris Kadio palaa pelikiellon jälkeen riveihin ja Jari Sara on tervehtynyt loukkaantumisestaan. Lisäksi uusi vahvistus Alexei Eremenko jr. saatetaan nähdä mukana sununtaina.

Viime vuonna FF Jaro – SJK ottelussa nähtiin Pietarsaaren katsomossa mosaiikkia ja savuja.

Nähdäänkö Roope Riski tositoimissa?

Sunnuntain ottelu on ensimmäinen, jossa SJK:n tuore vahvistus Roope Riski saa pelata siirtoikkunan aukeamisen jälkeen. Miehen pelilupa ei ole vielä tullut liitosta, mutta se pitäisi tulla vielä ennen sunnuntaita. Harjoituksissa Riski on ollut jo mukana pari viikkoa.

SJK pääsee muutenkin loistavasta terveystilanteesta otteluun, sillä kukaan pelaajista ei ole loukkaantuneena. Alkukaudesta pitkään sivussa olleet Marco Matrone ja Jesse Sarajärvikin ovat taas tarvittaessa pelikunnossa. Sarajärvi tosin sai pientä takapakkia kuntoutumiseensa pari viikkoa sitten, mutta hän pelannee lauantaina Kakkosen Pohjoislohkoa Kerho 07:n riveissä. Matrone on puolestaan pelannut jo kahdessa Kerho 07:n ottelussa.

Flunssassa ollut Emil Lidman oli sivussa SJK:n kahdesta edellisestä ottelusta, mutta pelasi täydet minuutit keskiviikkona Kerho 07:n mukana ja matkustaa sunnuntaina Pietarsaareen SJK:n kanssa. Viime Inter-ottelusta oli vielä sivussa puolustaja Cedric Gogoua, jonka aiempi vamma kipeytyi aivan edellisen ottelun alla uudelleen. Nyt hän on kuitenkin harjoitellut normaalisti koko viikon ilman ongelmia ja on siten mukana sunnuntaina. Pelikiellossa SJK:lta on puolustaja ja joukkueen kapteeni Pavle Milosavljevic.

Neljästä viime ottelusta SJK on napannut kaksi voittoa, yhden tasapelin ja viime sunnuntaina tuli kirvelevä tappio kotikentällä FC Interin isäntänä. Tuossa ottelussa SJK hallitsi kenttätapahtumia, mutta viimeistely oli heikkoa ja siten Inter onnistui viemään 1-0 voiton rangaistuspotkusta syntyneellä maalilla. Nyt SJK on sisuuntunut tuosta tappiosta ja sunnuntaina kelpaa vain voitto.

FF Jaro – SJK sunnuntaina 9.8. klo 16.00 Pietarsaaren Keskuskentällä. Paikanpäälle matkustavat SJK Kannattajat sijoitetaan kaikki Aurinkokatsomon toiseen laitaan, kentältä päin katsottuna oikeaan reunaan. SJK Kannattajat järjestävät peliin myös bussikuljetuksen.

Pelaajien kommentteja tulevasta ottelusta tulossa lauantaina 8.8. tuoreimmaissa SJK TV:n jaksossa.

SJK:n tueksi matkustaa omia kannattajia runsain määrin. Kuva viime vuodelta.