123 456 7890

Pikkuisen etuajassa
Seinäjoen Jalkapallokerho pelaa Kakkosen Lohko C:n 25. kierroksen ottelunsa etuajassa kohdatessaan keskiviikkona kotikentällään Tornion Pallo -47:n.

Ottelu on siirretty huomiselle sen vuoksi, että Kerho pelaa alkuperäisenä viikonloppuna Helsingissä Suomen Cupin Pikkufinaalissa PK35/VJS:aa vastaan, eikä näin ollen voi pelata kahta ottelua viikonlopussa.

Keskiviikon ottelu on Kerholle sarjakauden 24. matsi ja tähän saakka on pystytty etenemään ilman tappiota. Sarjaykkönen on voittanut peleistään 19 ja hakee nyt voittoa numero 20.

Kerhon kaksi edellistä kamppailua vieraskentillä on päättynyt tasan. Ensin pelattiin Iisalmen Sankarniemellä tasan paikallisen PK-37:n kanssa huikean komeassa syyssäässä ja upeissa olosuhteissa. Suurin takaisku tuossa ottelussa ei tosiaan ollut tasapeli.

Maalivahti Luis Fernando loukkasi nilkkansa jo reilun viiden minuutin pelin jälkeen ja aika moni veti henkeä hiukan syvempään. Maaliin tullut Tomi Peltokangas selvitti hommansa esimerkillisesti, eikä voinut mitään kotijoukkueen johtomaalille.

Toisella puoliajalla Patrik Lomski kaadettiin rangaistusalueella ja tuomitun pilkun pisti maaliin Christian Sund. Näin päädyttiin numeroihin 1-1.

Viikko sitten keskiviikkona Kerho vieraili Vaasan Hietalahdessa. Paikallinen IFK oli vauhdikkaalla pelipäällä ja pisti vieraansa todella ahtaalle. Vaikka Kerho sai Aki Sipilän osumalla hyvät lähtökohdat jo ensimmäisen viiden minuutin aikana, tuli IFK voimalla ja voisi sanoa, että 1-1 -tasapeli saattoi jopa imarrella Kerhoa.

Nyt pyritään siis pistämään orastava tasapeliputki poikki ja palaamaan voittojen tielle. Kerholla on edelleen mahdollisuus ottaa nimiinsä nykymuotoisen Kakkosen piste-ennätys, jota pitää hallussaan OPS-jp. Tuo ennätys on 66 pistettä, eli sen ohittamaiseen on matkaa kuusi pistettä ja jäljellä on kolme ottelua.

Keskiviikon vastustaja, TP-47, on pelannut menneillä kausilla ihan Veikkausliigassakin. Sieltä joukkue on kuitenkin valahtanut takaisin Kakkoseen ja ennen viime kauden alkua pahimmat skenaariot puhuivat jopa seuran lopettamisesta ja sarjapaikasta luopumisesta. Onneksi niin ei kuitenkaan käynyt.

Itse asiassa viime kaudella TP-47 eteni FC Santa Clausin vanavedessä sarjakakkoseksi, joka oli todellakin erinomainen suoritus Kimmo Halmkronan suojateilta.

Tälle kaudelle joukkue nuorentui entisestään, mutta edelleen TP-47 on rimpuillut itsensä sarjan kärkipäähän, eikä sillä pitäisi kaiken järjen mukaan olla pelkoa putoamispeikon hiipimisestä naapurustoon.

Joukkueet ovat kohdanneet sarjapeleissä yhteensä kolme kertaa mukaan lukien viime kauden kaksi koitosta ja tämän kauden ensimmäinen ottelu Pohjan Stadionilla.

Viime kaudella Kerho voitti ensin Keskuskentällä todella kiperän kamppailun tiukan väännön jälkeen 2-1 ottaen syyskierroksella selkeän 4-0 -voiton vieraskentältä.

Tämän kauden ensimmäisessä kohtaamisessa nyt Kerhon asua kantava brasilialainen Daniel Caumo vei isännät johtoon ja Kerhon kauden ensimmäinen tappio sarjapeleissä oli vain sekuntien päässä, sillä Mikael Muurimäki tasoitti ottelun vasta lisäajan kolmannella minuutilla numeroihin 1-1.

TP-47 on pelannut ennen keskiviikon ottelua kolme peliä ilman maaliakaan. Caumon siirtyminen Seinäjoelle on vienyt joukkueelta sen terävimmän raateluhampaan, mutta silti joukkue on kerännyt pisteitä mukavasti vielä hänen siirtonsa jälkeenkin.

Viimeksi torniolaiset hakivat vieraspisteen Haukiputaalta sunnuntaina pelattuaan siellä maalittomasti sarjanousija HauPan kanssa. Edellisessä kotiottelussaan TP-47 joutui nöyrtymään kovassa syysvireessä olevaa IFK:ta vastaan lukemin 1-0.

Huomenna tulee kuluneeksi päivää vaille 13 kuukautta siitä kun Kerho on viimeksi hävinnyt sarjapelin. Yhteensä sinä aikana on pelattu 31 kamppailua ilman tappiota ja luonnollisestikin tuon putken soisi jatkuvan.

Vaikka peli Vaasassa ei ollut erityisen vakuuttava suoritus, onnistui joukkue selviämään Hietalahden haasteestakin ilman merkintää tappiosarakkeeseen.

Nyt on mahdollisuus hiukan pestä kasvoja kotiyleisön edessä, vaikka kokoonpano ei ihan paras mahdollinen olekaan. Sivussa on mitä suurimmalla todennäköisyydellä aika monta pelaajaa, joista todellakin olisi käyttöä.

Daniel Caumo on palannut treeneihin, mutta hän ei ole missään nimessä edustuskelpoinen keskiviikkona, sillä siirron yhteydessä sovittiin, ettei hän pelaa torniolaisia vastaan tässä ottelussa. Sen sijaan Petter Meyer palaa kärkeen sovitettuaan kahden ottelun pelikieltonsa, joka tuli ottelussa GBK:ta vastaan.

Sivussa ovat luonnollisestikin Toni Kujala ja Jesse Jääskeläinen, joiden kaudesta tuli mollivoittoinen loukkaantumisten takia. Mikko Ylihärsilä oli Vaasasta pois kuumeilun takia, mutta lienee nyt tervehtynyt.

Sen sijaan Tiitus Lehtinen on edelleen pois kuvioista ja voi hyvinkin olla, että myös Matti Lähitietä säästetään olennaisempiin otteluihin. Maalivahti Luis Fernando nyt itse varmasti haluaisi jo kentälle, mutta lienee selvää, ettei häntä toistaiseksi päästetä maalipuiden väliin, vaan joko Vaasassa loistanut Tuomas Karjanlahti tai Iisalmessa vahvasti pelannut Tomi Peltokangas hoitavat tuon postin.

Mikael Muurimäki sai Vaasassa kolhuja sen verran, että miehen pelaaminen on todella epätodennäköistä.

Näillä eväillä Kerho jatkaa kiivaana etenevää kauttaan. Tällä viikolla on siis kaksi kotiottelua, seuraavana viikonloppuna Cup-reissu Helsinkiin ja sen jälkeen sarjan viimeinen vierasmatsi Vaasassa FC Kiiston isännöimässä koitoksessa.

Keskiviikon matsi alkaa klo 17.30 ja toiveena toki on, että päivänvalo ei tyystin kaikkoaisi vielä ottelun aikana. Matsin otteluisäntänä toimii Nordea!